UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
Par antenam un to mastiem
Autors: a ()
Datums: 15/08/2007 21:18

Superkomunikaciju laikmeta esmu nonacis pie atzinjas - ka pieriga sanjemt normalus internet pakalpojumus ar to uzstadisanu ir pilnigi bezcerigi.

Pie situacijas, kad lattelkom un triatel un izzi un taml piedava pieslegumus bez realas ip adreses un ippasaule piedava pieslegunu ar 512kb esmu nonacis pie secinajuma, ka jamegina pasam stutet antena un nopeileet kaadu tuvaako provaideri un tad iet pie tiem, lai parakstitu ligumu :( (ir doma par jucom)
Jo redz provaideri jau tik slinki - ja nav xx dzivoklju maja kur jau pieslegts i-nets, tad pakalju nekustinas.

Tada luk sape.
Bet pie lietas:

papeetot mastu stiprinajuma kronsteinu piedavajumu atskart, ka nav maniem izmeriem , pie sienas stiprinamu kronsteinu.(550 mm).Ko darit?Pasutit pie kadiem ''metalistiem''?

Un pati butiskaka problema :
sienas ir siltinatas ar 100mm putuplastu, kas apstradats ar apmetuma liimi.
Kaa lai pareizi pie sienas stiprina kronsteinus, kas varetu noturet mastu ap 3 m??

Un vai nepastav jau kadi gatavi ''3 - vienaa''risinajumi -
tv antenai/internet antenai/sat uz viena masta(tureetaaja), kas butu paredzets stiprinasanai pie putuplasta siltinatam sienam?

Uz jumta stiprinat negribas, jo ir aizdomas, ka var izlauzt (divslipu jumts)

Labprat uzkalusitu ari piedavajumus, ja kads butu gatavs piedavat pieslegumu.

Re: Par antenam un to mastiem
Autors: Didzisp ()
Datums: 15/08/2007 22:11

Man gan neticās, ka ar 3m garu mastu izdosies dabūt interneta pieslēgumu, ja nu vienīgi ļoti labvēlīgi apstākļi un provaidera apraides punkts atrodas ļoti tuvu. Priekš interneta pieslēguma vajag tiešo redzamību starp raidošo un uztverošo antenu. Mastu nostiprināt ir elementāri. Izurbj apmetumā un putoplastā vajadzīgo skaitu paresnus caurumus un tajos ieliek distancerus(caurule nozāģēta vajadzīgajā garumā), tā lai caurules gals ir nedaudz virs appmetuma. Tālāk sienā, ja tā mūra, urbj caurumus priekš plastmasas dībeļiem, bet pie koka sienas mastu skrūvē ar garām skrūvēm pa tiešo pie sienas. Distanceri neļaus saspiest putoplastu. 3m garu mastu tāda konstrukcija noturēs, bet garāku mastu es ieteiktu likt atsevišķi no mājas un stiprināt at atsaitēm. Tādas nu ir tās modernās tehnoloģijas, ka i naglu vairs nav kur sienā iedzīt. Parsati jau mastu vajag piestiprināt no sienas zināmā attālumā, lai apietu jumta pārkari. Tad vajag vai nu pašam sametināt kronšteinus, vai iet uz veikalu Arguss, kur šādi tādi dzelži jau ir gatavi(parasti jau nav tas ko vajag). Mājas tagad būvē tik dažādas, ka parasti gatavas konstrukcujas grūti piemeklēt. Nav jau krievu laiki, ka visām mājām lika standarta trubastoiku un antenas arī visiem bija vienādas.

Re: Par antenam un to mastiem
Autors: a ()
Datums: 15/08/2007 22:17

nu jaa , es jau biju yotaa, bet tur tadi kronsteini, ka man deretu ir 5 cm par iisu...

Re: Par antenam un to mastiem
Autors: Enriko ()
Datums: 17/08/2007 03:26

Vai esat interesējies par satelīta internet, apskataties www.unisat.lv varbūt sanāks. Viņiem ir sat-i-net - tas ir signāls pienāk car satelītu bet pieprasījuma signāls iet caur tele-2, pašam tāds ir, maksāju 24 Ls mēnesī un daru internetā ko gribu un cik gribu, strādā tiri normāli, ja ir laba zona, bet caur LMT skaita megabaitus kuru par to naudu ir ļoti maz. Vēl viņiem ir arī radiolinks, bet par to jāinteresējas pie viņiem.

Re: Par antenam un to mastiem
Autors: Didzisp ()
Datums: 17/08/2007 05:48

Viss jau atkarīgs no cilvēka prasībām. Vienam vajag tikai lapiņas pavirināt un tad SAT internets varbūt arī der, bet tas tomēr nav nopietns pieslēgums. Sat internets ļauj ielādēt lielus failus, bet pats neko prātīgu nevar nosūtīt, jo caur mobilo telefonu jau nu točna neko nevar dabūt cauri.

