UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4
Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: vgy7 ()
Datums: 06/07/2007 23:11

Viktors vēlreiz uzbāzīsies ar savu spītīgumu un vērsīs uzmanību, ka apkures sistēmai ir jāpieiet kompleksi. Radiatoru galvas tiešām attiecas uz radiatoriem, bet tas ka radiatorus nepieskaņo katlam, ir klaja nekompetence.
Ir divu veidu apkures katli: tilpuma un caurplūdes un tiem pašiem radiatoriem rūpnīca dod konkrētus parametrus uz radiatora siltumatdevi pie konkrētiem temperatūru režīmiem, bet lai to nodrošinātu ir vajadzīga konkrēta siltumnesēja caurplūde un ja apkures katls to nespēj nodrošināt, tad nekādas automātikas vai apkures sistēmas cauruļu diametru palielināšana diemžēl nepalīdzēs.
Ir tāda profesija kā siltumtehniķis, kurš sēž pie galda un rēķina apkures sistēmu atbilstoši mājas siltumzudumiem. Uz viņa aprēķiniem ietaupītā nauda ļoti ātri iztērēsies pa skursteni sildot atmosfēru...
Žēl ka te pa visu forumu vienīgais, kas izprot jēdzienu siltumtehnika un saprot tā nozīmi, ir UldisJ.

vgy7

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: JanisJanis ()
Datums: 06/07/2007 23:40

Runa ir par autmātiku.... un par radiatora galvām termomehāniskām vai elektroniskām ar 2xAA baterijām!

Žēl ka Tu esi gatavs kritizēt visu pēc kārtas bet neesi gatavs iedziļināties precēs, kas nav citu ražotāju piedāvājumā un tirgū jau ir 9 gadus un ir uzstādītas simtos tukstošos mājokļu!

Laiks piedāvāt saviem klientiem to ko viņi vēlas nevis ko vēlies TU. Jo TU vēlies lai Tev būtu mazāk zvanu un vairāk naudas. Un to panāk nevis būvējot primitīvāk bet otrādāk. Un nejauc visu vienā putrā. CM-Zone un tā atvasnājumi ir ļoti labs risinājums, kas atvieglo dzīvi un ietaupa naudu.

Vēlreiz izskati manu prezentāciju un saki kur tur ir minēti hidrauliski aprēķini iejaukšanās katla darbībā utml lietas? [www.siltumnieks.lv]

rgds
JanisJanis

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: JanisJanis ()
Datums: 06/07/2007 23:51

Parunā ar saviem klientiem un pajautā vai viņiem patiktos neskraidīt pie katra radiatora lai pieregulētu temperatūru telpā? Vai viņiem interesē ietaupīt kādu kapeiciņu nakts laikā ūzturot 21'C guļaistabā bet citur 18'C? DeltaT 3 grādi = cik kurinamā? Vai viņiem patiktos pults ar kuru apieties var ļoti viegli? Kādas domas viņiem ir par to ka atverot logu radiators pāriet sala aizsardžibas režīmā un siltums nelido pa logu laukā? Tikai ieminies un aprunājies ar saviem klientiem un Tu redzēsi ka viņi ir gatavi Tev samaksāt vairāk un Tev būs jāstrādā mazāk.

Tagad gan VISS.....

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: JanisJanis ()
Datums: 06/07/2007 23:52

Un par 2500 Ls sanāk CM-Zone komplekts 36..40 radiatoriem. Akcijas laikā 59 radiatoriem.

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: vgy7 ()
Datums: 07/07/2007 02:06

Ar Tevi runāt tāpat kā ar sienu. Varbūt pārmaiņas pēc iedziļinies tekstā, kādu nedēļu beidz spamot un ielūkojies katlu izgatavotāju mājaslapās, lai redzētu ar ko atškiras tavs piedāvājums no viņu un neuzbāzies ar reklāmas prospektiem, ja no tevis grib dzirdēt konkrētu tehnisko informāciju valsts valodā...

Savos objektos naudu vari pelnīt kā tīk, uz radiatorim un telpās krāmēt visu, kas ienāk prātā, gan es spēšu pierādīt to ka katls tērē gāzi atbilstoši pieprasījumam, bet nedod dievs, pie gāzes apkures katla ieraudzīšu : Bezvadu termostats katla iesl./ izsl. maksaa ~70 Ls gala klientam

Es vēl arvien gaidu atbildi uz mēnesi veciem jautājumiem:
Datums: 07/06/2007 19:35
Jāni, kādus gāzes apkures katlus tava bezvadu automātika komandēs?
Un kāpēc vēl Honeywell gāzes katliem piedāvā komplektējošo automātiku ar vadiem?
Un nobeigumā tāds kautrīgs jautājums: Vai tava piedāvātā aparatūra ir sertificēta LR teritorijā? Nevis ES, bet konkrēti LR un ,kur var iepazīties ar atbilstības sertifikātu?


