UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2
Septiķa tilpuma izvēle
Autors: Alvisss ()
Datums: 11/03/2009 16:36

Esmu noskatījis septiķi, tik vien tāds sīkums kā izvēleties tilpumu: 2 vai 3m3. Aprakstos ir info, ka 2m3 paredzeti 2-4, bet 3m3 paredzeti 4-6cilvēkiem. Bet situācija tāda, ka lauku mājā pastāvīgi uzturas 2 cilvēki, it ka derētu 2m3, bet brīvdienas mēdz sabraukt vēl kādi 2-4, un tad, pēc apraksta spriežot sanāk knapi 3m3 septikis. Ka ir ar to septiki, kas samejam var gadities, ja slodze sanak lielaka? No ekonomijas viedokla izdevigak protams ir nemt mazo, bet no funkcionala?

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: essss ()
Datums: 13/03/2009 10:44

domaju drosi vari likt 2m3, jo tas cilveku skaits ticamak ir domats videjais cauru menesi vai kada ilgakam laika perioadam !!! tikpat labi tev butu jaliek 5m3 kas paredzets 10+ cilvekiem ja nu kadreiz uz jubileju sabrauc visi radi :)
ja pa nedelas nogali atbrauks vel kads 2m3 pavisam mierigi iztures to ;)

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: Zinosais ()
Datums: 13/03/2009 11:32

Lēti septiķi un bioloģija www.siltumsukni.lv

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: Zinosais ()
Datums: 13/03/2009 11:33

Bioloģija ar visu darbu 2500 ls 26656564 Edgars

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: Ambrosio ()
Datums: 13/03/2009 11:44

Ja ņem bioloģiskās attīrīšanas iekārtas, tad jāpaprasa, cik var vienlaicīgi nolaist ūdeni. Var būt svarīgi, ja iekārtai mazs kaut kāds priekšdalījums, kur no sākuma visi ūdeņi satek un ja ļoti liela vanna, piemēram, divvietīgā. Jāpaprasa, cik ilgā laikā tiks apstrādāts tas lielais kvantums. Ja pieplūstošais ūdens būs pārāk daudz, tad pusattīrītus notekūdeņus var izlaist bioloģiskā iekārta. Ja pārdevējs saka, ka var liet jebkādā daudzumā, tad pārdevējam pa purnu un jautājumu atkārtot :)

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: soseds2 ()
Datums: 13/03/2009 14:33

Zinosais, vareji Alviss paskaidrot kadi septika tilpumi ir labaki un kadel biologija ir labaka par septiki!!!

Latvija ir pienemta norma, ka cilveks diena patere 120-150 litri udens. Pec siem skaitliem tad ari var aprekinat septika tilpumu, nemot vera maja dzivojoso cilveku skaitu. Ka zinams, septiki var nakties izsuknet lidz pat reizei menesi, kas ir finansiali neizdevigi. Labaks variants ir septikis vai nosedakas ar vairakam attirisanas pakapem un infiltracijas sistemu, tomer sis variants nav draudzigs dabai. Vislabakais variants ir biologiskas attirisanas iekartas, it ipasi, ja maja ir pastavigi apdzivota un ir pieejama pastaviga elektroenergija. B attirisana ir ieguldijums nakotne, kurs atmaksajas.

Re: soseds2
Autors: Alvisss ()
Datums: 16/03/2009 09:49

Virspusēji zinu kādas ir atšķirības. Par septiķi tādā nozīmē, kā uzkrājuma rezervuārs, kur kad pilns - jāizsūc, pat neapsveru. Sliecos par labu septiķim/nosēdakai ar infiltrācijas sistēmu. Kāpēc?!
1) Gandrīz 3-4x lētāks par bioloģiju,
2) lauku māja tiešām atrodas laukos, tuvākais kaimiņs ir 1.5km attālumā. Gruntūdeņi zemi, tāpēc ar infiltrāciju nevajadzētu būt problēmām, kā arī reljefs pie mājas nodrošinās iespēju infiltrāciju veikt prom no mājas.
3) vienkārša uzstādīšana, ko var veikt pats piesaistot nelielus spēkus (ekskavatoru).
Un cena šai gadījumā nav mazsvarīga.

