UZ SĀKUMU :: DISKUSIJAS :: SLUDINĀJUMI :: UZDOD JAUTĀJUMU

Inženiertīkli :  Building.Lv Forums

Apkure, kanalizācija, ūdensvads, santehnika, elektrība u.c.
Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5
Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: ekoprojekti ()
Datums: 22/04/2009 11:15

Sveiki tautieši! Šis piedāvājums vairāk domāts tiem kas dzīvo dzīvokļos. Ir iespēja ekonomēt un maksāt par reāli izlietoto siltumu līdz 70% mazāk kā līdz šim uzstādot individuālos siltuma sadalītājus. Iespējams regulēt sev vēlamo un pēc sava maciņa atbilstošu temperatūru, vai vispār atslēgt un maksāt tikai par koplietošanas telpu un stāvvadu apsildi. Nepieciešams 51% mājas iedzīvotāju piekrišana. Teikšu godīgi, siltāks dzīvoklī nepaliks, bet apkures rēķinus samazināsiet.
EKO Projekti, 27006348

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: z ()
Datums: 22/04/2009 11:54

Bet ja pieskaitīsim pie apkures izmaksām rekonstrukcijai nepieciešamā kredīta atmaksu, tad cik reizes palielināsies ikmēneša izmaksas tuvākajos 10 gados?

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: ekoprojekti ()
Datums: 22/04/2009 12:24

Un uz cik gadiem Jūs domājat ņemt apmēram 90 Ls no viena dzīvokļa par siltuma sadalītāju uzstādīšanu un ja ir vajadzīgs par termoventiļa uzstādīšanu? (ir kam uzstādīts jau ventilis) Domāju ka uz 10 gadiem tādu summu ņemt nav vajadzīgs. Pie normālas ekonomēšanas uzstādīšanas izmaksas 1 sezonas laikā. citam ilgāk, kā kurš ekonomē.

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: a ()
Datums: 22/04/2009 13:08

Vareji ari neminet faktu, ka nepieciesama 51% parejo iedzivotaju piekrishana.
Saja bridi jau sagravi savu biznesu.
Redzi, problema ir taja apstakli, ka nenoliedzami, kaut ari pasam, ja nedzivo taja dzivokli ir izdevigi vispar aizgriez kraanu, tad parejiem bus pastiprinati jasilda savi dzivokli, lai kompensetu siltuma zudumus, kurus rada ''aukstais dzivoklis''.Vismaz es, ja man butu japiekrit , ka blakus dzivoklis ziema netiks kurinats uz to neparakstitos.
Tapat, atklats ari jautajums, ko par to saka RS?

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: EjTakTu ()
Datums: 22/04/2009 13:41

piedāvājums salt par 70% lētāk...

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: ekoprojekti ()
Datums: 22/04/2009 13:47

Labāk lai atsijājās kāda māja, nekā pēc tam mani noknābā. Būsim godīgi, lietas jāsauc īstajos vārdos. Ar visu 51% pieminēšanu un visiem mīnusiem sistēmu mājas uzstāda. Nogriezt uz '0' ir iespēja. Un kā ar tiem dzīvokļiem kurus apsilda tik minimāli kad "vaļinkos" jāsēž un viņi maksā tieši tikpat cik pēdējo stāvu iedzīvotāji kuri ziemā var atļauties vērt logus vaļā? Godīgi būtu maksāt par siltumu cik, cik silts tavs dzīvoklis. Mūsu valstī nez kāpēc nepraktizē atlaides tiem dzīvokļiem kuros ir daudz aukstāks. Piemēram pirmajos stāvos, sānu dzīvokļi, ziemeļu puse utt.

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: ekoprojekti ()
Datums: 22/04/2009 14:33

EjTakTu Wrote:
-------------------------------------------------------
> piedāvājums salt par 70% lētāk...

Īstenībā arī pareizi, bet es teiktu. salt tāpat,bet par 70% lētāk. jo siltāks nepaliks, to jau nodrošina siltumpiegādātājs.

