building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Četri Ērgļu Profesionālās vidusskolas audzēkņi praksi veic Igaunijā : building.lv - par būvniecību Latvijā

Četri Ērgļu Profesionālās vidusskolas audzēkņi praksi veic Igaunijā

Četri uzņēmīgi Ērgļu Profesionālās vidusskolas  4. kursa Namdaru grupas audzēkņi Artūrs Bāņukalns, Dainis Pupausis, Jānis Stočka un Artis Vucens šajā vasarā no 1. jūlija līdz 23. augustam projekta "Ērgļu Profesionālās vidusskolas izglītības programmas "Namdaris" kvalifikācijas prakse"  (projekta Nr. 2012-1-LV1-LEO01-03495) ietvaros strādāja Igaunijā. Septiņas nedēļas viņi pavadīja Pērnavas apgabala Häädemeest ciema celtniecības firmā un vienu nedēļu Pērnavas Profesionālās izglītības centrā.


Celtniecības nozare ir viena no galvenajām ekonomikas nozarēm Latvijā, kurai attīstoties, arī namdaru specialitātē pieaug nepieciešamība pēc aizvien zinošākiem un prasmīgākiem speciālistiem ne tikai celtniecībā, bet arī namdaru darbos. Tāpēc arī tika iesniegts projekta pieteikums.

Projekta ietvaros Pērnavas Profesionālās izglītības centrs nodrošināja audzēkņiem kvalifikācijas prakses programmai atbilstošas darba vietas, kur audzēkņiem bija iespēja pielietot skolā gūtās teorētiskās zināšanas un prasmes praktiski, tika dota iespēja tuvāk iepazīt namdaru darbu īpatnības Igaunijā, apgūt mūsdienīgus darba paņēmienus un metodes, nostiprināt svešvalodu zināšanas, it īpaši terminoloģiju.

Pamatā darbs bija pie  jumtu likšana un restaurācijas, pamatu veidošanas un koka konstrukciju būvēšanas. Savukārt Pērnavas Profesionālās izglītības centrā tika apgūti dažādi koka ēku savienojumi.

Vairāk informācijas: http://www.ergliarods.lv/musu-puisi-prakse-igaunija

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.