UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3
Re: Saules PV paneļi
Autors: olgaO ()
Datums: 04/01/2009 13:42

Вы думаете и расчитываете только относительно своего кармана!!! Подумайте на шаг в перёд! Что мы оставим своим детям и внукам!!! Какая экология, сколько природных ресурсов? Может стоит подумать с другой стороны? Может именно это вложение самое выгодное в наше время!!!

Autors: andris181 ()
Datums: 04/01/2009 14:21

Šodien likt tādus paneļus uz jumta būtu pārdroši.
Energoresursu izmaksas kāps tikuntā un gan jau valdības atbalstu arī sagaidīsim!
Tapēc tik jāgaida

Autors: olgaO ()
Datums: 04/01/2009 14:33

Energoresursu izmaksas kāps tikuntā un gan jau valdības atbalstu arī sagaidīsim!
Tapēc tik jāgaida

У нас в государстве нет системы помощи предпринимателям. Потому ждать нечего! Надо пробовать, ошибаться, но делать надо самим. Государство не занимается новыми разработками, они старое-то всё разволили.

Autors: aaaa ()
Datums: 04/01/2009 15:54

andri:
Laikam neredzēji, ko es rakstīju par darbības ilgumu. Jebkurš ekonomisko spuldžu ražotājs šādu dzīves ilgumu savām spuldzēm nodrošina, ja tās tiek turētas ieslēgtas VISMAZ 3 stundas katrā ieslēgšanas reizē. Virtuve, tualete, guļamistabas, koridori - neviena no šīm telpām neizpilda šos nosacījumus, vienīgi varbūt viesistabā, kur ieslēdzam, un ārā neslēdzam. Reāli no dzīves Philips lampas ekonomiskās tualetē - 3 gab. Pirmkārt - tas uzsilšanas laiks nav nopietni ņemams, jo sākumā gaisma ir kā no kabatas baterijas, darbības ilgums NEVIENAI no spuldzēm nebija ilgāks par 5 mēn. Pirmā izdega pēc 3 mēn!!! Kur vēl katastrofāli sliktais gaismas spektrs (un pirms sākt oponēt par pieejamajām dažādu spektru spuldzēm - atveram Vikipēdiju un palasam par ekonomisko spuldžu spektru, un ko es ar to domāju), plus vēl mirgošana, plus dzīvsudrabs, kas ir pašās spuldzēs utt. Ja mēs tiešām domājam par savu bērnu nākotni, nevis par šo spuldžu ražotāju kabatu, tad likt šitādas spuldzes ir vienkārši stulbi. Un vēl piebilde - neskatamies uz ekvivalentiem uz kastītes, bet gan uz lumeniem, kas uzrādīti un uzreiz redzam, ka 21W ekonomiskā vairāk velk uz 60W kvēlspuldzes gaismu. Kārtējo reizi mūs kāds grib aptīt ap pirkstu savu finansiālo interešu dzīts.

Autors: Didzisp ()
Datums: 04/01/2009 17:37

aaaa ir pilnīga taisnība. Es vēl varētu nosaukt vesalu kaudzi problēmu, kuras saistītas ar tā saucamajām ekonomiskajām spuldzēm. Interesanti būtu saskaitīt, cik šo spuldžu nobeigsies šai aukstumā, āra apgaismes ķermeņos, jo pie lieliem mīnusiem ekonomiskās spuldzes sprāgst kā mušas.
Vispār jau man patīk tie teoretiski apreķini par saules baterijām. Tak paskatieties pa logu, nevis tikai uz datora monitoru, kur tad tā saule ir un cik viņa ilgi spīd. Tas pasākums ir pilnīgi garām, jo ziemā, mūsu platuma grādos un pie Latvijas apmākušjām debesīm, saules baterijas vispār nedos nevienu vatu enerģijas.Par kādu atmaksāšanās periodu vispār var būt runa. Nevajad lasīt visādas amerikāņu lapas par eksperimentu rezultātiem ar saules baterijām no Nevadas tuksneša. Latviju apskalo Baltijas jūra un visus tos amerikāņu aprēķinus sačakarē:).

Autors: andris181 ()
Datums: 04/01/2009 18:30

Par spuldzēm:
Nezinu kā Jums, bet man ekonomiskās jau vairāk par gadu stāv ieskrūvētas un gaisma ir laba, nesalīdzināt ar parastajām, kur būtu jāskrūvē vairākas. Varbūt tāpēc, ka tās ilgi dienā deg (>6stundas). Protams, kats gadījums ir savādāks, nestrīdos, pērc parastās, būs vismaz siltāk :) tualetēs un citos kambaros labāk būtu parastās, bet atceris, ka 1 ieslēgšana un izslēgšana noņem 1h no spuldzes mūža.

