UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 2
Re: Apkures katls
Autors:
Rx
()
Datums: 15/01/2008 03:43
Vgy7:Lūdzu definējiet saņemtās naudas rašanos: vai tajā ir ienākumu nodoklis un arī sociālais. Ja uz rokas, tad pareizi maksājot būs saimniekam jāšķirās vismaz no 600Ls pluss firmas peļņa un neredzamie izdevumi. Iznāks tie paši 1000Ls...Bet laikam tas "muļķu" maksājums.................Tas nozīmē 600Ls mēnesī uz cilvēku. un ja nu piepeši dīkstāve, vai darbi neiet tik raiti ne meistaru dēļ, bet apstākļu: krāso sienas, betonē kautko, kautkas vēl nav uzbūvēts, vēl nezināmas sienas, tad tas viss vēl ilgāk top. Neticās ka tādas summas. Un par gāzes pieslēguma darbiem Tādas cenas.
Tad iznāk, ka 3 stāvu mājas apsildes montēšana tāds lēts prieks sanāk?
Tad iznāk, ka 3 stāvu mājas apsildes montēšana tāds lēts prieks sanāk?
Autors:
vgy7
()
Datums: 15/01/2008 04:36
Rx runa iet par apkures un ūdens sistēmu montāžu, nevis siltumtehnisko aprēķinu veikšanu un apkures sistēmas projektēšanu, bet SISTĒMAS MONTĀŽU pēc gatava projekta.
Garāmgājēju intresēja konkrēts jautājums: Interesē cik izmaksā pieslēgt apkures katlu pie karstā ūdens un apkures trubām.
Tā ir konkrēta katla apsaite.
Un tur nebija neviena vārda par projektiem, aprēķiniem un gāze pat tuvumā netika pieminēta.
Ja intresē projekti, PVN, un visādi citādi maksājumi... atkarībā no izvēlētā interjera un materiāliem no 30 lidz pat 150 lati par kvadrātmetru.
vgy7
Garāmgājēju intresēja konkrēts jautājums: Interesē cik izmaksā pieslēgt apkures katlu pie karstā ūdens un apkures trubām.
Tā ir konkrēta katla apsaite.
Un tur nebija neviena vārda par projektiem, aprēķiniem un gāze pat tuvumā netika pieminēta.
Ja intresē projekti, PVN, un visādi citādi maksājumi... atkarībā no izvēlētā interjera un materiāliem no 30 lidz pat 150 lati par kvadrātmetru.
vgy7
Autors:
Rx
()
Datums: 15/01/2008 07:04
Skaidrs. Tad tā top "tā" cena. SAIMNIEKS PIEKRĪT KA DARBIEM TI UN TIK. Padara darbu un tad klāt par projektu, vai kā? Ak Jums nav projekta, tad tas maksās...vairāk. Parastajās apkures sistēmās projekts apkures sistēmām ir no pirksta izzīsts. Tas ir, meistari paši to sintizē darba gaitā. Var būt teiksiet ka tā nav? Ja nu sarežģītos gadījumos. Man gāzes apkures projekts bija no gāzes ievada, gāzes krāsns uzstādīšanas un pieslēguma izveide, saskaņā ar dažādām prasībām. Bet pati apkures sistēmas izveide mājā nevienam neinteresēja! Gāzi iepriekš , varbūt neveikli, pieminēju tās darbu Superlielajām izmaksām, salīdzinot ar Jūsu 300Ls nedēļā...Nav gadījies redzēt siltuma ievilkšanas projektu, kurā visas detaļas būtu saliktas kā būs dabā, visi izmēri, stiprināšanas veidi un tā joprojām. Pamatā, ja arī ir, tā saucamais projekts, tad shematisks risinājums, kura vērtība ir desmiti latu (paste-copy no citiem projektiem, tāsakot standarta variants.)Vai tiešām Jūsu 2 Meistari pa 300Ls nedēļu rukā pa 8 stundām dienā? Bet vispār, lieka runa. Katrs meklē un dabon to ko pelnījis....Var laimēties lēti un labi, bet var arī iekrist , pat dārgi maksājot.
