UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Re: Atsauksmes par VIADRUS čuguna katliem
Autors:
bumbulis
()
Datums: 01/10/2008 00:19
Kā jau rakstīju pie vainas ir skurstenis, parasti nezināšanas pēc jaunais katla īpašnieks veido skursteni pēc katla izejas diametra tā arī ir lielākā problēma.Vēl gāzes sit apakaļ jo neuzsilda skursteni(īpaši ziemā)un aizrauj ciet šīberi,tad vēl katlam nāk līdz birstīte ar kuru regulāri jātīra izejošās cukas uz skursteni kā arī pats skurstenis jātīra.
Daudz maz ievērojot šos procesus, katls dūmus atpakaļ nesit un viss ir ok.Katls deg apm no 8-10 stundām malkas atkarībā no malkas diametra .
Daudz maz ievērojot šos procesus, katls dūmus atpakaļ nesit un viss ir ok.Katls deg apm no 8-10 stundām malkas atkarībā no malkas diametra .
Autors:
Vilnis_Radio
()
Datums: 01/10/2008 00:53
Katliniekam>
ja atverot katlu telpas durvis tur ieplūst dūmgāzes, tad jāsāk domāt par degšanai nepieciešamā gaisa pieplūdes trūkumu vai skursteņa konfigurāciju.
^^^^^
Komentārs jau bija par kurtuves atvēršanu, nevis katlu telpas durvīm! ;)
ja atverot katlu telpas durvis tur ieplūst dūmgāzes, tad jāsāk domāt par degšanai nepieciešamā gaisa pieplūdes trūkumu vai skursteņa konfigurāciju.
^^^^^
Komentārs jau bija par kurtuves atvēršanu, nevis katlu telpas durvīm! ;)
Autors:
katlinieks
()
Datums: 01/10/2008 07:20
bumbulis Wrote:
-------------------------------------------------------
> Viadrus jāmāk kurināt, šogad būs trešā
> ziema beidzot esmu iemācījies kurināt.
ar tik sarežģītiem aparātiem nekad neesmu saskāries, piedodiet, ja kļūdījos...
uz maniem katliem gada laikā gan apmācības, gan sertifikāts, gan tā termiņš jau beidzies....
-------------------------------------------------------
> Viadrus jāmāk kurināt, šogad būs trešā
> ziema beidzot esmu iemācījies kurināt.
ar tik sarežģītiem aparātiem nekad neesmu saskāries, piedodiet, ja kļūdījos...
uz maniem katliem gada laikā gan apmācības, gan sertifikāts, gan tā termiņš jau beidzies....
Autors:
mhm
()
Datums: 02/10/2008 09:06
nu gan juus te matus skaldaat.Malkas katls ir malkas katls,nav jau elektriskaa automaatiskaa apkure,kaut kaadas neertiibas un nepilniibas buus vienmeer.Par konstrukcijas nepilniibaam attieciibaa uz duumiem taa ir,bet droshi vien citaa variantaa buutu jaagaadaa iisaaka malka.
Autors:
vf45
()
Datums: 24/10/2008 13:05
Pašam tikko uzlika 9-sekciju katlu.
Pirmās atziņas:
(+) baigi ātri viss uzsilst!
(-) pirms raut vaļā augšējās durtiņas - jāattaisa vaļā propellers uz tām, kas padod vairāk gaisa kurtuvē un palīdz izraut caur skursteni dūmus. Pēc x-minūtēm var droši lēnām taisīt vaļā, nekādu dūmu nebūs. Gāzu smaka gan saglabājas, tāpēc tomēr nevajadzētu durtiņas ilgi turēt vaļā ;)
Pirmās atziņas:
(+) baigi ātri viss uzsilst!
(-) pirms raut vaļā augšējās durtiņas - jāattaisa vaļā propellers uz tām, kas padod vairāk gaisa kurtuvē un palīdz izraut caur skursteni dūmus. Pēc x-minūtēm var droši lēnām taisīt vaļā, nekādu dūmu nebūs. Gāzu smaka gan saglabājas, tāpēc tomēr nevajadzētu durtiņas ilgi turēt vaļā ;)
Autors:
Juneka montaza
()
Datums: 21/04/2013 13:02
Viadrus katli, tāpat ka Sime, Attack ir normāli budzeta varianta čuguna katli. Ir divas lietas ar ko jārēķinās tos uzstādot: dūmu problēmu var atrisināt izbūvējot normāli velkošu dūmeni ar 15Pa min retinājumu, vai ja retinājums pirms dūmeņa pievienojuma pārsniedz max 25Pa uzstāda vilkmes regulatorus. bet to minimumu, kas ienāk telpā, novāc nost dabīgā ventilācija, ka ir obligāta prasība arī cietā kurināmā katlu telpā. Jo degšanas pamatā ir normāli pievadīts gaiss un aizvadītas dūmgāzes.