Par paneļiem:
Jā, tie neattaisnojas pie lielām jaudām, tapēc vislabāk tos būtu pieslēgt vienai fāzei, piem., darbistabai. Gribu teikt, ka nevajag obligāti nosegt visu el enerģiju ar paneļiem. Bet paprovēt būtu svētīgi. Tas tikai palīdzētu saprast, par ko maksājam

Autors: Didzisp ()
Datums: 04/01/2009 20:18

andris181, kada tad ir tā ekonomiskā spuldz, kuru "nepārspļauj" visparastākā kvēlspuldze. Varbūt ieskrūvē vienu 100w kvēlspuldzi un beidzot ieraudzīsi, kas ir gaisma:). Es nu galīgi nēsmu pret enerģijas ekonomēsanu. Pats lietoju halogēnspuldzes ar 50W jaudu, kuras reāli aizvieto 100W parastu spuldzi. Šur tur mājā stāv ekonomiskās spuldzes un lielas cerības lieku uz gaismas diožu spuldzēm. Es tikai uzskatu, ka ekonomiskās spuldzes "neglābs pasauli, bet drīzāk glabs ražotāju maciņu.

Autors: IP Logged. ()
Datums: 04/01/2009 20:36

Saules bateriju fanātiķiem 100.-to reizi iesaku sākt studēt "matčasķ" ar [www.meteo.lv] , tur redzams cik varendaudz spīd saule pie mums ziemas mēnešos.
Protams, var jau arī piekāst visas tās eksaktās muļķības, un spiest uz viedokli, ka krīze beigsies, un tad mums decembrī saule spīdēs 18h un būs 320 saulainas dienas gadā - labs meneģeris notirgos arī ledusskapi eskimosiem. :)

Autors: aaaa ()
Datums: 04/01/2009 21:53

Es arī esmu tikai un vienīgi par energoresursu maksimālu taupīšanu, bet nu tādās vietās kā tualetes un koridori šobrīd kvēlspuldzes vienkārši nav aizvietojamas (halogēnās tās pašas kvēlspuldzes vien ir). Viesistabā, protams, ja ir lustra ar 5 spuldzēm, tur tikai un vienīgi ekonomiskās. Bet tas absurds, ka ES grib pilnīgi aizliegt kvēlspuldzes ir pilnīgi garām - nu nav pagaidām neviena ekonomiskā spējīga aizvietot parastās tādās vietās, kur vajag īsu brīdi ar biežām ieslēgšanām. Kad būs 1:1 alternatīva - lai aizliedz veseli, kamēr tādas nav, tas ir solis atpakaļ. Un par spektru un izkropļoto krāsu atveidi nez kāpēc vispār neviens nerunā. Lai labāk aizliedz gaisa kondicionierus nevajadzīgi, tas uz visu ES ietaupītu daudz vairāk štromes nedēļas laikā kā visas spuldzītes kopā. Nav normāli, ka karstā vasarā ieejot lielveikalā ir jāvelk jaka, lai nebūtu auksts - cik tas nemaksā?

Autors: Harijs1243 ()
Datums: 23/03/2009 16:16

Es nesaprotu kur jūs iegūstat tādas cenas par tiem paneļiem(astronomiski lielas)
es tikko internetaa atradu un pats dārgākais panelis maksā ap 1000 dollāru jā dolāru un ja tādus saliek vairākus var iegūt daudz enerģijas un vienalga vai saule ir vai nav. ja jūs nezinājāt ir ierīce kas groza paneļus tieši pretīm saulei. protams ka tu neko neiegūsi ja tas panelis vienkārši mētāsies uz jumta! var arīnebūt saulains bet enerģiju viņš iegūst tāpat pat no mēness paneļi iegūst enerģiju jo kā zināt saule atspīd pret to!

Iet uz lapu: Iepriekšējā123Nākošā
Pašreizējā: 2 no 3

Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **   ******   **     ** 
 **        ***   ***  **     **  **    **  **     ** 
 **        **** ****  **     **  **        **     ** 
 ******    ** *** **  **     **  **        **     ** 
 **        **     **  **     **  **        **     ** 
 **        **     **  **     **  **    **  **     ** 

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.