UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 3 no 4
Re: TV kabeļu/spliteru/rozešu instalācija privātmājā.
Autors: Rx ()
Datums: 06/01/2009 23:54

Mazās patiesības:1. pa vienu koaksiālo kabeli var pārraidīt spektru no 0-2050Mhz pēc pases datiem saglabājot uzrādītos vājinājumus.2. TV un SAT signālus var raidīt kopā "sasumētus" kas tomēr pa kabeli ies savstarpēji nesummēti, viens otram nemaisot.3. Katram satelītam ir savs spektrs signālu, kuram jānonāk līdz uztvērējam. Un šo spektru vienā reizē saņemt normālā (nepārveidotā) veidā nevar- jāvada uztveršanas iekārta tā, lai tā izdod vajadzīgo signālu.(vienam satelītam iznāk pēc spektra 4 "bloki" Tiem satelītiem , kuriem vajadzīgie TV kanāli ir kompakti mazākos skaitu spektra blokos, vajadzīgo signālu pakešu skaits var būt mazāks(Hot Bird ir 4, Siriuss lai uztvertu Viasat-2, NTV plus- 2, ASTRA-4,...). Tapēc viena lietotāja gadījumā SAT uztvērējs dod komandas SAT galviņai, kuru signālu bloku izdot. Ja ir vairāki SAT uztvērēji un tie grib būt neatkarīgi, vajag lietot specializētākas SAT galviņas, komutatorus. Katrai situācijai shematisko risinājumu piemeklē kā optimālāko. Signāli ir arī kodēti. Katram vagag savu "karti". Iespēju labvēlīgas realizācijas gadījumā karti var informatīvi aizlienēt kaimiņa SAT uztvērējam, kā arī vispār , informāciju, kas vajadzīga no kartes, saņemt ar interneta starpniecību. Tapēc arī interneta kabelis blakām...

Re: TV kabeļu/spliteru/rozešu instalācija privātmājā.
Autors: Didzisp ()
Datums: 07/01/2009 02:36

Rx, nu Tu sarežģīti sarajstīji:). Tātad, ja uz katra TV grib skatīties savu TV programu, tad pie katra TV jābūt savam uztverejām, Citu variantu nav un nevar būt!
Ar parastām SAT gakviņām arī neiztikt, vajag galviņu ar vairākām izejām. Tas,ka uz katru TV velk divus atsevišķus kabeļus ir pareizi. Kabelis maksā santīmus, bet rozete,kura var atdalīt SAT signālu no TV signāla maksā daudzus latus un vēl ir konkrēti su**.Lbāk, drošāk, lētāk un kvalitatīvāk vilkt divus kabeļus un visus savienojumus rozetēs taisīt ar F konektoriem. Ja runa iet par kodētu kanālu skatīšanos, tad ir variants abonēt vienu karti un skatīties programu paketi uz visiem TV, bet tad vajadzēs salīdzinoši dārgus uztverējus(Dreambox) pie katra TV. Es gan apšaubu, ka vajag ko tādu. Parasti jau SAT skatās uz viena TV, bet pārejie vairāk strādā dežūrrežīmā un pilnīgi pietiek ar vietējām programām. Pareizi jau te saka- nu nav ko pa to TV skatīties un programu skaits neko neglābj. Es SAT skatosjau kādus divdesmit gadus un pa šo laiku klāt ir nakušās simtiemprogramu, bet ja ir ko skatīties, tad tais pašās programās, kuras bija SAT pirmsākumos:)

Re: TV kabeļu/spliteru/rozešu instalācija privātmājā.
Autors: Rx ()
Datums: 07/01/2009 14:14

Didzis saka:'Rx, nu Tu sarežģīti sarajstījismiling smiley. Tātad, ja uz katra TV grib skatīties savu TV programu, tad pie katra TV jābūt savam uztverejām, Citu variantu nav un nevar būt! " Vai tad es saku ka ir cits variants? Neatkarībai vajag savu individuālo uztvērēju. Bet komutācija pie SAT antenas ir tāda kā aprakstīju. SAT dalītāji un kombinieri ienes aptuveni 1.5dB vājinājumu, kas ir maz, salīdzinot ar pieļaujamo (Vismaz 20db!). Apskatīju viena kabeļa variantu tāpēc ka daudzi jau ievilkuši vienu! Un var likt rozeti tiešo, gala un dalīt ar iznestu dalītāju...Gaumes lieta. Tāpat var vienot pa tiešo...gaumes lieta. Par to, vai vajag tik daudz TV vietu spriež skatītājs...Man mājās ir 3 vietas. Man, sievai, bērniem. Un nesūdzos- katrs skatās ko vēlās. It sevišķi ja izvēle daudzi desmiti kanalu. (arī pie datora ļoti labi var to izmantot- stradā un esi lietas kursā...)

