UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: jauns elektropieslegums privatmajai
Autors: Janis3 ()
Datums: 01/12/2007 04:47

Un ja vel pieskaita musu nabaga latviesus, kuri neciesh ka otram kaut kas ir, tad cik man vel vajadzes samaksat zemes ipasniekiem, kompensacijas, Hm...:)
Tad man to vienam vispar nepavilkt.

Autors: Janis3 ()
Datums: 10/12/2007 23:07

karo4e es noskaidroju, ka trafs man maksas LVL 4000, plus vel LVL3500, bus 3 f pieslegums un es bushu vienigais lietotais, jo mana maja ir pedeja videja sprieguma linija, un tuvaka maja ir 700 m attalumaa.pari dzelzcelam nesanak, neljauj, toties atrada citu risinajumu. tagad pats trakakais, zemes ipashnieks, nelauj rakties pa vinja zemi. vinsh pieprasa kabeli, lidz ar to papildus LVL 3500 partop jau par visiem LVL 8000.
Ko lai saka, dzivot laukos tas ir dargi.
:)
Paldies.

Autors: elektriķis ()
Datums: 02/01/2008 22:59

Nelaime jau ir tajā, ka LDZ tāpat kā Latveenrgo Sadales tīkls ir elektroenerģijas sadales sistēmas operators ar savām zonām, kuras nedrīkst pārklāties, turklāt viens operators nevar būvēties otra zonā utt. Līdz ar to tik tiešām zem dzelzsceļa uzbēruma vai virs tā Latvenergo savu sadales līniju nedrīkst vilkt.

Autors: elektriķis Māris ()
Datums: 03/01/2008 02:06

elektrikis, kur raavi to info par taam zonaam, pirmo reizi kautko taadu dzirdu! Tad jau Riigaa paartiku var tirgot tikai SKY un neviens cits :).

IMO atveertaa tirgus pamatdzinis ir tas, ka katrs pateereetaajs var izveeleeties no kura paardeveeja pirkt elektriibu utt.

Autors: elektriķis ()
Datums: 03/01/2008 15:52

Atcerēsimies, ka brīvais elektroenerģijas tirgus paredz, ka patērētājs var pirkt no jebkura tirgotāja, bet piegādātājs var būt tikai viens - attiecīgais sadales sistēmas operators. Ja velkam alegorijās, tad pārtiku tu vari nopirkt jebkurā veikalā, bet mājās to atgādāt tikai ar Rīgas Satiksmi :) nu kaut kā tā

Datums: 03/01/2008 16:54

nu bet cilvim taču vēl nav pieslēguma, un tas ir tas brīdis, kad var izvēlēties pie kura operatora pieslēgties, jo Rīgas satiksme līdz viņa mājai maršrutu nenodrošina!

Autors: Juris_F ()
Datums: 03/01/2008 21:09

Bet nu LDz jau viņam atteica, citas alternatīvas tur nav.
SPRK mājas lapā ir tikai uzņēmu licenzes, bet nav pielikumi ar apkalpes teritorijām. Vsiticamāk, ka Sadales Tīkls nevar iet iekšā LDz teritorijā, bet LDz atkal ārspus savas.

Autors: EjTakTu ()
Datums: 03/01/2008 21:41

[www.sprk.gov.lv]
Nu tā zonu nepārklājamība ir no pirksta izzīsts domu grauds. Licencēs ir tāds jēdziens kā "licences darbības zona" Protams ir uzņēmumi, kuriem pietiek ar kaut kādu ostu, kvartālu jeb mazpilsētu. Lielajiem uzņēmumiem tā arī rakstās darbības zona - Latvijas Republika. LDz ir 2 licences. Pēdējā izņemta 12.11.2007., tātad nepilnus 2 mēnešus atpakaļ, ar darbības zonu visā Latvijā. Iepriekšējā attiecināma tikai uz LDz infrastruktūru.
Lai veidotos vismaz kaut kāds tirgus, zonām, kurās darbojās operātori, tieši jāpārklājas pēc iespējas vairāk. Tieši izvēles brīvībā tā sāls. Bet protams lauki ir lauki un neviens lieku rublīti ieguldīt negrib. Takš drīz tomēr eiropas direktīvas piespiedīs to darīt...

Datums: 03/01/2008 22:00

varbūt atkārtošos, bet ..
JA potenciālais klients saskaņo ar Latvenergo, ka skaitītājs atradīsies sliežu otrā pusē un tālāk saskaņošanu ar LDZ par kabeļa izvilkšanu pa sliežu apakšu izurbjot kanālu atstāj savā ziņā, tad es neredzu problēmu, tik vien kā jāsaskaņo ar LDZ un jānoalgo firma, kas izšausies cauri dz-c uzbērumam.

Autors: Juris_F ()
Datums: 03/01/2008 23:09

Tru tā šaize, ka el.enerģijas pārdevēju izvēlies kaut no Mozambikas, ja viņam te ir licnezē, bet šo elektroenerģiju drīkst piegādāt pa noteiktu tīklu, kam tajā ģeogrāfiskajā vietā ir atbilstoša licenze, un šīs licenzes darbības zonas nepārklājas. Kabeli zem dzelzceļa, pa LDz licenzes darbības teritoriju teorētiski var izdžit, bet tad šim kabelim abos galos jāliek skaitītāji, LDz ņems piķi par tranzītu utml. utjpr. tāds tagad ir tas brīvais tirgus.

Pašreizējā: 3 no 4

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **      **  **     **  **     **  **     ** 
 **     **  **  **  **   **   **   **     **  **     ** 
 **     **  **  **  **    ** **    **     **  **     ** 
 ********   **  **  **     ***     **     **  **     ** 
 **     **  **  **  **    ** **    **     **   **   **  
 **     **  **  **  **   **   **   **     **    ** **   

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.