UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Latvenergo auzas.
Autors: umka ()
Datums: 17/09/2007 20:32

Visiem būvētgribētājiem! Ar septembra mēnesi Latvenrgo vairs nesedz 40% no pieslēguma izmaksām, arī tajos gadījumos ja ir noslēgta attiecīgā vienošanās.
Pieslēguma gribētājiem liks pagaidīt līdz 2008.gada janvāra mēnesim, jo redziet, budžetā ir biebušās finanses. Gadījumā ja kādam elektrība ir aktuāli nepiecieciešama, tiek piedāvāts pieslēgumu apmaksāt 100% apmērā, pie tam izbūvētā elektroapgādes līnija paliek Latvenergo īpašumā.Bēdīgi bet fakts!

Re: Latvenergo auzas.
Autors: Juris_F ()
Datums: 17/09/2007 20:44

Sen jau tos procentus vispār vajadzēja atcelt. Vai kādam citam uzņēmumam piespiedu kārtā ir kaut kas jāsedz? Tas pats Lattelekoms, ja jau runājam tipa par monopoliem, prasa pilnu samaksu, un viņiem nav nekāda daļa jāsedz.
Tas pats arī LG gadījumā.

Re: Latvenergo auzas.
Autors: GG ()
Datums: 17/09/2007 20:50

Ja jau ir noslēgti līgumi, kā tad Latvenergo var nepildīt šādus līgumus??


Re: Latvenergo auzas.
Autors: zihers ()
Datums: 17/09/2007 21:17

Latenergo ir laps uzņēmums, viņi jau noteikti nepelna ar elektroenerģijas piegādi, katrā ziņā biznesam jābūt ar "+" zīmi jau noslēdzot līgumu.

Re: Latvenergo auzas.
Autors: Juris_F ()
Datums: 17/09/2007 22:31

Latvenergo diezgan ivērojama daļa jauno pieslēgumu, kas šādi ir subsidēti, nenes nekādu peļņu. Runa ir par jaunajiem ciematiem, kur attīstītāju parpasījuši nez kādas jaudas. Iekārtas jau ir sabūvētas, bet mājas jau nav saceltas, un iespējams, ka pat tik drīz neuzcels (kāpēc, nav jāskaidro). Līdz ar to patēriņa nav, nav arī protams ienākumu no šī objekta. Bet šo naudu avrēja iegūldīt rekonstrukcijās, līdz ar to pie vētrām būtu mazāk bojājumu. NO kā iegūtu tikai visi klienti. Iespējams, nevajadzētu aŗi celt tarifus.
Galu galā, Latvenergo ir tāds pats uzņēmums, kuram ir noteikti apgrozāmie līdzkļi. Tas nav nekāds brīnumuzņēmums, kurš naudu gūst no nekā. Arī ja nebūs peļān vajadzīgajā līmenī, samazināsies uzņēmuma kredītreitings, līdz ar ko nevarēs ņemt kredītus tām pašām rekonstrukcijām, vai jaunajiem pieslēgumiem.
Tā ka vajag padomāt, pirms brēkt laist kārtējo pīli tautās.

Re: Latvenergo auzas.
Autors: aaaa ()
Datums: 18/09/2007 00:08

Latvenergo NAV normaals uznjeemums - normaalam uznjeemumam nevajag 8 meeneshus!!!! kaartot papiirus lai tiktu pie elektriibas - jaa, piebildiishu, ka attalums no kaada taa tiek njemta ir...20 cm (kaiminja kaste, tieshi blakus), un ormaalaa uznjeemumaa no pilniigas objekta izbuuves liidz skaitiitaaja uzlikshanai NAV jaagaida 2.5 meeneshi. Latvenergo tas ir kaut kaads vaajpraats ne uznjeemums.
Lattelecom piesleegums, kas bija 60m attaalumaa tika no telefona klausules pacelshanas (nekur negaaju, nekaadus papiirus nerakstiiju, nekaadus iesniegumus, nekaadi projekti nebija vajadziigi, neko) liidz piesleegumam izveidots nedeeljas laikaa (ieskaitot kabelja fizisku piesleegshanu, liiguma nosleegshanu (jau piesleedzot) un montiera 2-reizeeju ierashanos). Idioti, nosvilinaat to kantori un saakt visu no jauna, jo to marazmaatisko birokraatiju, kas ir Latvenergo veselam cilveekam nesaprast.

Re: Latvenergo auzas.
Autors: a ()
Datums: 18/09/2007 04:31

to: aaaa
Tas ka kaiminja kaste ir 20 cm attaluma vel nenozime ka saja vietaa var pieslegt ari ''tevi''.Var gadities, ka jaudas rezerves saja punkta ir jau izsmeltas un ir jaavelk jauna speeka liinija, vai jaasleedzas kur citur klaat / jaaliek jauni trafi etc.

Bet ne par to.
Gribeju Tev uzjautat, kaada veidaa izdevas viss tik gludi ar Lattelecom?
Varbut tas ir gadiijums ar dziivokli?
Man redz Lattelecoms piedava taisit projektu par Ls 700 , rakt gravi par Ls280 un + vel tur visas saskanjosanas utt.,isak sakot paari par Ls1000, lai tiktu 2007 gada pie internet piesleguma.Jaapiebilst, ka kastite, kur japiesledzas ir apmeram 100 attaluma :(
Kaa ar vinjiem ir jaarunaa, lai viss noriteetu tik gludi kaa raksti??

