UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU
Inženiertīkli :
Building.Lv Forums
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
SVARIGI - udensapgade
Autors:
jap
()
Datums: 15/11/2008 20:43
Sveiki, ceru ka kads ar padomu palidzes - lieta sekojosa - iegadajos zemesgabalu 2500 m2 jauna ciematina ar pavisam 9 tada pasa izmera zemesgabaliem - vajadzigs risinajums udensapgadei - taisit spici (ka tas ietekme ja blakus esosajiem gabaliem ari bus spice, vai visiem pietiks udens) , taisit dzilurbumu uz visiem (mesties ar naudu veidot kopigu udensapgadi, tacu ka risinat urbuma atrasanas vietu uz kura gabala likt, un pie kura elektro piesleguma slegt, un ka vienoties par patereta elektroenergijas apmaksu)
Cerot uz atsaucibu, Anrijs
Cerot uz atsaucibu, Anrijs
Re: SVARIGI - udensapgade
Autors:
a
()
Datums: 15/11/2008 21:32
Jaa, loti SVARIIGI - ipasi citiem...
Isti nevar saprast, ja iegadajies savu zemes gabalu, kapec vel jautajumi? taisi dzilurbumu un viss.Savukart, ja tev ''ciematinja'' ipasnieks ir sasolijis kadu centralizetu risinajumu, tad versies tacu pie vinja, lai vins tev ari izskaidro si ''ciematinja'' inzinierkomunikaciju ipatnibas.
Isti nevar saprast, ja iegadajies savu zemes gabalu, kapec vel jautajumi? taisi dzilurbumu un viss.Savukart, ja tev ''ciematinja'' ipasnieks ir sasolijis kadu centralizetu risinajumu, tad versies tacu pie vinja, lai vins tev ari izskaidro si ''ciematinja'' inzinierkomunikaciju ipatnibas.
Autors:
aaaa
()
Datums: 15/11/2008 21:40
Vienam pasham taisit dziljurbumu - tas ir 6-7 tukstosi. Ja to izdala uz visiem - nieks vien sanak. Es noteikti ierosinatu taisit kopigu udensapgadi - pats sakarigakais variants. Parasti dziljurbumam ir pat veseligi, ja no ta njem vairak udeni, jo tad kvalitate uzlabojas. Parasti pat pats mazrazhigakais urbums var piebarot 5-7 m3 stunda, kas jau ta ir afigenna daudz - 5-7 tonnas stunda tachu pat 20 majas nevar izlietot. Protams, ka vienmer, pie ka liks, pie ka shtromi slegs utt., ja jau visi ir sakarigi cilveki - nekadu problemu, bet vienmer atrodas kads, kas doma ar dibenu, lidz ar to pasakums sarezhgjas. Bet no materialu un resursu paterinja viedoklja pilnigs sviests - katrs tagad sev kaut ko bores un katram bus suknis utt., ta vieta lai uz visiem uztaisitu kvalitativu udeni par 5-dalju cenas.
No spices nak gruntsudens un lielakaja dalja LV teritorijas par udeni to saukt var tikai tad, ja jalaista darzinjsh.
No spices nak gruntsudens un lielakaja dalja LV teritorijas par udeni to saukt var tikai tad, ja jalaista darzinjsh.
Autors:
EjTakTu
()
Datums: 15/11/2008 23:00
aaaa
Vai lielākā daļa Latvijas teritorijas ietilpst Mārupes pagastā? ;)
Vai lielākā daļa Latvijas teritorijas ietilpst Mārupes pagastā? ;)
Autors:
LaurisV
()
Datums: 15/11/2008 23:14
Oho, kas par cenām aizgājušas. 6-7t, tur jau sanāk 155m. Nav bail, ka nāks uzreiz karstais ūdens, jo būs jau aizrakušies līdz zemes kodolam?(:
Man likās, ka vidēji Latvijā dziļums līdz labam ūdenim ir kādi 30m jeb kādi 1000-1500Ls.
Man likās, ka vidēji Latvijā dziļums līdz labam ūdenim ir kādi 30m jeb kādi 1000-1500Ls.