Re: Par antenam un to mastiem
Autors: PLB ()
Datums: 17/08/2007 06:04

viss ir ļoti atkarīgs no tā, kāda ierīce būs otrā galā. ja tā būs vērstā antena, tad ir daudzi risinājumi, kas spēj nodrošināt pāris pat pārdesmit km pārraidi..un ātrums ir pietiekoš. partaukumi tikai stipras miglas vai stipra lietus gadījumā. tiešā redzamība nebūt nav vienīgais kriytērijs veiksmīgai pārraidei. 90% signāla jaudas tiek parraidīta t.s. Feneļa elipsoīdā..kas pēc savas formas atgādina rekbija bumbu..kuras gali, kareiz ir uztveroša un raidošā antena..
ja Jūs spēsiet pacelt uzvērēju/raidītāju tik nedaudz virs māju jumta/koku galiem utt.. iespējami traucējumi un vājš signāls (īpaši ja škērslis ir tuvāk attāluma vidum)...ja škērši ir pie paša raidītāja...piemēram antena uzreiz aiz jumta kores, tad tas nav tik kritiski.
vēl viena nianse..vērtai antenai ir jābūt precīzi noregulētai. kā zināms, kustīgās gaisa massas spēj kropļot signālu, un regulējumi var izradīties neprecīzi kāda no dienas laikiem.
piemēram, ja sakaru trase ie pāri bitumētam jumtam - no tā ceļas garaiņi un izkliedē vai lauž signāla viļņus. daudzstāvu mājas gadījumā sasilstyot mājas vienai pusei...mainās mājas slīpums (niecīgs leņķis), attiecīgi antenas vērsums tiek nedaudz izmanīts...pie lileiem pārraides attālumiem tas var būt ļoti kritiski.
jebkurā gadīijumā nevar vienozīmīgi uzreiz norā'dit apreizo antenas pozīciju, tapēc es Jums ieteikti paeksperimentēt ar antenas augstumu un vērsumu. varbūt ir iespējams atras kādu veiksmīgu atstarošanās punktu (citas mājas siena, torņa smaile utt.).


Re: Par antenam un to mastiem
Autors: EjTakTu ()
Datums: 17/08/2007 15:32

Ar atstarotiem signāliem tomēr neieteiktu aizrauties. Tas varētu nostrādāt pie analogā signāla un zemām frekvencēm. Ciparu signālam protams var dabūt lielāku signāla līmeni. Taču komplektā parasti nāk paaugstināts skaits kļūdu, kas savukārt kārtīgi sēdina ātrumu, vai vispār nomet savienojumu. Bieži atstarotais signāls atkarīgs no kāda meža masīva, vai tuvumā esoša koka pudura. Tādā gadījumā var pienākt rudens, nokrist lapas un viss pasākums beidzas :(
Pats jau tik un tā to sistēmu neuzstādīsi, tāpat vajadzēs kādu spečuku, kas piedāvā konkrēto pakalpojumu. Ja pats liksi mastu -neuzliksi piemērotākajā vietā. Bet pakalpojuma piegādātājs izvērtēs tehniskās iespējas, pats atradīs un uzstādīs konstrukciju, un atbildēs par padarīto un pakalpojuma kvalitāti.
Parasti tikai ir viena problēma - dabūt normālas kvalitātes signālu, kuram pakaļā sēž :D pakalpojums ar pietiekošu ātrumu, par pieņemamu cenu.

Re: Par antenam un to mastiem
Autors: Didzisp ()
Datums: 17/08/2007 16:05

PLB,par to Feneļa elipsoīdu bija labais. Es ar radiotehnisku izglītību pat nesapratu(laikam dienu, kad to mācija, nobastoju). Šis ir celtniecības forums un nav vērts iedziļināties radiotehniskās niansēs. Cilvēkam vajag internetu un Feneļa elipsoīds to galīgi neinteresē. Ja apraides punkts atrodas tuvu un ir labi redzams, tad uztverošo antenu var mierīgi uzstādīt pats saimnieks. Ja apstākļi nelabvēlīgi, tad labāk ar antenas uzstādīšanu lai nodarbojas speciālisti.

Re: Par antenam un to mastiem
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 17/08/2007 17:59

"daudzstāvu mājas gadījumā sasilstyot mājas vienai pusei...mainās mājas slīpums (niecīgs leņķis), attiecīgi antenas vērsums tiek nedaudz izmanīts"

Atvaino - izejot no betona termiskās izplešanās koeficienta = 12E-6 1/K, 30m augstas deviņstāvenes malām pie temperatūras starpības 20° varētu veidoties 7 mm atšķirīgs augstums, kas 10 m platu jumtu nošķiebtu par 0.04° lenķi.
Lai izskaņotu bezvadu datu pārraidēs uz 2.4 GHz pielietotu antenu tipa
[www.hiltonbeach.com]
, mājai būtu jāsabrūk!

Re: Par antenam un to mastiem
Autors: Bubulis ()
Datums: 17/08/2007 18:21

iz praktiskas pieredzes
piekļuves punkts ar 15dBi omni antenu - 300metru priežu jaunaudze - 22dBi klienta antena, darbības frekvence 5GHz
signāls iziet cauri, turas uz fola robežas, bet cauri savus 5-6Mbit/s spiež.

ja vajag aparatūru un risinājumus iesaku paskatīties www.mikrotik.com un tur esošo forumu

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **  ********  ******** 
 **        **     **  **     **  **        **    ** 
 **        **     **  **     **  **            **   
 ******    *********  *********  ******       **    
 **        **     **  **     **  **          **     
 **        **     **  **     **  **          **     
 ********  **     **  **     **  ********    **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727