UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Pašreizējā: 2 no 4
Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: edisons ()
Datums: 11/03/2009 18:33

Precīzi laikam nesanāks....ATMOS DC 22 pirku pagājušā gada oktobrī cena 1224 Ls, bet tā kā pirku visus pričendalus priekš apkures kopā (radiatori, caurules, sūkņi utt.) kas kopā izmaksāja 3021 Ls, tad tipa ar atlaidi katls izmaksāja 1148 ls.
Uzstādīšana? es biju vienojies par cenu kopumā apkures izveidei, tas ir 1100 Ls, cik tieši katla uzstādīšana nezinu!

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: AigarsA ()
Datums: 14/03/2009 12:44

Lietoju Atmos DC50 jau 11 gadus. Par kurināšanas ērtībām piekrītu, kurās 8-12 stundas, mājā silts. Jābūt sausa malka.
Blakusefekti:
1. Jo ilgāk kurās, jo ātrāk aizaug skurstenis ar kreozotu (darvu), īpaši rudenī un pavasarī. Ar birsti iztīrīt nav iespējams.
2. Kreozots izēd katla kurtuves metāla sienas. Uzstādiju jau otru katlu, pirmais bija jāpārmetina pēc 4 un jāizmet pēc 8 gadiem.

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: heating ()
Datums: 14/03/2009 17:17

edisons - kas Tev ierikoja to apkuri??Firma, privaatie??!!
Vienkaris pats vasaraa gribu nomainiit apkures siteemu un mekleeju kas to var izdariit bez cakaressanas!!

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: Dzincha ()
Datums: 14/03/2009 18:49

Laikam jau vēl burvju katls nav izgudrots.
Visiem ir kkādi trūkumi.
Gribēju painteresēties kā ir ar tiem granulu katliem - cik Ls uz sezonu aiziet? Viens te teica, ka ar 400 sezonai pietiek. Cik ātri skurstens tiek aizmests ar to lēno kvēpināšanu?
Pašam ir 140 m2 ko kurināt. Piekurinu ar kamīnu, kuram ir savienojošie izvadi augšējām istabām pie logiem. Neržavejkas skurstens arī atdod siltumu. Temperatūru uzraut var dikti ātri. Vienīgi pa nakti krītas protams, jo nav jau akumulatora. Bet ja vakarā ir + 25 (ārā -5), tad no rīta ap 19 ir. Zemāk par 16 no rīta nav manīts. Malka jau cik nu tur kamīnam aiziet. Ar vienu kravu 2 sezonam stabili pietiek. Papildus visam arī ir gaisa ss. Ja nu aizbrauc prom uz nedēļu, tad vismaz kkas uztur siltumu.

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: Gregors ()
Datums: 01/04/2009 11:18

Man patiešām izbrīnu rada, ka visi tikai kūko par ilgdegšanu, neizprotot elementārus fizikas likumus!!!
Gāzģenerācijas katli ir ļoti ekonomiski. Var sasniegt pat pāri 90% lietderību pie nosacījuma:
1)sausa lapu koku malka;
2)katls tiek kurināts tuvu maksimālajai jaudai un ir saslēgts ar pietiekošas ietilpības siltumakumulatoru.

Ilgdegšana ir reklāmas triks, nepasakot, kas šādā degšanas režīmā notiek!
Optimāls lietderības koeficients var tikt sasniegts tikai un vienīgi gadījumā, ja tiek piegādāts pietiekošs skābekļa (gaisa) daudzums .
Pretējā gadījumā tā ir gruzdēšana, kur lietderības koeficients nokrīt jau zem 60% un plus vēl citi kaitīgie apstākļi - gruzdēšanas režīmā vairāk kā 3 reizes samazinās katla darba mūžs (sārņi izkodina un metāls izdeg), nemaz jau nerunājot par skursteni...
Tādā režimā kurinot, pēc gadiem 3 būs tāds ciets pieaugums, ka nāksies skursteni mūrēt vai taisīt pa jaunu, jo tas kļūst pilnīgi uzgunsnedrošs!!!
Ja tie cietie sārņi aizdegas, liesmas rūkdamas ies gaisā vēl metrus 2 virs skursteņa, tas tā sakarsīs, ka praktiski uzgunsgrēka draudi nav novēršami.
Tā, lūk, mīļie bāleliņi.
Nav ko krist uz reklāmas trikiem.
Vācijā jau sen ir norma, ka šāda tipa katls ir jākomplektē ar siltumakumulatoru.
Tad visas problēmas tiek novērstas.
Tikai jāņem vērā, ka katlam ir jābūt vismaz 2 reizes jaudīgākam par mājai nepieciešamo optimālo, jo citādi pusi dienas nodarbosies ar akumulatora piesildīšanu.

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: khe ()
Datums: 04/12/2010 23:40

Īsti negribu sākt jaunu tēmu, bet: Vai kādam ir gadījies, ka gāzģenerācijas katls, kuroties pilnā jaudā, darbojas ar regulāriem sprādzieniem? Tie sprādzieni veidojas gazifikācijas kamerā. Esmu regulējis otreizējo gaisa padevi - bez izmaiņām. Arī temp turas izejā ap 80, ieejā - Esbes termovārsts 65oC. Orlan 80kw katls, kas ielaists 13*26cm cukā. Ir viedoklis, ka vajadzētu palielināt skursteņa šķērsgriezumu, izsitot starpsienu uz blakus cuku. Bet nav īsti pārliecības, ka tas līdzēs, jo samazinot ventilatora apgriezienus un gasa pieplūdi izdodas nomierināt tos būkšķus, bet tas samazinājums ir max, tapēc palielinot skursteņa laukumu 2x ar dubultu gaisa palielinājumu vienalga būs par maz. Malka ir sausa utt. Varbūt kādam ir gadījusies līdzīga problēma un ir atrisināta..Vēlētos uzzināt īsto iemeslu, pirms sākt dauzīt ķieģeļus skurstenī.