Autors:
vgy7
()
Datums: 15/01/2008 09:27
Ar cenas tapšanu tieši tā arī ir:SAIMNIEKS PIEKRĪT KA DARBIEM TI UN TIK, amatnieki pa rokām, bet runa jau bij par DARBIEM, amatnieki saka Saimniek dod projektu! a saimnieks iedomājas ka samaksā par darbu amatniekiem piepeši iekļausies arī projekta izstrāde, visas saskaņošanas, atļaujas, pieņemšanas...
Man ar kaimiņš sagribēja gāzes cisternu, es saku ka uztaisīšu pa lēto tikai trīs tūkstoši(biju domājis pilnu komplektu līdz degošai plītij), šis apvainojas, esot kas piedāvājot zem 1000, a man pat prekš sevis tik lēti nesanāk... kaimiņš jau otro gadu nerunā, bet sieva saka ka pa 7000 un iesaistot veselas četras firmas pie gāzes būs izdevies tikt...
Rx žēl ka tev nav gadījies redzēt normālu siltumtehnikas projektu, diemžēl tur iekšā ir katrs trejgabals, līkums un pat stiprinājums un pēc tāda strādā amatnieks, Meistaram atradīsim nodarbi, pēc viņa spējām un zināšanām. Nav ko Meistaram ar roreni pa objektu klīst, ja nu vienīgi māceklim zināšanas tā "iedzīt".
Kamēr ar likumu netiks pieprasīti siltumtehnikas projekti un sertificēti izpildītāji, būs bardaks, bezatbildība un pilnas malas ar "speciālistiem", kas apsolūti nepārzin tā darba specifiku, ar kuru pelna lielo rubuli.
Tepat ir sadaļa: Atsauksmes par būvfirmām; vieni un tie paši "uzmetēji" strādā patstāvīgi, bet cilvēki atļaujas kārtējo reizi kaut kur šos izrakt, lai atkal varētu žēloties. Varbūt tas tāds savdabīgs mazohisma paveids?
Sadaļa Meistari: pilns ar amatniekiem un ne par vienu nekādu sūdzību, ar visiem telefoniem, vārdiem un adresēm, bet nē, tie pārāk atklāti, meklēsim kārtējo Uģi, kam sieva kaut kur no Latgales vai to slaido blondīni, kas paņēma 500 latu materiāliem un pat vārdu aizmirsa pateikt...
Kārtīgiem amatniekiem reklāma nav vajadzīga, viņus parasti pa stafeti tālāk nodod iepriekšējais klients...Man kādreiz kolēģis iegādājās savu pirmo mobīlo ar Zelta zivtiņu un pēc pus gada nomainīja numuru, jautāju: kāpēc? Šis saka: zaudēju klientūru, neviens nopietns cilvēks ar mani pa telefonu nerunā, sakot ka tādi "gaisīgi" numuri nopietniem cilvēkiem neesot...
Bet vispār,RX lieka runa. Šie paši Meistari, kuri tavā uztverē nespēj nostrādāt pat astoņas stundas dienā, Jaungadu pavadīja mēģinot glābt no aizsalšanas dzērāja kurinātāja pamestu skolu...
Es ar ceru ... Katrs dabon to ko pelnījis...
vgy7
Man ar kaimiņš sagribēja gāzes cisternu, es saku ka uztaisīšu pa lēto tikai trīs tūkstoši(biju domājis pilnu komplektu līdz degošai plītij), šis apvainojas, esot kas piedāvājot zem 1000, a man pat prekš sevis tik lēti nesanāk... kaimiņš jau otro gadu nerunā, bet sieva saka ka pa 7000 un iesaistot veselas četras firmas pie gāzes būs izdevies tikt...
Rx žēl ka tev nav gadījies redzēt normālu siltumtehnikas projektu, diemžēl tur iekšā ir katrs trejgabals, līkums un pat stiprinājums un pēc tāda strādā amatnieks, Meistaram atradīsim nodarbi, pēc viņa spējām un zināšanām. Nav ko Meistaram ar roreni pa objektu klīst, ja nu vienīgi māceklim zināšanas tā "iedzīt".
Kamēr ar likumu netiks pieprasīti siltumtehnikas projekti un sertificēti izpildītāji, būs bardaks, bezatbildība un pilnas malas ar "speciālistiem", kas apsolūti nepārzin tā darba specifiku, ar kuru pelna lielo rubuli.