Autors:
a
()
Datums: 15/11/2008 23:27
to : LaurisV
Nu ir jau starpiba - spice vai dziljurbums.
Man nez kapec intuicija saka prieksa, ka topika autoram labak to spici izveidot, jo liekas, ka sis varetu viens no stastiem par ciematu, kura miit paris gimenes (labakaja gadijuma).Piedod jap, ja man nav taisniba.
Nu ir jau starpiba - spice vai dziljurbums.
Man nez kapec intuicija saka prieksa, ka topika autoram labak to spici izveidot, jo liekas, ka sis varetu viens no stastiem par ciematu, kura miit paris gimenes (labakaja gadijuma).Piedod jap, ja man nav taisniba.
Autors:
aaaa
()
Datums: 16/11/2008 00:19
Maarupee labs uudens 30m dziljumaa - taa ir labaakaa 18. Novembrim veltiitaa anekdote :)
Autors:
jap
()
Datums: 16/11/2008 14:18
paldies par informaciju, nu ar to urbuma dzilumu ir ta ka taja vieta vajag vismaz 120 m lai sanaktu pietiekams udens daudzums visiem (un tas vis nepavisam nav marupee)
- un vel, viens ir uztaisit urbumu, otras ir taa aprikojums un pec tam pievadisana katram gabalam atseviski , kas maksa savus apmeram 5 tukst + urbums 130m x 40 Ls = 5200 Ls :( , un visvairak uztrauc tie dibengalvas :( :( :(
cik saprotu agrak tapat udeni nema no akam, domaju kapec gan tgd nevaretu no spices katram gabalam savu, tad katram butu atbildiba par savu udeni un aprikojumu, ka ari taisa kad grib un kur var atrast letak, tacu galvenais lai pietiktu isiem ta udens, ka nesanak ka kads iedzitu spici taja pasa pazemes udenskratuve kur kaimins :( kaut platiba nav maza un atalums vienam no otra ir diezgan liels !!!
busu pateicigs par vel kadu noderigu padomu , paldies :)
- un vel, viens ir uztaisit urbumu, otras ir taa aprikojums un pec tam pievadisana katram gabalam atseviski , kas maksa savus apmeram 5 tukst + urbums 130m x 40 Ls = 5200 Ls :( , un visvairak uztrauc tie dibengalvas :( :( :(
cik saprotu agrak tapat udeni nema no akam, domaju kapec gan tgd nevaretu no spices katram gabalam savu, tad katram butu atbildiba par savu udeni un aprikojumu, ka ari taisa kad grib un kur var atrast letak, tacu galvenais lai pietiktu isiem ta udens, ka nesanak ka kads iedzitu spici taja pasa pazemes udenskratuve kur kaimins :( kaut platiba nav maza un atalums vienam no otra ir diezgan liels !!!
busu pateicigs par vel kadu noderigu padomu , paldies :)
Autors:
a
()
Datums: 16/11/2008 16:47
Galvenais spici neiedzit taja pasa ''udenskratuve'', kur kaiminjam ir infiltracijas lauks.Starp citu, man liekas, ka dzenot spices, jebkura gadijuma dzeramo udeni tomer labak pirkt veikala.
Autors:
LaurisV
()
Datums: 17/11/2008 17:07
jap:
Nu tak vienojies sākumā ar pārējiem potenciālajiem vai jau iedzīvotājiem, izstāsti Tev zināmās cenas, un tad domā tālāk.
To:a
Tur jau tā lieta, ka ir starpība. Man ir dziļurbums 23m dziļumā ar normālu ūdeni. Un tas nav skalots, kā tas ir spicei, bet urbts. Ķekavā.
Nu tak vienojies sākumā ar pārējiem potenciālajiem vai jau iedzīvotājiem, izstāsti Tev zināmās cenas, un tad domā tālāk.
To:a
Tur jau tā lieta, ka ir starpība. Man ir dziļurbums 23m dziļumā ar normālu ūdeni. Un tas nav skalots, kā tas ir spicei, bet urbts. Ķekavā.