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: gunbox ()
Datums: 05/12/2010 11:36

khe
Vai tev ir uzstādīts šīberis, kas padod skurstenī papildus gaisu no telpas?
Tā teikt- samazina vilkmi kaltā atstājot reālo vilkmi skurtenī? Ja nav tad 90% tāpēc ir būkšķi.


Vispār man ir kā reiz problēmas ar sistēmu. Bet par to uztaisīšu citu topiku.

Uzstādījām Stropuva katlu. Protams katla licējs nelika katlu pēc ražotāja instrukcijas, bet gan tādu sistēmu, kas der parastam malkas katlam.
Tātad jāsāk ar to, ka sūknis strādā uz pilnu jaudu.Radiatorus tolkam nespēj piesildīt. Licējs tieca, ka oespējams radiatoru lielums un kopējais ūdens daudzums radiatoros ir par lielu lai ar 18kw katlu piesildītu. Bet ir arī 120 ripas kopa skaitot radiatoriem.
Runāju ar ražotāju, šis pārliecināts, ka nav prolēma radiatoros. Bet gan pārāk lielā vilkmē. Tātad vajadzīgs ir šīberis uz telpu, ko katla licējs nebija ievērojis un ĻOTI lēna sistēmas cirulācija.
Tātad to visu izdarīju un beigās radiatori visā mājā arī sakarsa uz 70°C. Protams lenām, bet efekts bija acīmredzams. Ar ārtro cirkulāciju radiatori knapi pacēlās līdz 50°C.

Mums ir 150kv.m.. Katls paredzēts līdz 200kv.m. Malka kaltā ieiet ap 50kg. Esam sasnieguši degšanas ilgumu ap 10 stundām. Katlam strādājot ar 70°C. Kaut gan ražotājs brīnās, ka tā nevajadzētu būt. Ka 10 stundas ir par maz arī ja māja nav siltināta. Kurinam ar sausu malku, kā ir instrukcijā. Nojausma, ka degšanas ilgumu var palielināt kaut kāda ir, spēlējoties ar mazākiem grādiem un cirkulaciju.
Daži te teica, ka skurstenī rodas piedegumi. Bet jāsaprot no kā piedeg. Tātad piedegu veidojoties kondensātam. Kondensāts katlā rodas tad, ja nelieto mazo cilpu- tas ir, laiž katlā atpakaļ gaitas ūdeni pa tiešo. Tātad katlā ieplūst pārāk auksts ūdens. Un tur ir arī problēma, kāpēc daži kliedz un bļaustas ka tek darva, svīst u.t.t Un otrs moments. Grudot katlā malkai ūdens teperatūra katlā nedrīkst nokristies zem 60grādi. Tas savukārt ir jānoregulē. Ievērojot pārs elementāras lietas, kurinot ar gāzes ģenerācijas katliem, skurstenis neaizaugs. Neievērojot kaut vienu niansi atkal būs problēmas un nepatiesa katlu nomelnošana.

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: khe ()
Datums: 05/12/2010 11:56

Vai tas papildus šīberis attiecas ari uz gāzģenerācijas katliem, vai tikai uz ilgdegšanas(svecēm)? Un vai, attiecībā uz Stropuvu minētie, divi nosacījumi(samazinošais šīberis un ļoti lēnā cirkulācija) nav pamēģināti viens bez otra, piem tikai šībera ierīkošana? Vēl ir redzēts kautkur tāds kanāla aizvars, kas ir ar nobīdītu smaguma centru un varētu samazināt vilkmi.?

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: gunbox ()
Datums: 05/12/2010 12:26

khe
Varu tikai komentēt tevis minētos divus nosacījumus. Ir mēģināts. Bet "svecē", par Atmos neesmu zinošs. Bet Atmos īpašnieki varētu pakomentēt - ir vai nav tas pats princips.
Bez samazinošā šībera, katlā tiek izrauts pārāk daudz uzkurinātā siltuma, kā rezultātā:
1) samazinās ūdens temperatūra sistēmā;
2) samazinās degšanas ilgums;

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: sieviete ()
Datums: 06/12/2010 11:43

man ir tāda problēma. Katls ATMOSDC 25 S. Kurinot katlu 8 stundas katla temperatūra nav lielāka par 63 grādiem.Izdega četras pilnas kurtuves.Malka nav standarta gan īsāka gan garāka(Nav blīvi piepildīta kurtuve) Malka ziemā gatavota, vasarā kaltēta patreiz izmantojama. Katls nostādīts uz MAX arī ventilātors tāpat. jāpiezīmē, ka pastāvīgi nedzīvoju, kurinu paretam,lai neaizsalst sistēma bet tik un tā vai tad tas ir normāli, Mājās temperatūra bija +5 grādi. Ko man darīt

Pašreizējā: 2 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 **      **   ******    *******   ********         ** 
 **  **  **  **    **  **     **  **     **        ** 
 **  **  **  **        **     **  **     **        ** 
 **  **  **  **         ********  ********         ** 
 **  **  **  **               **  **     **  **    ** 
 **  **  **  **    **  **     **  **     **  **    ** 
  ***  ***    ******    *******   ********    ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727