UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4
Atmos katls un patēriņš
Autors: edisons ()
Datums: 08/03/2009 15:47

Labdien!
Apkures sistēmai privātmājai izvēlējos Atmos katlu, jo pievilcīgi škita tā ekonomiskais darba režīms - 6-8 un pat 12 stundas bez malkas pielikšanas! Nu pat ka "palaidām siltumu", āra temperatūra -1,(uzstādīta temperatūra mājā minimāla) bet mans katls izdeg 2 - 2,5 stundās! Kāds varētu būt tā iemesls! (Meistari apgalvo, ka māja vēl nav sasilusi un strauji notiek siltuma atdošana!? Vai tā varētu būt!?

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: IQ ()
Datums: 08/03/2009 17:26

Atkal vecaa labaa dziesmina par malkas katliem! NU NEKAD TEV NEBUUS 8 - 10 STUNDAS BEZ PIEIESANAS MALKAS KATLAM!!!

Zeel Tevis par izmesto naudinu. Atbilde ir tikai viena - Granulu katls! Es ar malkas apkuri esmu ciinijies visu muuzu un secinajums viens - nekad vairs neciiniisos!
Te jau forumaa daudz ir runaats par malkas katliem vs granulniekiem, palasi, slinkums atkartoties...

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: uldisj ()
Datums: 08/03/2009 18:18

Iespējams, tas ir un vienmēr visa sistēma jāskata kopumā, neviss katls jāsunī. Šis katls spēj strādāt 6 un vairāk stundas, bet nianšu tur ir vairāk nekā var iedomāties. Iespējams, ka Vaņka ar Petku sistēmu likuši augšā un tādā garā. Ja tas vēl ir saistīts ar diviem burtiem SB, tad apmēram ir skaidrs par ko ir runa. Nu jau kopš leišu rūpnīca Vienybe ražo normālu gāzes ģenerācijas katlu, "Atmos" netur līdz un esam pie normālas sistēmas un ieregulēšanas 16 stundas sasnieguši, tas tā no prakses. Jezga bija jautra, sākot ar dūmvadu un beidzot ar regulēšanas mehānismu, bet rezultāts ir sasniegts.

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: Ambrosio ()
Datums: 08/03/2009 18:35

IQ, kāpēc nevar malkas katlu uzstādīt ar mājai atbilstošas ietilpības siltumakumulatoriem un automātiku? Iekurs puika malkas katlu reizi dienā vai divās un biežāk klāt neies. Tas gan prasa pareizi novērtēt mājas siltumzudumus un pareizi samontēt visas iekārtas. Protams ar granulnieku, kuram bunkurs ar automātisko padevi, varēs apmeklēt reizi nedēļā, nevis reizi dienā vai divās.

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: IQ ()
Datums: 09/03/2009 09:00

Ambrosio,
Pilniigi piekriitu, ka malkas katlu var uzstaadiit pareizi un atbilstosi majai utt., bet mans arguments ir - ja saskaita visas izmaksas abu katlu uzstadisanaa un no starpibas (kas protams ir par labu malkas katlam) nonem nost malkas katla neertiibas (skaldisana, kramesana, uzglabaasanai ritiigs skuunis, reizi dienaa apmekleejums utt.), tad viennoziimiigi labaaka izveele ir granulu katls.

P.S. vaitad Tu edison ziemas laikaa nekur negribeesi izbraukt un atpuusties vairaak kaa paaris dienas? Ar Atmosinu maajaa nekur taalu neaizbrauksi, jo kaadam buus visu laiku jaaseez maajas un jaauzpasee dzimtas ugunskurs.

