UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
radiatoru balansēšana
Datums: 19/09/2008 01:25

Cerams nepavainosieties par vēl vienu jautājumu.
Man laikam būtu mazliet jāpabalansē radiatori un tad nu man radās jautājums kā pareizi to ir izdarīt, no kura gala jāsāk un kā metodiski ar to tikt galā. Ir turpgaitas un atpakaļgaitas caurules, no resnākām uz tievākām, katram rad. ir atpakaļgaitas vārsts un termogalvas.
Es tā iedomājos, ka visas termogalvas jāatver uz maksimālo, jānover visas atpakaļgaitas un jāsāk ar katlam tuvākajiem radiatoriem, kad pirmajā ir siltums tuč tuč, tik cik vajag, tad tāpat taisīt vaļā nākamo un tā līdz galam. Vai pareizi?
Līdz šim es tā uz dullo visu saregulēju, bet jūtu, ka kaut kas nav īsti vienmērīgi.
Šķiet, ka kaut kur forumā par to bija rakstīts, be nu nekādi nevarēju šovakar atrast. Ziema nāk.

Re: radiatoru balansēšana
Datums: 19/09/2008 01:27

Jā, un kā to tuč tuč noteikt? Cik minūtes jāgaida būtu lai saprastu vai radiatoram pietiek, lai pārietu pie nākamā?

Re: radiatoru balansēšana
Autors: soseds2 ()
Datums: 19/09/2008 23:22

Ta ir radiatoru termoregulesana, balanse atsevisku konturu vai apkures stavvadu!

Re: radiatoru balansēšana
Autors: JanisJanis ()
Datums: 23/09/2008 11:46

Ohoo! Kaads prieks redzeet izcilu jautaajumu shajaa forumaa! Vilni sarunaajam satikties es Tev pieshkirshu medaali. Ja par shaadu jautaajumu vismaz iedomaatos puse radiatoru uzstaadiitaaju tad mees valstii jau dziivotu labaak. Un re pagaajushas 4 dienas un sanemta viena 1/2 atbilde! Ja Tu Vini pajautaatu kursh siltumsuuknis ir labaaks Tu sanemtu 100 specialistu konsultaacijas. Bet luuk par patiesu jautaajumu par patiesu teemu....

Re: radiatoru balansēšana
Autors: Sapieris ()
Datums: 23/09/2008 13:33

vienmērīgu plūsmu radiatoros vari noregulēt ar atpakaļgaitas vārstu vai termovārstu. noskrūvē termogalvu un apskati vai uz vārsta ir virsū skala (parasti cipari). Labiem ražotājiem tāda ir (danfoss, honeywell,...). ar termogalvu regulē telpas temperatūru (noslēdz vai atver vārstu) bet plūsmu regulē ar vārstu. to pašu labo ražotāju tehniskajās lapās atradīsi cik daudz ūdeni vari izdzīt cauri pie attiecīga ieregulējuma. ja tev vēl būtu apkures projekts ar aprēķinātu siltumnesēja daudzumu laika vienībā tad ieregulēt pareizo plūsmu nebūtu problēmu.

Re: radiatoru balansēšana
Datums: 23/09/2008 21:32

Paldies JaniJani par komplimentiem, bet pagaidām tāda ļoti liela skaidrība man nav par to regulēšanu. Zinu, ka siltumsūkņi ir ejošs temats, bet tā kā sūkņa man nav, tad jājautā par to pašu kas ir. :) Bet vispār man tīri labi patīk kurināt ar malku.
Sapierim.
Baidos būt pagalam dumjš, bet ir tā:
radiatorus nopirku turku šķiet, parasti baltie, piepirku tiem visiem klāt vārstus no vienas firmas (gan termo, gan atpakaļgaitas), bet nosaukumu nepateikšu, varbūt arī Watts, termogalvas noteikti ir Watts. Ja noņemu termogalvu, tad tik tiešām redzu cipariņus, bet godīgi sakot man nav jausma ko tie maina, jo termogalvu es varu likt virsū gan šā gad tā. Es kaut kur aprakstā lasīju, bet tomēr nesapratu. Jā, tagad atceros visi bija Watts.
Apkures projekts nav tik smalks, tāpēc domāju man tas šoreiz būs par grūtu. Es drīzāk kaut ko tuvinātu censtos panākt ar tādām primitīvākām metodēm. Nav jau tā, ka man tie radiatori tur vienā galā pavisam auksti un citā atkal deg, vienkārši mazliet nevienmērīgi, gribās tā teikt panākt pilnību.
Līdz šim es darīju tā, ka katls darbojās un es apstaigāju visus radiatorus pie maksimālā atvērtā stāvokļa termogalvai un taustīju, kuri stirāk dod un kuri mazāk. Tie kuri par stipru tā kā, tiem bišķi pievēru atpakaļgaitu. Bet sistēmas nebija un ārā visādi darbi, atnāku atpakaļ un nav skaidrs pie kā paliku un vai istabas temperatūra jau nesāk iedarboties uz tām termogalvām.Ok, es sapratu, ka man vēlreiz tomēr jāparcilā tie vārstu papīri, kaut kam tur jābūt laikam

Re: radiatoru balansēšana
Autors: Vārsts ()
Datums: 25/09/2008 09:35

Ļoti laba pārbaudīta metode, kā balansēt radiatorus:
no priedes koksnes izzāģējam telpisku trīsstūri. Uzstādam uz stabilas pamatnes un uz tā novietojam ~20cm platu dēli, kura garums ir vienāds ar radiatora garumu pa horizontāli. Radiatoru novietojam uz dēļa, kurš savukārt jau novietots uz telpiskā trīsstūra augšējās šķautnes. Visi foruma lasītāji, kas ir arī lieli fizikas cienītāji, sapratīs, ka nenobalansētais radiators nosvērsies uz vienu (smagāko!) pusi. Tagad uz radiatora augšējās malas virzienā no ģeometriskā centra uz malām sākam izvietot dažādus priekšmetus-atsvarus. Radiators lēnām nostājas līdzsvarā, līdz tiek sasniegts absolūti horizontāls stāvoklis. Radiators ir nobalansēts!!

Re: radiatoru balansēšana
Datums: 07/12/2016 13:31

Sveiki.

Paturpinot šo tēmu - kā tad īsti ir pareizi balansēt radiatorus? Ja turpgaitā uz radiatora ir temogalva, ar termoventili, un atkaļgaitā atpakaļaitas ventilis, kuru var manuāli pieregulēt.

Kā pareizi sabalancēt radzikus un kādu labu tas dod?

Re: radiatoru balansēšana
Autors: paskars ()
Datums: 07/12/2016 20:34

Te kaut kas nedaudz apstāstīts:
[www.youtube.com]

Re: radiatoru balansēšana
Autors: pip ()
Datums: 08/12/2016 22:40

Cik radiatori uz loka ja lidz 5 tad balansesana loti elementara.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
  *******   **     **  ********  **    **  **     ** 
 **     **  **     **  **         **  **   **     ** 
 **     **  **     **  **          ****    **     ** 
  ********  **     **  ******       **     **     ** 
        **   **   **   **           **     **     ** 
 **     **    ** **    **           **     **     ** 
  *******      ***     ********     **      *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727