Re: TV kabeļu/spliteru/rozešu instalācija privātmājā.
Autors: Didzisp ()
Datums: 07/01/2009 14:55

Rx, tak neņem galvā:), visu jau Tu uzrakstīji pareizi, tikai es dabūju divreiz pārlasīt, lai pielektu, bet parastam SAT lietotājām tas var būt par sarežģītu. Protams, ka kabeļu skaits, rozešu pielietojums un visādi kombinieri un citas figņas, ir gaumes jautājums. Es uzskatu, jo vienkāršāk, jo labāk un drošāk.

Re: TV kabeļu/spliteru/rozešu instalācija privātmājā.
Autors: Rx ()
Datums: 07/01/2009 17:57

Tāpēc jau vajag palūgt vai citādi no kāda kas saprot un saskaņā ar "skatītāju", vienoties par to, kas , kā, būs redzams un cik par šo prieku būs jāmaksā. Bet jaunās mājās iesaku tikai 2 kabeļus TV uz vienu vietu. (Ja grib vienu kan un labi ja blakām Internets. Tālāk visus kabeļus izvada vienuviet. Ja grib vienu kanālu no sat padot pa visu māju, tad var pat šai centrālai vietai pievadīt 3 kabeļus. Un kad pienāk laiks, savieno pēc tās dienas vēlmēm un iespējām. Ļoti bieži klijents nezin ko viņš gribēs līdz pat beidzamajam momentam. Arī tehniskās iespejas mainās...Bet labāk lieks kabelis, nekā pietrūkst.Visi tagad grib-pērk lielos LCD un grib Digitālo "superbildi"! Bet saka ka nav ko skatīties....

Re: TV kabeļu/spliteru/rozešu instalācija privātmājā.
Autors: Help ()
Datums: 12/01/2009 22:43

Vai kāds no šeit rakstošajiem TV problēmguru varētu ieteikt, kur atrast speciālistu, kas dzīvoklī (Rīgā) savestu kārtībā TV instalāciju.
Problēma - TV slikti rāda. Mana neprofesionāļa pārliecība saka priekšā , ka problēma varētu būt instalācijā.
Piedāvāju haltūru (GSM: 29412631) vai būšu priecīgs par kontaktinfo pie kā varetu griezties šādā jautājumā.

Re: TV kabeļu/spliteru/rozešu instalācija privātmājā.
Autors: kristiine ()
Datums: 11/11/2010 15:54

man tāda problēma, ka tv ar dekoderi nerādīja sliktos laika apstākļos, tad nomainīja platīti, un rādīja. bet es gribēju pārbaudīt vai ies bez pastiprinātaja, un ieslēgtam tv, norāvu nost to pastiprinātaju un savienoju antenu ar dekoderi,nu bez pastiprinātaja nerādija, bet tagad arī ar to vairs neko nerāda. :D kāpēc tā? vai es ta darot sabojāju to jauno platīti?

Re: TV kabeļu/spliteru/rozešu instalācija privātmājā.
Autors: Vienstāvs ()
Datums: 11/11/2010 16:04

Vai "platīte" ir antenā un varbūt tas ("norāvu nost to pastiprinātaju") būs bijis "iebarotājs" jeb "šķībuma-T"?
[en.wikipedia.org]

Re: TV kabeļu/spliteru/rozešu instalācija privātmājā.
Autors: Didzisp ()
Datums: 11/11/2010 16:15

kristiine, cik saprotams, tad runa iet par poļu traukurežģa antenu? Ja tā un sliktos laika apstākļos nerādā, tad izmer ti sū** antenu miskastē, nopērc normālu antenu un uzliec uz mājas jumta. Es protams ieteikšu Iskras DTX48F antenu kuru tirgo Yota, bet ja naudu nav kur likt tad var pirkt Lattelekoma Funke 4551 antenu. poļu režģis darbojas tikai ļoti labvēlīgos uztversanas apstākļos un arī tad tikai bez pastiprinātāja platītes.

Re: TV kabeļu/spliteru/rozešu instalācija privātmājā.
Autors: kristiine ()
Datums: 11/11/2010 16:33

jā platīte ir antenā
cik saprotu tas ir pastiprinātajs
hmm nezinu kas ta par antenu, kkāda aizvēsuriska noteikti
vienkārši problēma tur ka ar jauno platīti rādīja līdz es atvienoju pastiprinātaju, un tagad vairs ne bez ne ar to nerāda. nesaprotu kāpēc? vienīga doma, ka tas sabojāja to platīti, bet nu man jau tas saprašanas nav, tapēc jau arī prasu ?
varbūt vajadzētu nomainīt to platīti vēlreiz, bet nav tik vienkārši,jo tas notiek uz koju jumta?

Pašreizējā: 3 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********        **  ********    *******   **     ** 
 **              **  **     **  **     **  ***   *** 
 **              **  **     **         **  **** **** 
 ******          **  ********    *******   ** *** ** 
 **        **    **  **                **  **     ** 
 **        **    **  **         **     **  **     ** 
 ********   ******   **          *******   **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727