Meklējot aprakstus par septiķiem, esmu ievērojis, ka citi iesaka ierīkot ventilāciju un septiķī ielaist baktērijas, kas nodrošinot labāku attīrīšanu. Sanak tada ka maza bioloģija. Tā tišām ir, vai arī es ko esmu pārpratis? Jo īstā septiķi darbojas anairobās (bezskabekļa) baktērijas, bet ierīkojot ventilāciju un ielaižot bakterijas, tiek radīta airoba vide.

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: collshtox ()
Datums: 16/03/2009 13:45

Kāda iemesla pēc Tev vajadzīgs septiķis? Kādēļ aizturēt uz nepilnu nedēļu fekāliju ūdeņus mājas tuvumā? Nekas tur 6 grādu temperatūrā ne mainīsies, ne pārstrādāsies, tik īsā laikā. Septiķi jālieto super mazos gruntsgabalos, kur kaimiņš 10 m attālumā,un katru nedēļu viss jāaizved.
Es lieku 1m attālumā no mājas zemē 100 litru plastmasas mucu ar fekāliju sūkni iekšā {pludiņslēdzis), un pa parastajām kanalizācijas 50 mm caurulēm aizvadu tualetes ūdeņus, kādus 20 - 50 m mo mājas izraktā bedrē ar vāku. Ik pa 5 gadiem bedre, stundas laikā, jāpārrok blakus. Pēc Pēc 10 gadiem var rakt tur pat. Viss bioloģiski pārstrādājies, kā simtiem gadu lauku mājās.
Muca ap 20Ls, sūknis ap 35Ls , 50 mm pelēkās notekcaurules arī kādi 20Ls. Izdevīgi rakt, tikai, 50 cm dziļumā un likt virsū 30 cm platumā 50 mm putuplasta loksnes, jo tad var rakt ļoti šauru grāvīti 5 stundu laikā(par sasalšanu, jo citādi vajag 1,2m), bet rokot dziļāk grāvja platumam jāatbilst cilvēka auguma un lāpstas izmēriem. un tas ir 7 reiz lielāks darbs, bet tad ietaupās 10 Ls uz putuplastu.
Izlietņu un dušas ūdeņus var vadīt bedrēs ar vāku 2m attālumā no mājas, ja smilts. Kad pārstāj funkcionēt, var pārrakt blakus, bet, galvenais ir maksimāls, iespējamais 40mm caurules kritums, lai tauki nenosēžas. 50 mm šeit nevajag, jo pārāk dzesē, kas veicina tauku sacietēšanu. 10 gadus darbosies, tad stundas fizkultūra.

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: soseds2 ()
Datums: 16/03/2009 14:47

Nu collshtox! :) Lai pietaisitu majas apkartni toc jabut visam pofig! Par tadu sistemu ar 50mm trubam dzirdu pirmoreiz! Bet gan jau tiem, kam nav naudas ierikot normali ari dzivo s...s! Minimalais d ir 110mm.
Alviss domajat loti pareizi, ja velaties ierikot septiki ar infiltracijas lauku un veljo vairak, ja tas atrodas talak no majas un dzerama udens nemsanas vietas.
Attirisanas iekartas ir dazadas, sakot no loti vienkarsiem vairaku kameru septikiem un nosedakam, lidz rezervuariem ar reaktoru- aeratoru. Bakterijas kaut ari veidojas anaeroba vide septiki, var lietot ari papildus nopirktas.

Re: Septiķa tilpuma izvēle
Autors: collshtox ()
Datums: 16/03/2009 21:13

Nu soseds2! Tu, taču piedāvā taisīt smirdbaseinus blakus mājai, kur smirdūdeņi notek pa 1 % leņķi. Pārlasi tekstu. Es lieku to šmuci 25 līdz 50 m attālumā no vistālākās ēkas.
Ar cieņu. C

P.S. Bet,cik saprotu, šajā diskusijā ir domāts, kā tikt galā paša spēkiem. Autors ir pietiekami rīcībspējīgs un nav potenciālais klients. Šeit ir runa par cilvēku, kurš pats visu atrisinās - gan izraks, gan nobetonēs.

Iet uz lapu: 12Nākošā
Pašreizējā: 1 no 2


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********   ********   ********   ******    *******  
 **     **  **     **     **     **    **  **     ** 
 **     **  **     **     **     **        **        
 ********   ********      **     **        ********  
 **         **            **     **        **     ** 
 **         **            **     **    **  **     ** 
 **         **            **      ******    *******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727