UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Datums: 26/01/2007 07:56

ku kuu, esmu inžinieris. hihi

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: IneseX ()
Datums: 26/01/2007 15:38

Didims ļoti labi aprakstīja atšķirības. Manuprāt smakā ir galvenā atšķirība, tad vēl tas, ka parastā septiķī tas "sūdu" daudzums ir stipri lielāks, jo bez speciālas iedarbības - skābekļa piegādes, aktīvām dūņām - piedod, Ivar, bet nesadalās tie sūdi paši gan. Tad jau viņi atejas bedrēarī paši sadalītos, bet tomēr jāsauc mašīna (cilvēki runā, ka pat reizi mēnesī).
Ar to dūņu daudzumu ir tā - man ir noslēgts līgums par apkopi. Firma atbrauc, pamēra un nosaka, vai vajag atsūknēt vai nē. Bet bez šāda līguma ir iespējams pasmelt no tās piltuves visu to zupu un nostādināt. JA nemaldos, tad ja ir 2/3 ar dūņām ,tad ir par daudz. Bet to jānoskaidro tieši pie firmas, cik viņiem skaitās normāli. Jo sistēmas var būt dažādas.
Ar to baktēriju pirkšanu - cik zinu, ir tādas sistēmas, kur baktērijas jāpērk un ik pa laiciņam nez kāpēc jāpievieno klāt. Nezinu, kāpēc - viņas tur nedzīvo vai? Manā gadījumā sistēmu palaižot vienkārši atbrauc mašīnīte ar no citas iekārtas atsūknētām dūņām, ielaiž bundulī un viss notiek (tas pat ir bez maksas, bet ārpus Rīgas rajona laikam jāmaksā par transportu). Par to, vai pašas savairosies tās baktērijas- neesmu īsti pārliecināta, ka savairosies pareizās. Domāju, ka svarīgi ir tieši kādas baktērijas savairojas (tās, kas visaktīvāk pārstrādā tos sūdus).

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: kvazi ()
Datums: 26/01/2007 17:57

Inzhenieri ..tas ka augstaka izglitiba ir kada joma nenozime ka persona ir kompetenta. Un izskatas ka jus esat patiesi iedomigs.

Piemers: ne velti saka viens dakteris labs otrs slikts ... bet brinums abi gajushi viena augstskola uelsatig domashana ir pats galvenais :)))


Bakterijas vairojaspashas un ari bez bakteriju iegashanas no citas vietas vinjas savairojas. ta man teica firmas parstavis .. jo galu gala tas ir bioloģiski dabigs pocess.

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: zampa ()
Datums: 26/01/2007 19:37

Tātad aktuālie jautājumi:

Biloģisko?

Nosēdaku? Ja nosēdaku, tad cik lielu vajag uz 4 cilv ģimeni?

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: Didims ()
Datums: 26/01/2007 19:38

Pēdējais it kā I.B. komentārs šķiet kāds nelāgs joks, jo vismaz līdz šim nebija manīta šāda viņa izturēšanās, visi komentāri bijuši pieklājīgi un saturīgi uzrakstīti.

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: E ()
Datums: 26/01/2007 20:26

Tas ir cits login. Paskatities uz regjistracijas datumu.

User Profile : būvinžinieris Ivars Brinkmanis
E-pasts: Hidden
Datums reģistrēts: 26/01/2007 00:54
Pēdējā aktivitāte: 26/01/2007 00:54

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: kvazi ()
Datums: 26/01/2007 23:26

Skaidrs tad es njemu savus vārdus atpakaļ. Patiesi pirmstam visi komentai bija logiski un argumenteti.
Aizmirsu piebilst ka mana biologiskaja ir ari speciala nosedvieta smiltim ... pasha pedeja posma ...

Ja esi pilseta tad biologhiska, ja uz laukiem tad nosedakas deres. Jo biologiskajai jarekinas ka tu patere elektribu nepartraukti.

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: būvinženieris Ivars Brinkmanis ()
Datums: 27/01/2007 02:44

Paldies.
Posted by: Didims (IP Logged)
Datums: 26/01/2007 12:38
Pēdējais it kā I.B. komentārs šķiet kāds nelāgs joks, jo vismaz līdz šim nebija manīta šāda viņa izturēšanās, visi komentāri bijuši pieklājīgi un saturīgi uzrakstīti.