Re: Latvenergo auzas.
Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 18/09/2007 06:17

offtopic!

JA jau te tādi gudreļi tusē, tad būvējiet savu uzņēmumu(elektroenerģijas tirdzniecības tirgus ir atvērts ar š.g. vasaru) un piedāvājiet pieslēgumus pie saviem pedāļminamajiem ģeneratoriem uz labākiem noteikumiem.

gaidu piedāvājumus, tā kā man apkure uz elektrības, tad labprāt mazinātu maksājumu :)

Re: Latvenergo auzas.
Autors: Juris_F ()
Datums: 18/09/2007 16:06

to: aaaa
tiešām, kā tas tev izdevās, man arī 1000Ls par kādiem 40m paparasīja Lattelecom.
Kad atteicos, pierakstīja kaut kādā rindā uz Eiropas naudām.
Lai gan cik zinu Lattelecom virtuvi, tad viņie bieži vien uzliek mīksto uz visiem noteikumiem, un velk tik savas drātis. Man uz kaimiņu ma'jām pa kopīpašuma zemi aŗi savilka pievadus. Nebūtu radiem tie pievadi, būtu gājis kašķēties.
Un tas tiea, ka ja tev arī jau pat ir pievilkta elektrība, ne vienmēr ir iespējams pat palielināt atļauto slodzi, jo visa jau ir izemlta, un tieši arī dēl tiem, kas pasūta slodzi, reāli neko neuzbūivē. Bet dot vairāk nevienam nevar, jo tā slodze jau ir rezervēta.
Tu arī laikam nezini,kas ir projektēšana, projekta saskaņošana un visas pārjās juridiskās peripetijas ar VZD, Būvvaldi utml.
Rīgas centrā, piemēram, ir daudz vietas, kur nav vairs vienkārši fiziski vietas kur kādu jaunu kabeli iebāzt, vai pat novietot jaunu transformatora apakšstaciju, kur to pat jau sen vajag.
Bļaut jau mēs visi gudri, ja nezinam kas notiek apakšā.

Nav jau arī tik vienkārši ar to apgādes uzņēmumu, ja tur jau ir kaut kāds tīkls blakus, jāslēdzas klāt tam, tāda ir valsts noteikta politika (nevis Latvenergo), lai nebūtu tā, ka nāk vēl viens un velk vēl savas drātis, tādējādi pārblīvējot pazemi un virszemi ar komunikācijām.
Paskatities kas notiek ar tām pašam komunikācijām, tur ir galīga nesakārttība. To pierāda tie inteterneta pakalpojumu sniedzēju zirnekļu tīkli starp daudztsāvu mājām. Nevajadzētu tur tādiem būt. Tiem visiem vajadzētu būt zem zemes pilsētā, kā ir ar elektroapgādi. Bet tad jau par pāris latiem platjoslas pieslēgums vairs nesanāktu, un kādam nebūtu viegla peļņa.

Re: Latvenergo auzas.
Autors: aaaa ()
Datums: 19/09/2007 17:31

Nee, nekaadas slodzes probleemas tur man nebija, to zinu noteikti, teica pat projekteetaajs - ir jauna transformatoru stacija pavisam netaalu un uz taas pagaidaam seezh 5 privaatmaajas. Sviests saakas ar to piesleegshanu - atbrauc un uzliek kasti, peec 1.5 meenesha atbrauc un pienjem objektu - veel peec 1.5 meeneshiem uzliek skaitiitaaju, nu vai nav murgs??? Kaapeec tie pashi kastes liceeji nevar to visu izdariit uzreiz, iedot man liigumu, kuru es parakstu un uzreiz ierubiit shtromi. Liigumu vinji nodod Latvenergo. Nee, 3 stundu vietaa notiek 3 meeneshu pisha. Un smiekliigaakais, ka tas nevienam - ne man, ne Latvenergo, ne elektrokastes liceejiem nav izdeviigi. Kaarteejais letinju sviests, visu dariit peec principa kaapeec vajag vienkaarshi, ja var sarezhgjiiti.
Par Lattelecom - paldies kaiminja padomam. Vinjsh saka - dari taa - piezvani un saki, ka negribi projektu, pats ieraksi kabeli, lai vinji tikai piesleedz. Piezvaniiju un par briinumu vinji pat bija prieciigi, kad es to pateicu (pirmo reizi zvanot man arii teica, ka vajag projektu utt.). Naakoshajaa!!!! dienaa atbrauca montieris, iedeva man kabeli (nopirku no vinja, jo nekur veikalos vajadziigo nevar dabuut), ieraku tos 50-60 m pa savu zemi liidz vada galam, piezvaniiju, ka kabelis vietaa - shie atbrauca, pievienoja pie lielaa Lattelecom kabelja gala, kas gaaja gar manu zemi un viss. Parakstiiju liigumu i vsjo - mazaak kaa nedeeljas laikaa!!! Ne kur bija jaaiet, ne kaadi iesniegumi jaaraksta, ne kaadi liigumi (viss pa telefonu), ne projekti ne kaa.
Latvenergo ir jaanosvilina liidz pamatiem, un jacelj no jauna, jo taa birokraatija ir absurda un normaalam cilveekam nesaprotama.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **        **  **    **  **    **  ******** 
 **  **  **        **   **  **    **  **   **    ** 
 **  **  **        **    ****      ****        **   
 **  **  **        **     **        **        **    
 **  **  **  **    **     **        **       **     
 **  **  **  **    **     **        **       **     
  ***  ***    ******      **        **       **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727