UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Smird kanalizācija 2.stāvā!:(
Autors: vecukins8 ()
Datums: 29/02/2008 17:05

Līkumus vari likt,vēlams jau pieslēgties augstākajai vietai.Ideja ir vienkārša-smaka nāk jau no pašas bedres un ceļās uz augšu un ja tu augšā to visu nosprosto,piemēram ar podu,tad nelīdzēs tur nekādas blīvēšanas,vajag ļaut tam gaisam izplūst ārā.:)

Re: Smird kanalizācija 2.stāvā!:(
Autors: gandrizelektriķis ()
Datums: 29/02/2008 17:10

vispār jau visai šai pariktei sistēma ir šāda.noraujot ūdeni,trubā veidojas vakuums,kā rezultātā no poda sifona tiek izrauts ūdens,tāpēc arī visa kanalizācijas smaka pa podu lien ārā.tāpēc arī liek vārstus,kurš vakuuma rezultātā atveras un netiek izrauts ūdens,bet gan gaiss caur vārstu.

Re: Smird kanalizācija 2.stāvā!:(
Autors: pip ()
Datums: 29/02/2008 19:04

nju nez vai pietiek 50 truba. 75 gan pietiktu

Re: Smird kanalizācija 2.stāvā!:(
Autors: vecukins8 ()
Datums: 29/02/2008 19:09

Pie izlietnes parasti pienāk 50 mm,tā kā 75mm nepieliksi.

Re: Smird kanalizācija 2.stāvā!:(
Autors: a ()
Datums: 29/02/2008 19:19

Taa nevar buut, ka gar podu naak smaka!
Tiri teoretiski - wc ir ta uzkonstruets, ka visu laiku taja atrodas udens, kas nelauj smakai nakt uz aru.Sekojosi vaina varetu but pasa poda, kad iespejams tas aizrauj udeni vairak ka vajadzetu, pirms satek jauns un uz sekundi tur izveidojas gaisa sparauga, kaut gan tadus podus sava muza neesmu redzejis.
Otra problema varetu but tik tiesam nevizigi piestiprinats pods, tacu to var elementari, nesaucot santehniki parbaudit.Pedeja un manuprat nopietnaka problema varetu but, ka tev taja wc-vannas istaba nav kautkas pareizi ar sliipumu-kritumu, un sekojosi smaka nemaz nenak no poda, bet gan no dusas kabines / vannas etc.

ps.pasam nav nekadas ventilacijas, wc uzliku pats (tepat foruma pajautajot ka to darit) un nekadu smaku vai blakus problemu nav.

Re: Smird kanalizācija 2.stāvā!:(
Autors: vecukins8 ()
Datums: 29/02/2008 19:33

Tad tev smird ārā kanalizācijas bedre-100%!!!!!

Re: Smird kanalizācija 2.stāvā!:(
Autors: Rx ()
Datums: 29/02/2008 19:38

Smaka pa podu nevar nākt, jo tai vienmēr priekšā ir ūdens. Vienīgi ja neveiksmīgi pievienota izlietne, duša, tad nolaišanas mirklī var burbuli caursis ūdens barjerai dušā, izlietnē. Tāpat pārbaudiet vai dušai, izlietnei vispār tāda ūdens barjera ir(līkums, bāciņa, kas ar ūdeni vienmēr piepildīta. Bet ne caura, jo ja tukša- smirdēs.Ja nebūs ventilācijas kanalizācijas caurulē, tad nolaišanas laikā pa dušas izvadcaurumu smakai jāizsitās... Bet ja ilgāku laiku nelieto tualeti, un to izvēdina- smaka vienalga ir? Ja ir tad caurums vai slikts blīvējums kanalizācijas caurulē, izvados.

Re: Smird kanalizācija 2.stāvā!:(
Autors: Widaga ()
Datums: 03/03/2008 11:05

Teorētiski izlietnes izvads no sienas ir augstāk nekā poda- no grīdas, bet šaurāks gan. To pretvārstu liek uz lielās trubnas, vai var uztaisīt tādu kā trejgabalu pie izlietnes izvada?

Re: Smird kanalizācija 2.stāvā!:(
Autors: Vito Karleone ()
Datums: 03/03/2008 14:41

Pēc idejas, kanalizācijai nav ventilācijas, bet gan gaisa padeve, kuras pievads parasti ir kautkur ārpus telpām (vai iekšpus, bet ar vārstu) Ideja kāda. Sifoni (arī tas līkums klozetpodā, kuram vienmēr ir jābūt pilnam ar ūdeni)kalpo kā "korķis", lai smacenieks netiek uz āru. Tātad - ja izlietnes sifoni un poda līkums ir pilni ar ūdeni - pat tīri teorētiski nekam nevajadzētu smirdēt aiz tā principa, ka nav par kurieni. Jau pieminētais gaisa pievads kalpo tikai tāpēc, lai noraujot vai nolaižot ūdeni citā vietā, ar ūdens straumi netiktu izrauts ūdens no citiem sifoniem, tādejādi "izraujot korķi". Uzburat ainiņu - iemērciet ūdens traukā koktēļsalmiņu uzlieciet aukšgalam pirkstiņu un redzat - ūdens netek ārā. Tas pats ir ar kanalizāciju. Tikai par "pirkstiņu" kalpo ūdens sifonos. Tikai sifonu ūdens ir par švaku, lai pretotos "krītošā sūda vilkmes spēkam". Tāpēc ir vajadzīgs gaisa pievads, lai neizrautu tukšus sifonus. Pieminētais vārsts ir tāda "figņa", kuru pieliek pie kanalizācijas trubas ar domu, ka vārsts strādā vienā virzinā - tas ir nolaižot ūdeni, tā vilcējspēkam pietiek jaudas vārstu atvērt un padot gaisu. Savukārt tā klapei ir jāspēj pretoties pretējā virzienā skrienošajai smakai. Ventilācija ir nepieciešama tikai tai brīdī, kad sūds vēl ir "šajā pusē". Tātad - vis ticamāk, ka noraujot ūdeni 1.stāvā, tā vilkme ir tik liela, ka izrauj tukšu kādu sifonu 2.stāvā (ar tieksmi pēc gaisa). Tam pat nav jābūt podam. Gaiss izvēlēsies vieglāko ceļu - grīdas trapu, izlietni vai ko tamlīdzīgu.

Re: Smird kanalizācija 2.stāvā!:(
Autors: andris123456 ()
Datums: 17/03/2008 17:41

Nesen konsultējos ar speciālistu līdzīgā jautājumā, un apgalvoja , ka kanalizācijas stāvvadu vajagod ventilēt arī virs 2 stāva tualetes, lai nebūtu jau aprakstītā problēma. Ja neesot ventilācijas un gaisa pieplūdes iespējas no āugšas - stāvvadā rodotos vakums , kas galu galā kompensējoties , bet kompensēšanās rezultatā rodoties visādas smakas.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **     **  **      **  ********   ********  ******** 
 **     **  **  **  **  **     **  **           **    
 **     **  **  **  **  **     **  **           **    
 **     **  **  **  **  **     **  ******       **    
 **     **  **  **  **  **     **  **           **    
 **     **  **  **  **  **     **  **           **    
  *******    ***  ***   ********   **           **    

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727