UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: Rx ()
Datums: 27/01/2008 04:34

Juris 88 saka:Ir šāda nepatīkama lieta, ka katru 2-3 dienu ir nedaudz jāpapildina centrālapkure sistēma ar ūdeni.
Spiediens pie temperatūras 20 grādi ir 0,3. Spiedienu palielinu līdz 1.5, kurinot krāsni spiediens aptuveni 2.0.
Pēc 2-3 dienām ja katls nekurās atkal ir 0,3. Vēlak saka ka ir membrānas trauks...Tātad noslēgtā sistēma. Rx saka: Elemtāru jēdzienu pieminēšana vietā kad apspriests tiek jautājums par membrānas izplešanās trauku ir nevietā. Bet arī to zinu, ka p=ro reiz gā reiz hā.(ūdens staba spiediens)...Ja sistēmā nav spiediena, bet izplešanās traukā ir uzpumpēta membrāna un sistēma atgaisota, tad tas būs arī labi, tikai sekas ir tās ko aprakstīju. Tā kā ūdens ir NESASPIEŽAMS, un temperatūras iespaidā tas (ūdens) izplešās, tad tas izplešoties radīs spiedienu, kas šo membrānu pārvietos (sistēmāi silstot, ūdenim izplešoties, STRAUJI pieaugs spiediens līdz membrānas spiedienam un tad jau augs pēc fizikas likumiem, saspiežot membrānu, PROPORCIONĀLI samazinot gaisa tilpumu un to ieņemot ar ūdeni- kā jau rakstīju.Membrānai, jau tikai tad jāpārvietojās, kad spiediens darītu ļaunumu sistēmai (vairāk par , teiksim 1 atmosfērām) gadījumā, ja nebūtu izplešanās trauka, tad sasilstot ūdenim, tas sasprādzinātu sistēmu, ja protams tai nebūtu uzlikta spiediebna aizsardzība. Lai sistēmā neieplūstu gaiss, tad sistēmā lieto šādas aizsardzības- bēniņos atvērts ūdens boileris, vai lejā izplešanās trauks.Eksperimentam izmēģiniet: izlaidiet sistēmai ūdeni līdz spiediens ir tuvu nullei(lai neieplūst gaiss) Un paveriet uzpildes krānu, lai tas VIENMĒRĪGI pilda sistēmu. Uzņemiet laika un spiediena pieauguma raksturlīkni (jeb spiediena izmaiņu straujuma raksturlīkni, papildinot sistēmu vienmērīgi). Eksperiments būs korektāks ja uzpildāmā ūdensvada spiediens būs daudz lielāks par uzpumpēto spiedienu.

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: vgy7 ()
Datums: 27/01/2008 05:44

Rx secinājums pavisam vienkāršs, mēs te varam kašķēties un secinār ka skolā mums skolotāji lietojuši mazliet savādākus apzīmētājus tām pašām lietām, bet Jurim 88 no tā labuma nekāda. Kamēr nezinām ne sistēmas ietilpību litros, ne izplešanās trauka tilpumu, ne sistēmas statisko augstumu, visi secinājumi būs pieņēmumu līmenī. Man ļoti gribētos zināt kādā augstumā no sistēmas zemākā punkta atrodas tas manometrs, kas rāda 0,3.l

vgy7

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: ARMANDS F ()
Datums: 27/01/2008 17:41

viens ar loģisku domājošs cilvēks šajās diskusijās ir vgy7,i sistēmu uzzīmēja,i domu turpināja......

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: vgy7 ()
Datums: 05/02/2008 01:18

Tik diskusijas uzsācējs uzkurināja tautu un aizgāja mērīt sistēmas agstumu.

vgy7

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: Juris 88 ()
Datums: 05/02/2008 13:30

Atvainojos ka ilgu laiku biju pazudis. Diemžēl tāds darbs ka nevaru katru dienu sēdēt pie neta.

Man ļoti gribētos zināt kādā augstumā no sistēmas zemākā punkta atrodas tas manometrs, kas rāda 0,3.
Manometrs atrodas aptuveni 1,2 m augstumā no zemākā punkta.
Izplešanās trauks ir 25 vai 30l
ūdens sistēmā, grūti pateikt. Ir katls 5 radiatori 22, 600x800 un caurules PVC 32mm, kopējais garums max 40m.

Sākumā run gāja ka izplešanās trauks otrādi aplikts. Kā jau teicu man ar ūdens no apakšas pienāk, bet uzraksti ir pareizi, nav ar kājām gaisā.