Otrs- ir vēlama atgaitas temperatūras kontrole. lai katls nesvīst un neveidojas derva. Tas novērš katla aizaugšanu, kā arī pastāvīga cirkulācija vienmērīgi izsilda katla bloku un varam izbēgt no termoplaisām. Katlam, ja to kurina, ir jākuras ar 60-80C, savādāk tas diez vai sasniegs normālu lietderības koificentu. Pakārtota problēma ir kur likt lieko siltuma daudzumu, un šeit risinājums ir tikai akumulācijas tvertne, ar ko varam risināt malkas katla ilgdegšanu.
Otrs- ir vēlama atgaitas temperatūras kontrole. lai katls nesvīst un neveidojas derva. Tas novērš katla aizaugšanu, kā arī pastāvīga cirkulācija vienmērīgi izsilda katla bloku un varam izbēgt no termoplaisām. Katlam, ja to kurina, ir jākuras ar 60-80C, savādāk tas diez vai sasniegs normālu lietderības koificentu. Pakārtota problēma ir kur likt lieko siltuma daudzumu, un šeit risinājums ir tikai akumulācijas tvertne, ar ko varam risināt malkas katla ilgdegšanu.
Autors:
khe
()
Datums: 21/04/2013 15:27
Tikai pēc temperatūras sasniegšanas prasās pēc papildu siltummaiņa, jo malka lēnām attālinās no ''normāla budzeta varianta''....
Autors:
mekletkatlu
()
Datums: 21/04/2013 22:58
Vai kalu telpaa var but gaisa pieplude no skurstena citas cukas? Vai ari jataisa pieplude caur sienu vai durviim?
Autors:
Bum
()
Datums: 28/03/2014 22:50
Pastāstiet par akumulācijas tvertnēm. Kādi + un -?
Cik lielu to vajag? māja 150 m2
Cik lielu to vajag? māja 150 m2
Autors:
Kurinātājs_iesācējs
()
Datums: 28/03/2014 23:26
Padalieties, lūdzu, pieredzē kā pareizi jākurina Sime čuguna 7sekciju katls!
Kaimiņam ir Viadrus čuguna katls un šams man saka, ka tiko katls ir sasniedzis optimālo darba temp (vismaz 60C), tā jāpiever šīberis un katls lēnam čučinās...
Man Sime katlam nekadas ručkas uz šiberi nav un neko pievērt nevaru, man katla izejā ir apaļais dūmgāzu aizbīdnis ar noškiebtu gadu - to varu regulēt, bet, ja katls kurās un es to aizšauju tā katls dūmo un svīst...
ir kaut kas Sime katlam jāšauj ciet vai nav ? Šobrīd kurinu ar atvērtu to šiberi un katls iet rūkdams, siltums iet uz māju, uz boileri un uz akumulatoru... Vienīgi malkas patēriņš neiepriecina, jo liekas, ka tas katls ir ļoti ēdelīgs... :(
Kaimiņam ir Viadrus čuguna katls un šams man saka, ka tiko katls ir sasniedzis optimālo darba temp (vismaz 60C), tā jāpiever šīberis un katls lēnam čučinās...
Man Sime katlam nekadas ručkas uz šiberi nav un neko pievērt nevaru, man katla izejā ir apaļais dūmgāzu aizbīdnis ar noškiebtu gadu - to varu regulēt, bet, ja katls kurās un es to aizšauju tā katls dūmo un svīst...
ir kaut kas Sime katlam jāšauj ciet vai nav ? Šobrīd kurinu ar atvērtu to šiberi un katls iet rūkdams, siltums iet uz māju, uz boileri un uz akumulatoru... Vienīgi malkas patēriņš neiepriecina, jo liekas, ka tas katls ir ļoti ēdelīgs... :(