Tepat ir sadaļa: Atsauksmes par būvfirmām; vieni un tie paši "uzmetēji" strādā patstāvīgi, bet cilvēki atļaujas kārtējo reizi kaut kur šos izrakt, lai atkal varētu žēloties. Varbūt tas tāds savdabīgs mazohisma paveids?
Sadaļa Meistari: pilns ar amatniekiem un ne par vienu nekādu sūdzību, ar visiem telefoniem, vārdiem un adresēm, bet nē, tie pārāk atklāti, meklēsim kārtējo Uģi, kam sieva kaut kur no Latgales vai to slaido blondīni, kas paņēma 500 latu materiāliem un pat vārdu aizmirsa pateikt...
Kārtīgiem amatniekiem reklāma nav vajadzīga, viņus parasti pa stafeti tālāk nodod iepriekšējais klients...Man kādreiz kolēģis iegādājās savu pirmo mobīlo ar Zelta zivtiņu un pēc pus gada nomainīja numuru, jautāju: kāpēc? Šis saka: zaudēju klientūru, neviens nopietns cilvēks ar mani pa telefonu nerunā, sakot ka tādi "gaisīgi" numuri nopietniem cilvēkiem neesot...
Bet vispār,RX lieka runa. Šie paši Meistari, kuri tavā uztverē nespēj nostrādāt pat astoņas stundas dienā, Jaungadu pavadīja mēģinot glābt no aizsalšanas dzērāja kurinātāja pamestu skolu...
Es ar ceru ... Katrs dabon to ko pelnījis...
vgy7
Autors:
spk
()
Datums: 15/01/2008 17:14
A ko, ninče 300 Ls nedēļā slikta alga jau skaitās? Pie kam, ja strādā pēc projekta, kur attiecīgi kvalifikācija mazāka vajadzīga. Nu moins ...
Autors:
Rx
()
Datums: 15/01/2008 18:01
Piekrītu VGY7.Par algu. Pec manām domām ja "meistars, plašā nozīmē" nepārtraukti ir nodarbināts un vienmēr saņem laikā stabilu algu, tad viņš vidēji var arī dienā saņemt mazāk, kā tas, kas ik pa laikam sarunā kundes un ar pārtraukumiem strādā. Tad arī tāds velās maksimālu naudu izspiest.
Autors:
uldisj
()
Datums: 16/01/2008 05:41
Normālos apstākļos vispirms rodas projekts nevis otrādāk, protams, ir projektētāji, kas objektu vispār dzīvē nav redzējuši, tas nekas viņš eksistē. Tāpat arī kaut ko no modernākam lietām apguvuši pēdējo reizi desmit gadus atpakaļ, vai arī esot normālai literatūrai, to vispār vaļā nav atvēruši. Ir cita nopietnākā situācija - normālas literatūras latviešu valodā nav. Vislabākais materiāls ir pieejams vācu valodā, par laimi es viņā lasu. Likumdošanā, kad beidzot nonāks līdz ēkas komunikācija un energoefektivitātes pasēm, tad cerams arī būvniecības kvalitāte pieaugs un malkas apkure nebūs lētāka par pareizi uzstādītu siltumsūkni utt. Lai jums jauka diena.
Autors:
pip
()
Datums: 21/01/2008 21:57
nju nez cik ta firma prasa,
mans gadiijums par 10 radiatoriem firma sastaada tami ar visiem materialiem bez radiatoriem .
radiatori ir nopirkti jau saimniekam .
2200LS,
sakiet luudzu vai viena radiatora trubas izmaksas ar meistara darbu sanaak 220Ls,
es piemeeram viens pats savilku un saimniekam paprasiiju 100 Ls par to4ku par materialiem un daudz palika paari , ar viaam garantijaam
mans gadiijums par 10 radiatoriem firma sastaada tami ar visiem materialiem bez radiatoriem .
radiatori ir nopirkti jau saimniekam .
2200LS,
sakiet luudzu vai viena radiatora trubas izmaksas ar meistara darbu sanaak 220Ls,
es piemeeram viens pats savilku un saimniekam paprasiiju 100 Ls par to4ku par materialiem un daudz palika paari , ar viaam garantijaam
Pašreizējā: 2 no 2