UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors:
Juris88
()
Datums: 24/01/2008 18:51
Labdien!
Ir šāda nepatīkama lieta, ka katru 2-3 dienu ir nedaudz jāpapildina centrālapkure sistēma ar ūdeni.
Spiediens pie temperatūras 20 grādi ir 0,3. Spiedienu palielinu līdz 1.5, kurinot krāsni spiediens aptuveni 2.0.
Pēc 2-3 dienām ja katls nekurās atkal ir 0,3.
Visur esmu skatījies, nekur nekas nepil.(pašlaik ir iespējams redzēt visas savienojuma vietas)
Apkures katls čuguna, caurules- pvc kausējamās.
Mani teorētiskie varianti, ka varbūt krāns(caur kuru uzpilda sistēmu) laiž atpakaļ ūdeni. (Jo ūdensvadā spiediens ir aptuveni 1,5.
Cits nekas prātā nenāk.
Ir šāda nepatīkama lieta, ka katru 2-3 dienu ir nedaudz jāpapildina centrālapkure sistēma ar ūdeni.
Spiediens pie temperatūras 20 grādi ir 0,3. Spiedienu palielinu līdz 1.5, kurinot krāsni spiediens aptuveni 2.0.
Pēc 2-3 dienām ja katls nekurās atkal ir 0,3.
Visur esmu skatījies, nekur nekas nepil.(pašlaik ir iespējams redzēt visas savienojuma vietas)
Apkures katls čuguna, caurules- pvc kausējamās.
Mani teorētiskie varianti, ka varbūt krāns(caur kuru uzpilda sistēmu) laiž atpakaļ ūdeni. (Jo ūdensvadā spiediens ir aptuveni 1,5.
Cits nekas prātā nenāk.
Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors:
vgy7
()
Datums: 24/01/2008 20:12
Ja uzpildes krāns laiztu cauri, tad sistēmā patstāvīgi būtu ūdensvada spiediens. Ja aukstai sistēmai krītas spiediens, jāsāk ar izplesšanās trauka pārbaudi(vai tur pietiekams pretspiediens?) Vai tas ir jau no sākuma? varbūt izplesšanās trauka tilpums pārāk mazs?
vgy7
vgy7
Autors:
Juris88
()
Datums: 24/01/2008 20:55
Principā tā jau ir no paša sākuma. No sākuma norakstīju to uz citām problēmām, kur nedaudz suloja, bet tagad tur vis ir OK. Arī kad vairākas dienas nekurina nekur neparādās mitrums savienojuma vietā.
Ja pieņemam ka izplešanās trauks ir par maza tilpuma, tad rodās jautājums, kur tad paliek tas ūdens?
Ja nu vienīgi izplešanās trauks ir brāķis un kaut kur laiž gaisu ārā tas balons kas tur iekšā.
Paldies vgy7 par ieteikumu, ar izplešanās trauku arī sākšu.
Ja pieņemam ka izplešanās trauks ir par maza tilpuma, tad rodās jautājums, kur tad paliek tas ūdens?
Ja nu vienīgi izplešanās trauks ir brāķis un kaut kur laiž gaisu ārā tas balons kas tur iekšā.
Paldies vgy7 par ieteikumu, ar izplešanās trauku arī sākšu.
Autors:
EjTakTu
()
Datums: 24/01/2008 21:11
Tāds paskats, ka sistēma nav kārtīgi atgaisota. Ja augstākā vietā uzlikts automātiskais atgaisotājs, tad nebūtu brīnums, ka ik pēc laika spiediens krītās. Kritīsies tamēr, kamēr viss gaiss būs ārā. Jo vairāk cilpu, jo ilgāks process. Ja cirkulācijas sūknim ir iespēja pagriezt lielāku jaudu, tad kādu brīdi to vajadzētu darīt, lai to gaisu ātrāk izdzenā.
