UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Siltā ūdens recirkulācija
Autors: aaaa ()
Datums: 13/02/2008 10:35

Ir uztaisītas 2 caurules uz katru siltā ūdens patērētāju, tipa ar recirkulāciju, lai nebūtu jātecina ūdens. Būs elektriskais ūdens sildītājs (boileris). Nav saprotams kā veidot cirkulācijas cilpu - kur jāliek cirkulācijas sūknis, jo cirkulācijai tipa jāiet caur boileri, tā kā jāieiet tur kur pienāk aukstais ūdens. Tad uz aukstā ūdens vada, kas pienāk pie boilera ir jāliek vienvirziena vārsts? Lūdzu padalaties, ja kādam tā ir uztaisīts.

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: vgy7 ()
Datums: 13/02/2008 11:00

Jebkuram boileram vienvirziena vārstam ir jau jābūt iebūvētam uz aukstā ūdens ieejas, lai uzsilstot ūdenim tas netiktu "spiests" atpakaļ ūdensvadā. Trejgabalu, kam pievienot recirkulācijas atgaitu, vajag uzmontēt pirms šī vārsta un atcerēties ka recirkulācijas sūknis, jo mazjaudīgāks, jo klusāka māja.

vgy7

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: aaaa ()
Datums: 13/02/2008 11:19

Fiška tāda, ka uz katru siltā ūdens patērētāju ir 2 caurules, vilktas atsevišķi (daudz cauruļu). Kā tad labāk darīt - likt gan uz turpgaitu gan atpakaļgaitu pa mazam kolektoriņam, tad atpakaļgaita caur cirkulācijas sūkni iet uz trejgabalu boilera aukstā ūdens ieejā, no boilera iznākošais karstais ūdens uz padeves kolektoru?

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: vgy7 ()
Datums: 13/02/2008 20:34

Ja no katra punkta ir izbūvēta atgaita, tad bez kolektora neiztikt, tikai pirms kolektora vajadzēs balansēšanas vārstus, lai cirkulāciju dabū uz visiem patērētājiem.

vgy7

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: Rx ()
Datums: 13/02/2008 21:25

Kāpēc ūdens pa krānu tek karsts, ja atgaita summējās ar pienākšo auksto ūdeni pie boilera ieejas un tērējot, aukstais ūdens tek klāt un var pa taisno plūst uz krānu pretēji atgaitas virzienam. Un ja atgriež krānu vēl kāds..Neviens sūknis ieslēgts cirkulācijā nespēs padot klāt šādu daudzumu patērētā ūdens, lai saņemtu tikai silto n o boilera augšas?

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: vgy7 ()
Datums: 13/02/2008 22:39

Un kāpēc vispār vajadzīgs boilers, ja siltais ūdens ir tikai tā augšā? Un kāpēc vispār iztek siltais ūdens, ja jau aukstais var iztecēt cauri? Vai tad te kāds piedāvā uzsildīt aukstā ūdens ieplūdi boilerā?
Rx jau gadus desmit katrs sevi cienošs boileru ražotājs boileriem virs 150 litriem ir paredzējis pat atsevišķu pieslēguma vietu recirkulācijai.

p.s. siltā ūdens recirkulācija nav vajadzīga laikā kad jau vairāki patērētāji vienlaicīgi izmanto silto ūdeni, bet gan lai no rīta otrā stāva vannasistabā gaidot silto ūdeni nebūtu 10 minūtes jātecina aukstais vienkārši kanalizācijā.

aaaa ir redzēti risinājumi, kad siltā ūdens recirkulācija tiek laista caur vannasistabas dvieļu žāvētāju.

vgy7

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: Rx ()
Datums: 13/02/2008 23:09

Viss būtu pareizi ja vien nelasītu vgy7 teikto:"Jebkuram boileram vienvirziena vārstam ir jau jābūt iebūvētam uz aukstā ūdens ieejas, lai uzsilstot ūdenim tas netiktu "spiests" atpakaļ ūdensvadā. Trejgabalu, kam pievienot recirkulācijas atgaitu, vajag uzmontēt pirms šī vārsta un atcerēties ka recirkulācijas sūknis, jo mazjaudīgāks, jo klusāka māja." citāta beigas.Rx: Kur tad teikts ka ir jāizmanto speciāls recirkulācijas atvads, kas būtu pareizi.Bet citātā piedāvātā variantā saskatot ko nesaprotamu,tā arī atbildi nesagaidīju. Kur mana kļūda? Paskaidrojiet nezinītim.

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: aaaa ()
Datums: 14/02/2008 00:06

Paldies par ieteikumiem - īstenībā taisnība jau vien ir Rx par to atpakaļgaitu un auksto ūdeni tajā. Atpakaļgaitā izskatās, ka ir jāliek vienvirziena vārsts, lai patērējot netiktu ņemts aukstais ūdens bet gan karstais no boilera augšas.

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: vgy7 ()
Datums: 14/02/2008 00:14

Kas Rx nav skaidrs? kas ir vienvirziena vārsts? kas ir hidrotehnika? un ko nozīmē recirkulācija?

vgy7

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: vgy7 ()
Datums: 14/02/2008 09:08

Ja jūsu boileros siltais ūdens ir tikai augšā un pat pie pieslēgtas recirkulācijas boilers neuzsilst vienmērīgi visā tilpumā, tad ar steigu tādus uz metāllūžņu nodošanu.

vgy7

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **   *******    *******   ********  ********  
  **   **   **     **  **     **  **        **     ** 
   ** **    **     **         **  **        **     ** 
    ***      ********   *******   ******    **     ** 
   ** **           **         **  **        **     ** 
  **   **   **     **  **     **  **        **     ** 
 **     **   *******    *******   ********  ********  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727