P.S. Ir doma tuvākā laikā iegriezties kāda apkures veikalā ar uzzīmētu pašreizējo shēmu un palūgt konsultācijas par sistēmās pilnveidošanu / uzlabošanu. Gribu uzlikt siltuma akumulātoru un šo to no Jāņa piedāvātās automātikas.

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: vgy7 ()
Datums: 06/02/2008 21:17

Par izplesšanās trauku [foto.inbox.lv]

vgy7

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: aaaa ()
Datums: 06/02/2008 23:51

Tavā zīmējumā parādīts, ka membrāna aizņem visu tilpumu, bet praksē ne visiem izpl. traukiem tas tā ir un cik zinu, tad visur pareizi tas ir uzmontēts otrādi, jo, nu kaut vai tas gaiss, kas ir caurulē līdz izplešanās traukam - kā to dabūt laukā??? Un vispār, ja trauks tiek likts šādi, kas būtībā ir augstākais pukts sistēmā, tad arī darba gaiss, kas var sistēmā rasties agri vai vēlu sakrāsies izpl. traukā. Es nu neticētu vienam krievu saita zīmējumam, ja man izpl. traukam līdzi nākošajā instrukcijā bija skaidri un gaiši pateikts ka tas jāmontā ar ūdens pievadu augšā.

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: vgy7 ()
Datums: 07/02/2008 23:56

Žēl gan ka tik maz zini par izplešanās traukiem, bet savu viedokli uzskati par vienīgo pareizo. Cerēju ka vismaz šajā valodā uzrakstīto spēsi izlasīt un bildes labi apskatīt, bet .... Ja jau pat bildē, kur izplešanās trauks atrodas uz grīdas blakus katlam, tas tiek saskatīts kā sistēmas augstākais... ja es nezinātu ka pasaulē tiešām tiek ražoti specifiski izplešanās trauki uz kuriem ir atzīmēts viņu novietojums un pievadi ir no sāniem un pat no augšas, tad es varētu šobrīd kliegt, ka tavu krutkas instrukciju austrumzemē nepareizi sazīmējuši.
Es nespēju iedomāties ka tehniskā portālā ar padomdošanu nodarbojas cilvēki, kuri nezin ka katram ražojumam, kura novietojums plaknē ietekmē tā darbību, ir līdz instrukcija, kurā tas ir uzsvērts un uz korpusa ir norāde ar bultiņu, kā tas jānovieto, ja tādas atzīmes uz izplešanās trauka nav, vari pievienot ar lokano un griezt kaut karuselī.
Ieej [www.elbi.it] un varēsi šo pašu zīmējumu apskatīt angļu, franču, vācu, itāļu, krievu izkopējumu, ņēmu ar no šīs lapas, piedod, bet neatradu nevienu izplesšanās trauku ražotāju, kuram būtu instrukcijas tev uzticamā valodā, varbūt ar savu vari padalīties?

vgy7

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: aaaa ()
Datums: 08/02/2008 14:27

Nu neņemies tik dikti, bet tieši ELBI izpl. trauks tika uzmontēts manā apkures sistēmā pavisam nesen un tieši tam pašam ELBI traukam kastītē nāca līdzi apraksts par tā montāžu, kur skaidri un gaiši bija norādīta montāža ar atveri augšā. Nu kā tu to gaisu citādi vari dabūt laukā??? Kā? Laikam viņi paši nesaprot ko raksta pavaddokumentos saviem produktiem - burti un uzraksti ar visi kājām gaisā, ja viņu pieliek kā tu raksti.
Nezinu, bet mums darbā, kur ir lieljaudas gāzes katls un ļoti sarežģīta apkures sitēma, visi izplešanās strauki ir speciāli uzmontēti ar atveri augšā sistēmas pašā apakšā. Tātad nejaušība? Nedomāju.

Re: Spiediena zudums centrālajā apkurē
Autors: vgy7 ()
Datums: 08/02/2008 23:41

aaaa to ka zīmējumu izprast nespēj, es jau sapratu, tagad tu centies pierādīt ka nemāki arī lasīt?


vgy7

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ******   **     **  ********  ********  
 **        **    **  **     **  **        **     ** 
 **        **        **     **  **        **     ** 
 ******    **        **     **  ******    ********  
 **        **        **     **  **        **        
 **        **    **  **     **  **        **        
 ********   ******    *******   ********  **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727