p.s.
ja tu 9 gadu laikā savu automātiku Latvijā esi uzstādījis simtiem tūkstošu mājokļu, tad jāsūdz tiesā Statistikas Pārvalde, kas apgalvo ka Dzīvojamais fonds Latvijā sastāv no nepilniem 400 000 tūkstošiem vienību (dzīvokļu un induviduālo māju).


vgy7

Re: apkures sistēma mājā-izmaksas
Autors: JanisSipkovs ()
Datums: 09/07/2007 17:11

Sveicināti!

Honeywell bezvadu preces apkurei sākām aktīvi reklamēt pagājušajā gadā, jo citās valstīs pārdošanas rezultāti bija ļoti labi.

Pamata preces uz ko „spiežam” ir divas:

1) Kombinētā bezvadu automātika radiatoru un silto grīdu vadībai CM-Zone, ar iespēju vadīt katlu ja tam nav īpašas automātikas.

!!! KATLA VADĪBA NAV OBLIGĀTA !!! Mūsu ideja ir vadīt telpas un tikai.

Šāda bezvadu sistēma „zina” kāda katrā telpā ir temperatūra, un ja klients grib, tad šo informāciju var izmantot katla vadībai.



2) Maisītāj-vārsta un sūkņa vadības bloks HMC82, kas kļuvis ļoti populārs citā kurināmā katlu un akumulatoru sistēmās.

Tam ir vadības bloks ar vadiem, kas pieslēdzams sūknim un vārsta piedziņai (230V,3-pt) un bezvadu telpas sensors ar programmējamu nedēļas kalendāru. Cena ir ~ 180..190 Ls gala klientam ar PVN.



Atbilde uz 1. jautājumu:
Ar releja palīdzību var vadīt daudzus katlus un gandrīz vienmēr tiem ir speciāli pieslēgumi kur tos pieslēgt.

Piem. Junkers ZWE, ZSE termostats jeb jebkurš cits relejs vai slēdzis, kas iesl./izsl. apkures pieprasījumu jāpieslēdz pie termināliem Ls un Lr.

Hneywell termostatus var pieslēgt sek. ražojumiem: Bosch (Junkers, Buderus), Viesmann, Vaillant, Baxi, Remeha, Nefit, Itho, Intergas, Dallderop, Brink, AWB, ATAG, AGPO u.c. Ir divi paat pieslēguma veidi releja vai Opentherm bus principa pieslēgumi. Standartizācija Latvijā nav attīstīta un pagaidām katrs ražotājs "velk segu uz savu pusi"', un ja razōtājs apzināti nesniedz info tad klients ir ķīlnieka lomā. Bluetooth apkures vadībai nav paredzēts izmantot :).

Hollandē 80% sienas katlu tiek uzstādīti Honeywell termostati gan ar OpenTherm komunikāciju nevis releju.



Atbilde uz 2. jautājumu:
Termostati ar vaidiem aizvien tiek ražoti to popularitātes dēļ. Šādi termostati ir lētāki.
Piemēram, parasts termostats silto grīdu piedziņas vadībai maksā 10..20 Ls, bet bezvadu modelis vismaz 70 Ls. Līdzīgi ar nedēlas termostatiem, ko var lietot arī katliem.



Atbilde uz 3. jautājumu:
Tie laiki kad visa tirgotā prece bija jāsertificē Latvijā ir pagājuši. Honeywell automātikas komponentes Nav jāsertificē pārdošanai Latvijā. Atbilstības sertifikātus gatavo FILTER SIA neierobežotā skaitā.


Papildus informācijai par bezvadu standartizāciju var apmeklēt mājas lapu:
[www.zigbee.org] ZIGBEE ir dažādu ražotāju alianse, kas papolarizē bezvadu risinājumus un strādā pie to savietošanas standartizēšanas.

Cieņā
Jānis Šipkovs
cm-zone@#$%&filter.lv

Iesaku apmeklēt:
[excel5000.net]
[www.honeywell-valvesizing.com]
[europe.hbc.honeywell.com]
www.hometronic.com
www.cm-zone.com


Iet uz lapu: Iepriekšējā1234
Pašreizējā: 4 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   ******   ********  **     **  **        
 **     **  **    **  **        **     **  **    **  
 **     **  **        **        **     **  **    **  
 *********  **        ******    **     **  **    **  
 **     **  **        **         **   **   ********* 
 **     **  **    **  **          ** **          **  
 **     **   ******   ********     ***           **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727