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: Ambrosio ()
Datums: 22/04/2009 14:41

Vispār jau Ekoprojekta pieminētajiem aukstākajiem dzīvokļiem visticamāk ne tikai nepienākas atlaides, jo tur ir aukstāks, bet gan papildus rēķins, jo tur ir lielāki siltuma zudumi - pirmajos stāvos uz pagrabu, sānu dzīvokļiem papildus ārsienas laukums, ziemeļu pusē saule nesilda caur logiem.

Pašlaik visi maksā mistisku vidējo patēriņu. Man kaut kā ir aizdomas, ka sānu, pirmo stāvu uz Z-puses dzīvokļi pēc Ekoprojekta realizētā ieteikuma maksās vairāk, jo viņus nesubsidēs dzīvokļi ar mazākiem siltumzudumiem :)

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: ekoprojekti ()
Datums: 22/04/2009 14:50

Neviens nevienu nesubsidēs. Vēlreiz uzsvēršu, kad, katrs dzīvoklis maksā tikai par reāli patērēto siltumenerģiju. Tiem kam bija auksti, būs auksti, bet ir iespēja maksāt mazāk. Dzīvokļos kuros logi ziemā jātur vaļā, tagad ir iespēja noregulēt sev vēlamo temp. dzīvoklī un neturēt logus vaļā, bet maksāt mazāk, ko pirms tam nedarija, jo nebija stimuls ekonomēt. Rēķinu taču piestādīja pēc m2, nevis pēc reāli izmantotās enerģijas. Par ūdeni (+mistiski ūdens zudumi) un elektrību Jūs taču maksājiet pēc skaitītāja.
Un ko var teikt RS, viņiem tas nepatīk. Tā taču ir viņu peļņa kura samazinās, bet atteikt nedrīkst, jo nenotiek nekādas sistēmas pārbūves. Tikai tāds nieks, kā samazinās kopējais mājas siltmenerģijas patēriņš.

Re: Kā maksāt par siltumu līdz 70% mazākus rēķinus?
Autors: z ()
Datums: 22/04/2009 14:55

...salt tāpat,bet par 70% lētāk. jo siltāks nepaliks, to jau nodrošina siltumpiegādātājs.

te nu īsti taisnība nebūs: siltumpiegādātājs piegādā siltumu līdz piederības robežai un par to iekasē konkrētu summu, ja "ekonomists" savā dzīvoklī nogriezīs apkuri uz "0" tad viņa dzīvokli apsildīs kaimiņi un to izmaksas tikai celsies. Lai dzīvokļos nebūtu jāsalst, ir vienkārši jāpārbūvē apkures sistēma un jāsiltina māja, salt par lētāku samaksu ir plāksteris mironim.
Neaizmirsīsim ka 70% dzīvojamā fonda ir ar apkures sistēmām, kas nodrošina tikai +19 grādu. Varbūt vienreiz pietiks no nabaga kāst naudu par bezjēdzīgiem pasākumiem un piedāvāsim kompleksu risinājumu, kura rezultātā cilvēks beidzot spēs dzīvot siltumā, bet maksāt viņam vajadzēs mazāk?

Iet uz lapu: 12345Nākošā
Pašreizējā: 1 no 5


Jūsu Vārds: 
Jūsu E-pasts: 
Tēmas nosaukums: 
Aizsardzība pret mēstulēm:
Lūdzu, ierakstiet apakšā redzamo kodu! Tas ir tamdēļ, lai spameru boti automātiski neliktu iekšā visādu drazu.
 ********  **     **  **     **  **    **   ******  
 **        **     **  **     **   **  **   **    ** 
 **        **     **  **     **    ****    **       
 ******    **     **  **     **     **     **       
 **         **   **   **     **     **     **       
 **          ** **    **     **     **     **    ** 
 **           ***      *******      **      ******  

Portāls Building.Lv neatbild par ievietoto ziņu saturu, par ziņu saturu atbild to ievietotāji.




Redakcija:
building@latvijastalrunis.lv
+371 67770522
Klientu serviss:
serviss@latvijastalrunis.lv
tel. +371 67770711
fax +371 67770727