UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3
cik tagad maksā dziļurbuma izurbšana?
Autors: q ()
Datums: 05/02/2009 17:04

Cik ls/m. Mums ir sarunāts pa 40 ls/m, bet citi saka, ka esot par dārgu šiem laikiem. Urbt vajadzēs max 40 m spriežot pēc kaimiņu info.

Re: cik tagad maksā dziļurbuma izurbšana?
Autors: aaaa ()
Datums: 05/02/2009 17:27

Sarunāt nozīmē, ka taisīs par brīvu, ja par naudu, tad tā vairs nav nekāda sarunāšana, bet gan pirkšana-pārdošana. Uzraksti iekš 1188.lv aku urbšana un apzvani kādus 5 kantorus, vot i būs tev reālā cena. Nekas tev kā pircējam nav jāsarunā, sarunāt mūsdienās ir jāmēģina pārdevējam - ņem lētāko un viss, kam lieki maksāt?

Re: cik tagad maksā dziļurbuma izurbšana?
Autors: Pow ()
Datums: 05/02/2009 17:56

Nu juridiski sarunāt ir noslēgt līgumu :)

Re: cik tagad maksā dziļurbuma izurbšana?
Autors: Ambrosio ()
Datums: 05/02/2009 18:36

Nu dziļurbums gan nav tā lieta, kur var ņemt vienkārši lētāko piedāvājumu un viss. Te jau forumā bija atsauksmes, ka pat tāda veca firma kā Lobanovs & Co visādas šaizes taisa, kur nu vēl kāds ā.z.i.s, kuram urbjamais ir, bet no ģeoloģijas ne bū, ne mē. Vēl tipiski ir, ka ir "urbēji", kuri uzskata, ka viņu darbs ir "izurbt caurumu zemē un samest caurules". Var pameklēt vēsturē, es kaut ko par dziļurbumiem rakstīju - ko jāskatās, no kā jāsargās.

Re: cik tagad maksā dziļurbuma izurbšana?
Autors: aaaa ()
Datums: 05/02/2009 19:24

Ja jau Lobanovs, kas ir viena no vecākajām un pazīstamākajām urbēju firmām taisa pigorus, tad tas nozīmē, ka firmas reputācijai un vārdam reāli nav nekādas nozīmes. Tagad urbēji tomēr ir satrenējušies un lielākā daļa zin ko dara - pa treknajiem gadiem viņi saurba ne pa jokam.

Re: cik tagad maksā dziļurbuma izurbšana?
Autors: Ambrosio ()
Datums: 05/02/2009 19:53

Pa treknajiem gadiem, kad visur bija rindas, viņiem nebija laika un domas satrenēties - viņi tik dzīvu naudu urba :) Tipiskā kļūda - slikta hermetizācija šķirbai starp cauruli un zemi. Kā rezultātā ūdens no augšējiem slāņiem nokļūst dziļumā un sanāk, ka par bargu naudu lietotājs dabū to pašu augšējo slāņu ūdeni. Es nemaz nerunāju par ekoloģisko faktori, kad tiek sajaukti dažādu līmeņu gruntsūdeņi un piesārņojums no augšas nokļūst dziļumā.

Re: cik tagad maksā dziļurbuma izurbšana?
Autors: aaaa ()
Datums: 05/02/2009 20:43

Ambrosio: nezinu kad Tev urba, mums ar kaimiņu arī sanāca šaize ar to hermetizāciju, bet informācijai, jau SEN neviens tā urbuma galu vairs netaisa - tieši šī iemesla dēļ - tagad jau pasen augšas konstrukcija ir citāda - reāli absolūti hermētiska (sēnīte virs zemes).

Re: cik tagad maksā dziļurbuma izurbšana?
Autors: Ambrosio ()
Datums: 05/02/2009 20:51

aaaa, tā šķirba starp cauruli un zemi ir VISĀ caurules garumā, tāpēc nekāda uzparikte caurules galā, šo problēmu nerisina. Tikai un vienīgi speciāla apstrāde (laikam kaut kāds cementējošs sastāvs, kas noblīvē to šķirbu visā garumā). Sēnīte ir domāta tā hermētiskais ar skrūvēm pievelkamais vāks? Tas pats par sevi, bet kā teicu, dažādos dziļumos esošo ūdens slāņu sajaukšanos tas nerisina, tikai pasargā no lietusūdens nokļūšanas dziļurbumā.

Re: cik tagad maksā dziļurbuma izurbšana?
Autors: aaaa ()
Datums: 05/02/2009 21:32

Par ko tu tagad runā, sēnīte ir ārējās caurules izvads virs zemes - agrāk taisīja grodu zemē un vāku tur virsū - un nekas hermētisks tur nevar būt, jo sūuknim ieslēdzoties trubā rodas vakuums (ūdeni izsūknējot) un lielākā kļūda ir nohermetizēt visu pilnībā, jo tad retinājumam iekšā esot tas tiek kompensēts ar to, ka pa visām šķirbām mēģina iesūkt gruntsūdeni. Augša ir pilnīgi vaļā, lai gaiss varētu iet iekšā - ārā. Man, piemēram, ja ieslēdzas sūknis, gaiss pa speciālu izvadu tiek vilkts trubā pilnīgi ar svilpoņu. Es dziļurbumus netaisu, bet šitās lietas tagad principā visi taisa pareizi. Par kādu šķirbu visā garumā tu runā - nesaprotu, parastā urbuma uzbūve ir caurule caurulē, resp. ir caurule, kas ir, teiksim 100m dziļumā, tur ir vienīgais atvērums lejā, augša iznāk virs zemes. Caurule parasti tiek metināta. Tālāk iekšā ir ņerža truba, pa kuru tiek sūkts ūdens uz augšu un kurā ir sūknis. Augšējo cauruli NEdrīkst hermetizēt jau pieminētā gaisa dēļ - tur ir sēnīte virsū, kas nodrošina to, ka gruži un lietus iekšā netiek, bet gaiss tiek. (man vēl ir vecā tipa konstrukcija ar flanci un skrūvēm, kas ir nepareizi - bet tika jau pārtaisīts).

Re: cik tagad maksā dziļurbuma izurbšana?
Autors: Ambrosio ()
Datums: 05/02/2009 22:05

Par to sēni tik precīzi nezināju, hermētiska vai nē. Man ir kaut kāda zila figņa virs zemes. bet ne tas galvenais bija.

Varbūt ir kādas jaunas tehnoloģijas, bet tajā, ko es redzēju, rodas šķirba starp lielo cauruli un zemi (skalošana, urbšana nav ideāli taisna utt). Ja to šķirbu nehermetizē, tad gar to lielo trubu arī ūdens var ceļot.

Tas arī ir visticamākais iemesls, kāpēc vienam pazīstamajam no ~100m urbuma sākumā tecēja ļoti labs ūdens, bet pēc nedēļas vai divām tāds slikts ūdens kā no 20-30m dziļuma (vietējā specifika).

Iet uz lapu: 123Nākošā
Pašreizējā: 1 no 3


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **    **  **    **  ********   ********  
    **      **  **    **  **   **     **  **     ** 
    **       ****      ****    **     **  **     ** 
    **        **        **     **     **  ********  
    **        **        **     **     **  **        
    **        **        **     **     **  **        
    **        **        **     ********   **        

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727