Re: Atmos katls un patēriņš
Datums: 09/03/2009 14:30

Es varētu piekrist par to, ka degšanas stundas ir ļoti efektīgs mārketinga triks. Man pašam arī ir Atmos un varbūt es arī nopirku to degšanas ilguma dēļ. :) Tiesa ne tik izteikti, man vienkārši šķita, ka gāzģenerācijas princips ir kaut kas mazliet mūsdienīgāk nekā parasta svilināšana.
Bet ja jau tik ļoti par to ilgumu ir interese, tad mam šķiet, ka man ir bijušas reizes, kad deg arī kādas 4-5 stundas no vietas, varbūt ka var degt arī 8, bet tam nav nozīmes. Reāli tas ir atkarīgs no tā cik uzsilusi ir māja un vēl arī no tā cik daudz tā atdziest. Filosofija jau ir ļoti vienkārša - ja siltums tiek noņemts no radiatoriem, tad katls to piesilda līdz uzliktajiem grādiem. Ja iekšā ir silti, tad katls tikai starpību piekurina. Tātad tava gadījumā vai nu tik tiešām ēkas konstrukcijas uzsilda vai arī tomēr ir siltuma zudumi, varbūt arī katls jaudas ziņā ir tāds kāds tas ir.
Es neteiktu, ka Atmos ir zemē nomesta nauda. Labs katls, man pašam ļoti patīk un nenožēloju, ka man tāds ir. Turklāt man patīk kurināt, tas ir jauks process. Ja ir laba māja, jēdzīga siltumizolācija un ir sava siltuminerce, tad var braukt ceļojumā un nekāda granula tur baigi pārāka nebūs. Nu atbraucu pēc nedēļas slēpošanas - istabā +4 grādi, nu pakurinu, vakarā jau ir 20. Es nemirstu no tā. Pa to laiku pa āru padarbojos, normālas drēbes. Bet ja es mīlu TV nekustīgi skatīties un vispār pa istabu, bet slēpot Alpos, tad nu bez granulām, gāzes vai elektrības neiztikt. ;)

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: Didzisp ()
Datums: 09/03/2009 17:43

Tak nav vērts strīdeties par katla degšanas ilgumu. Nu grib cilveki katlu, kurš deg 8-10 stundas- lūdzu. Grib cilveki visādus Jotulus un Bulerianus, kuri deg vel ilgak- lūdzu. Ražotāji tak nesaka, ka katls vai ilgdegšanas krāsniņa arī siltumu dos šīs 10 stundas:). Būtībā viss ir elementāri- lai māju sasildītu, vajag konkrētu malkas daudzumu un ir pilnīgi pofig kādā katlā to sadedzināt, lai tik siltums bezjēgā neietu skurstenī. Piemēram, ja normālam siltumam vajag divus klepjus malkas, tad ir pilnīgi vienalga vai to malku sadedzina stundas laikā un siltumu uzkrāj siltuma akumulatorā, vai to pašu malku "smacē" un dzdzina 10 stundas- siltuma daudzums būs viens un tas pats. Var jau tai pašā Atmosā iekraut vienu klēpi malkas un arī "smacēt" desmit stundas, bet siltums tak būs uz pusi mazāks. Naivi cerēt, ka igdegšana ir tas pats, kas malkas taupīšana.

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: edisons ()
Datums: 09/03/2009 20:18

Tieši tā, saistība ir ar tiem diviem burtiem, vai nevarētu padalīties ar savu pieredzi šai jautājumā sīkāk?

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: IQ ()
Datums: 10/03/2009 04:55

Edison, pasaki, tikai godiigi, cik tev izmaksaaja tas atmos katls plus uzstadisana? negribu te ar gailisiem meeriities, vienkaarsi baigi interesee starpiba starp malcinieku un granulnieku. Un atmos jau nu skaitaas labaakais no malciniekiem.
Augsti noveerteesu preciizu atbildi.

Re: Atmos katls un patēriņš
Autors: uldisj ()
Datums: 10/03/2009 08:49

Atmos nav labākais no malkas katliem

Iet uz lapu: 1234Nākošā
Pašreizējā: 1 no 4


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   **    **   *******   **        ******** 
 **     **   **  **   **     **  **        **    ** 
 **     **    ****    **     **  **            **   
 **     **     **      ********  **           **    
 **     **     **            **  **          **     
 **     **     **     **     **  **          **     
 ********      **      *******   ********    **     

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727