UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3
Re: Būvvalde iecērtas...
Autors: aaaa ()
Datums: 22/04/2008 16:53

Redz, reāli nevienam no tiem ierēdņiem tā ekoloģija absolūti neinteresē, jo, ja godīgi, pāris tualetes ūdeņi ekoloģijai ir vairāk derīgi nekā kaitīgi. Viens smagais izbraucot caur ciemu nodara videi lielāku kaitējumu kā viens cilvēks visu gadu uz poda sēdēdams. Reāli viņiem tikai vajag apmierināt savu visvarenības kāri un kādam kaut ko aizliegt tādā veidā "garīgi masturbējot". Tad ar tādiem arī attiecīgi vajag apieties - vajag tikai dabūt to būvatļauju. Jau dienu pēc tam viņi par tevi būs aizmirsuši un tu varēsi darīt savā būvlaukumā ko vien vēlies un likt kādu kanalizāciju vien vēlies.
Nu nevar viņi tev aizliegt izsniegt būvatļauju, ja tu oficiāli projektā norādi, ka izmantosi konkrētu Uponor izsmeļamās hermētiskās akas modeli. Saki, ka izvedīsi aku reizi nedēļā. Un nav viņiem nekādu legālu tiesību tev neizsniegt būvatļauju.
Pie mums ierēdņi nesaprot, ka viņu pamatdarbs ir palīdzēt cilvēkiem, nevis traucēt dzīvot, jo no maniem nodokļiem viņiem tomēr tiek alga maksāta. Nekur pasaulē pašiem cilvēkiem nav jāizbūvē kanalizācijas tīkls, tas jādara pašvaldībai. Murgs.

Re: Būvvalde iecērtas...
Autors: sto ()
Datums: 22/04/2008 16:55

B

uvvaldei neinteresē, kāda Tev tualete būs uz būvniecības laiku, bet nosdot māju ekspluatācijā var tikai ar, ja ir pastāvīgs ūdensvads un kanalizācija (t.sk. lokālā), bet nederēs celnieku pārvietojamās WC. Elekrība var būt kā pagaidu (ka tik var iedegt lampiņu kādā no istabām). Pat gāze var būt balonu (bet izbūvēta saskanā ar nelielu projektiņu).

Re: Būvvalde iecērtas...
Autors: aaaa ()
Datums: 22/04/2008 17:22

Māju var nodot ekspluatācijā ar slēgtu kanalizācijas rezervuāru bez problēmām - jebkur. Ir pat dzirdēts, ka ieliek parastu septiķi ar visu infiltrācijas lauku un pie nodošanas paziņo, ka tas ir hermētiskais un izsmeļamais, jo zemē ieraktam to pārbaudīt nav iespējams. Reizēm šie ņem rokās koku un pārbauda vai dibens ir, bet ja ierauga plastmasas vāku, tad pat nemēģina, jo plastmasas rezervuāru bez dibena nav.
To cauruli, kas aiziet uz infiltrācijas lauku man pazīstams uzdeva par ventilācijas atveri un fiktīvi blakus septiķim ieraka oranžo trubu ar smuku vāciņu galā - lai izskatās pēc ventilācijas. Pieņēmēji pat neskatījās - tipa viss štokos :)
Ar muļķiem ir muļķa runa. Bet nu būvatļaujai ar nodošanu ir mazs sakars - vispirms māja jāuzbūvē, gan jau pa to gadu vai pāris, kamēr būvēsies viss var vēl reizes 10 nomainīties. Galvenais dabūt būvatļauju, jo zinu no pieredzes cik tā ir debīla sajūta, kad būvvalde tevi par būtībā neko sp'\idzina un neļauj dzīvot visu velkot garumā.

Re: Būvvalde iecērtas...
Autors: sto ()
Datums: 22/04/2008 19:11

Herrmētiska aka der priekš nodošanas ekspluatācijā (ja tāda paredzēta projektā,SVA un LRVP tehniskajos noteikumos, bet ja nav tehniskajos noteikunos, tad projektam ijābūtr saskaņotam šajās iestādēs).
Tikai ~1x mēnesī jāpasūta "zelta vedējs". Kādi 10-15 m3 jau tiks "saražoti".
vēl varu piebilst, ka neesmu piekritējs, ka visādi neattīrīti notekūdeņi tiek iefiltrēti gruntī, kā to iesaka aaaa.

Iet uz lapu: Iepriekšējā123
Pašreizējā: 3 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********    *******   **    **  ********   **        
 **     **  **     **   **  **   **     **  **    **  
 **     **  **           ****    **     **  **    **  
 **     **  ********      **     ********   **    **  
 **     **  **     **     **     **     **  ********* 
 **     **  **     **     **     **     **        **  
 ********    *******      **     ********         **  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727