UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: aston ()
Datums: 01/08/2011 10:08

4.labi, ka godīgi atzinies.
3.tāpat jau riebīgs ir 18 h bundulī karsts stāvējis ūdens. Bet ja vēl cirkulējis pa kapara vai plastmasas caurulēm.....
Materiāla sublimācija vai noskalošanās taču notiks 5 000 reižu vairāk, ja ūdens būs 5 000 reižu izgājis cauri, nekā, ja vienu reizi? Un mūsu āda ir membrāna, kas laiž visu cauri. Par to tagad daudz raksta. Asinīs konstatē plastmasas, metālus....

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: LaurisV ()
Datums: 01/08/2011 10:54

No jebkuras būvniecībā izmantotās krāsas arī kaut kas izdalās, no radiatoriem, kas tiek uzkarsēti līdz saviem 70C, arī noteikti ne maz, vārot, cepot pannās ar pārklājumiem, u.t.t. Ja par to visu uztraukties, var arī prātā sajukt.

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: ddt ()
Datums: 01/08/2011 11:38

Nevajag sajukt. Mēnesi tajās telpās nerādīties un laba ventilācija.Lietot respirātorus. Mums ir liels daudzums darbu, kur vajadzētu gaisa piegādi no tīras vietas. Ar respiratoriem pašvaki.

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: aaaa ()
Datums: 01/08/2011 12:45

Nu ja asinīs metālus nekonstatē, tad jau tas kaut kāds Avatārs, ne cilvēks. Par plastmasām asinīs :) gan gribētu redzēt kādu reālu atsauci. Iesākumam palasi tajā pašā Vikipēdijā, kas tā tāda plastmasa vispār ir, no kā tiek ražota, un kādas piedevas satur.

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: ddt ()
Datums: 01/08/2011 13:56

Nu tas bija mēnesi atpakaļ delfos vai apollo. Ticamība kādi 99%. Nopietni raksti.Muļķību dēļ jau es te neākstītos.

Labāk pasaki, ko Tu zini par neilona caurulēm? Man baigi patīk tas, ka der visi savienojumi, kas kaparam. Un absolūts klusums.Es jau vienā vietā pielietoju. Iur ir ap 1 bar. Vai var likt vairāk? Un sasalstot nekas. Tas galvenais.

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: paskars ()
Datums: 12/03/2012 10:46

Ir karstā ūdens boilers Viessmann VITOCELL 100-B ar pieslēgumu recirkulācijas sistēmai. Boilerim pieslēgta recirkulācijas sistēma ar sūkni, kas dzen ūdeni iekšā boilera recirkulācijas ieejā. Cik esmu paskatījies pie recirkulācijas sūkņa nav uzstādīts vienvirziena vārsts boilera virzienā.
Problēma tāda, ja vienā vai vairākās vietās atver karsto ūdenskrānu līdz galam vaļā, recirkulācijas sūknis sāk gaudot. No tā secinu, ka karstais ūdens tiek ņemts vienlaicīgi gan no tam paredzētās vietas boilera augšā, gan no recirkulācijas ievada aptuveni boilera vidū. Sūknis sāk gaudot iespējams tāpēc, ka ūdens plūsma to apstādina vai pat sāk griezt to pretējā virzienā.
Vai vienvirziena vārsts pie sūkņa (ūdens plūsma tikai sūkņa darbības virzienā, uz boileri) varētu uzlabot esošo situāciju?
Vai nebūtu lietderīgi boilera augšā pie karstā ūdens izvada uzstādīt automātisko atgaisotāju? Lieta tāda, ka dažkārt pazūdot/parādoties pilsētas ūdenim boilera augšā un karstā ūdens recirkulācijas sistēmā parādās gaiss, kas arī neļauj normāli darboties recirkulācijas sistēmai.
Vai karstajam ūdenim ir speciāli automātiskie atgaisotāji, vai der arī apkurei domātie. Varbūt šajā vietā ielikt vienkārši krānu, ko vajadzības gadījumā vienkārši atgriezt un gaisu izlaist. Krāns varbūt arī noderētu pie apkopēm, lai būtu vieglāk un ātrāk dabūt ārā ūdeni no boilera.

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: paskars ()
Datums: 13/03/2012 19:45

Jautājums par tiem pretvārstiem un atgaisotājiem interesē tāpēc, ka brīvdienās iecerēts veikt boilera apkopi un tā kā tiks nolaists ūdens, pie viena varētu veikt visas iespējamās darbības, lai uzlabotu boilera un sistēmas darbību.

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: aaaa ()
Datums: 13/03/2012 21:30

Man boilerim nav speciālas recirkulācijas ieejas. Recirkulācija ir uzstādīta uz aukstā ūdens ieejas, veidojot T veida savienojumu. Ir divi pretvārsti boilera virzienā - uz aukstā ūdens ievada un pēc cirkulācijas sūkņa uz tā paša ievada T-gabala. Abi ir obligāti vajadzīgi, ja grib, lai sistēma normāli strādātu. Uz recirkulācijas ievada, lai atgriežot karsto ūdeni, tas netiktu piegādāts pa divām caurulēm vienlaicīgi, kas, pie izslēgtas recirkulācijas visu sabojā, uz aukstā ievada tāpēc, lai pie ieslēgtas recirkulācijas, vai pēkšņa spiediena krituma aukstajā ūdensvadā tajā nevilktu iekšā karsto ūdeni. Par atgaisotāju nemācēšu teikt - nav dzirdēts, ka uz ūdeni kāds liktu atgaisotājus, man gan no urbuma nekāds gaiss nenāk.

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: g ()
Datums: 14/03/2012 06:22

Tas pats karstā ūdens krāns jau atgaiso un ielaiž gaisu pie apkopēm.

Re: Siltā ūdens recirkulācija
Autors: paskars ()
Datums: 14/03/2012 10:52

Paldies aaaa par padomu. Tagad pie apkopes noteikti ielikšu vienvirziena vārstu recirkulācijai, jo aukstajam ūdenim jau ir.
g Problēma ir tā, ka boilers ir sistēmas augstākajā punktā.
Uzpildot boileri tas uzpildās ar ūdeni līdz recirkulācijas atverei un tad ūdens sāk uzpildīt karstā ūdens sistēmu un beigās caur atvērtu karstā ūdens krānu sāk tecēt ārā. Šajā momentā varētu pieņemt, ka boilers un sistēma ir pilnībā atgaisojusies un uzpildījusies. Bet boilera augšējā daļā, kur ir normālā karstā ūdens noņemšanas atvere ir palicis gaiss, kurš pats no sevis netiek ārā.
Un tā katru reizi, kad pilsētā pazūd un atjaunojas ūdens, kāds burbulītis paspēj ieskriet arī boilerī un tur palikt.
Tad nu labi, ka pie boilera recirkulācijas ieejas ir noslēdzošais krāns, kuru var aizgriezt un tad jau to gaisu var itkā izdzīt no sistēmas notecinot kārtīgu daudzumu karstā ūdens.
Bet nu vienkārši šādu gaisa parādīšanos boilerā nevienmēr var laikus pamanīt un tas manuprāt diezgan spēcīgi bojā recirkulācijas sūkni.

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **     **  ********  **     **   *******  
 **     **   **   **   **        **     **  **     ** 
 **     **    ** **    **        **     **         ** 
 **     **     ***     ******    **     **   *******  
  **   **     ** **    **        **     **         ** 
   ** **     **   **   **        **     **  **     ** 
    ***     **     **  **         *******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727