Autors:
vgy7
()
Datums: 24/01/2008 21:15
Izplesšanās traukos parastais automašīnas riepas ventīlis, bieži vien problēma tieši tajā. Vidēji pēc 4-5 gadiem lielākā tiesa izplesšanās trauku ir "tukši"
Kāda maza noplūdīte var parādīties tieši pie siltas sistēmas, un tad sulošanu var nepamanīt, tur viss vienkārši izžūst.
vgy7
Kāda maza noplūdīte var parādīties tieši pie siltas sistēmas, un tad sulošanu var nepamanīt, tur viss vienkārši izžūst.
vgy7
Autors:
aaaa
()
Datums: 24/01/2008 23:05
Lielākā kļūda, ko pie mums izdara 80% gadījumu - izplešanās trauku liek kājām gaisā, resp, ventilis augšā un ūdens pienākošā caurule apakšā. Interesanti, kā pie šādas konstrukcijas no trauka un pienākošās caurules dabū ārā gaisu - atbilde, nekā, traukam ir jābūt apakšā, ar pienākošā ūdens atveri augšā. Citādi tur visu laiku ir iekšā vismaz 10l gaisa, kas baigi maina spiedienu, jo tas gaiss nav zem spiediena un viegli lēkā.
Autors:
Juris88
()
Datums: 24/01/2008 23:06
Varbūt varat pateikt cik lielam spiedienam jabūt izplešanās traukā?
Autors:
Juris88
()
Datums: 24/01/2008 23:09
nja izskatās ka man tāda paša kļūda ar izplešanās trauku. Ir uzlikts ka ventils gaisā.
Paldies aaaa šito lietu pirmoreiz dzirdu.
Mūžu dzīvo mūžu mācies kā sacīts jāsaka.
Paldies aaaa šito lietu pirmoreiz dzirdu.
Mūžu dzīvo mūžu mācies kā sacīts jāsaka.
Autors:
Rx
()
Datums: 24/01/2008 23:42
Vai tad gumijas balons, kas iekšā, ar gaisa spiedienu 1.5 atmosfēras , kad ūdens vēl nav padots, neieņem visu balona telpu- to, kur zem spiediena ieplūdīs ūdens? Neesmu jaucis šādu balonu, bet spriežu teorētiski. Cik pats noprotu, kad vēl nebija pielikts balons pie ūdensvada, tajā kautkas iekšā pēc izjūtām kratījās, tātad vietiņa brīva vēl bija, bet ne 10 litri (24litru balons). Bet visumā tā varētu būt. Bet arī nebūt, jo spiediena sūkņiem rūpnīcas konstrukcijā balons guļ horizontāli un vieeja, ventilis arī galos. Tātad gaiss arī viss ārā netiek...
Autors:
aaaa
()
Datums: 25/01/2008 00:16
Tā membrāna ir no pacietas gumijas, kā riteņu kamerai, un nekur nekratās, es šito joku ievēroju, ka izplešanās traukam (man arī pielikts otrādi) visi uzraksti kājām gaisā, paskatījos to lapeli, kas traukam nāk līdzi, tur skaidri un gaiši parādīts, kā tas jāliek, nu principā taču loģiski. Par apkures katliem - paņem un pats paskaties - trauks ir plakaniski, un ūdens pievienots augšā, tur nekāda gaisa nav, membrāna izplešas uz sāniem.
Škrobe bija par to, ka es, ķipa, neko nesaprotošs to sapratu, bet santehniķis, kam tu itkā par to maksā naudu - vienkārši neko nejēdz. Tad kāpēc vispār jāpērk dārgs bundulis - pieliek Coca-Cola pudeli kājām gaisā un būs tāds pats izplešanās trauks - pilns ar gaisu.
Škrobe bija par to, ka es, ķipa, neko nesaprotošs to sapratu, bet santehniķis, kam tu itkā par to maksā naudu - vienkārši neko nejēdz. Tad kāpēc vispār jāpērk dārgs bundulis - pieliek Coca-Cola pudeli kājām gaisā un būs tāds pats izplešanās trauks - pilns ar gaisu.