Man jau arī tā drusku gribas izklaidēties paniekojoties par būvniecības problēmām. Rakstītais, jau bija tāds kā katalizators diskusijai.
Es jau neesmu pret jauno, bet esmu par to, lai būvniecībā kāds jaunievedums netiktu pārspīlēts un to īpašības paceltas dieva vietā. Tas, ka mēs gribam pelnīt ir labi, bet ja peļņa ir uz citu noniecināšanas rēķina.
Tas , ka bioloģiskās attīrīšanas iekārtas ir ieguvums tiem būvētājiem, kuriem gruntis ir mazfiltrējošas- māls, mālsmilts vai dolomīts ir nenoliedzami. Tas ka tās ir jāizmanto, tur kur cilvēki dzīvo rindu ēkas vai daudzstāvu mājās arī ir fakts.
Bet, ja izmantojot sentēvu metodes mēs rezultātu iegūstam līdzīgu, bet 2 vai vairākas reizes lētāk naudā??

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: vilks ()
Datums: 05/02/2007 06:51

Jā, lētāk, lētāk, tikai lētāk. Pasaule mainās un attīstās, sadzīves ķīmijas lietojam, būvējam un rokam visur kur pagadās. Turoties pie sentēvu metodēm drīz varam nonākt pie globālām problēmām.
Lai kautko normāli izfiltrētu, gruntsūdeņiem jābūt vismaz 1,5m dziļumā. Apkārtnē, kur es būvējos, nezinu nevienu gruntsgabalu kur tā būtu. Vieta mitra un mālaina.
Var jau nospļauties un taisīt 2x lētāk, un pēc tam likt visiem ostīt savus mēslus.
Pie tam, par cik arī pie mums darbs jau pamazām sāk maksāt naudu, nezinu, vai čakarēties ar tiem grodiem sanāk stipri lētāk.

Re: Jauna biologiska kanalizaacija ar duunju paliidziibu
Autors: Tamtarams ()
Datums: 12/02/2007 05:06

Upē, zemīte utt dzīvo mikroorganismi, kas spēj uzņemt piesārņojuma noteiktu koncentrāciju un īsāk sakot notiek pašattīrīšanās process. Ja piesārņojuma koncentrācija pārsniedz pašattīrīšanās normu, tad rodas t.s. piesārņojums.
Tamdēļ ir vajadzīgas attīrīšanas ietaises. Kādas iekārtas, tas jau pēc katra ieskatiem...
Septiķis- kaut arī ~70% attīrīšanas pakāpe, tamdēļ ir infiltrācija un uz katru infiltrācijas metru vairs nav tik liela slodze un zemīte tikt galā, tas ir pie nosacījuma, ja septiķis ir pareizi uztaisīts ( tas arī attiecas uz ventilāciju, jo nenoliedzami septiķis izdala smakas, tikai jautājums kā mēs viņas varam atdalīt, ventilācija- mājas kanalizācijas stāvvads). Septiķis, kā pūdētājs ir ļoti stabila ierīce pie mainīgiem notekūdens daudzumiem.
Bioloģija - baktērija, kas barojas no notekūdeņiem ir ļoti trausla un katra vides maiņa ( temperatūra, notekūdens sastāvs vai kas cits) spēj baktēriju nobeigt. Ir nepareizi piesaukt lielās attīrīšanas ietaisies, jo tur notekūdens temperatura un ķīmiskais sastāvs ir samērā vienmērīgs un ja ir krasas pārmaiņas tad arī tais lielajās iekārtās notiek problēmas. Izvēloties bioloģiskās notekūdens attīrīšanas iekārtas iesaku pirkt tādas, kas spēj nodrošināt vienmērīgu vides maiņu (recirkulācija vai dozācija- ja ir kādus papildus ķīmija), protams, šādas iekārta ir dārgas. Diemžēl Latvijā tiek piedāvātas tā saucamās bioloģiskās attīrīšanas ietaises, kuru komplektācija ir tikai gaisa pūtējs, kas iemontēts ar airātoriem kāda plastikāta kastē un maksā 1000-1500 LVL, bet tās vēlamo efektu diez vai spēs panākt, jā jūsu mājā būs svārstīgi notekūdens daudzumi, kas parasti arī ir. Un kur nu vēl mūsu veikalos nopērkamā mazgājamā ķīmija. Un ja saka, ka to ūdeni pēc attīrīšanas var pat dzert, nu tad tas ir absalūts sviest pilnībā...

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **    **        **  **     **  ********  ********  
 ***   **        **  **     **  **        **     ** 
 ****  **        **  **     **  **        **     ** 
 ** ** **        **  **     **  ******    ********  
 **  ****  **    **  **     **  **        **        
 **   ***  **    **  **     **  **        **        
 **    **   ******    *******   **        **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727