building.lv skaitļos

Lietotāji online55
Aktīvie uzņēmumi1924
Nozares raksti32919
2010. gadā SEB bankas finansējums izmantots 33 dzīvojamo māju renovācijai : building.lv - par būvniecību Latvijā

2010. gadā SEB bankas finansējums izmantots 33 dzīvojamo māju renovācijai

2010. gadā SEB bankas finansējums izmantots 33 dzīvojamo māju renovācijai
Foto: 2010. gadā SEB bankas finansējums izmantots 33 dzīvojamo māju renovācijai

2010. gadā būtiski palielinājusies iedzīvotāju un namu apsaimniekotāju aktivitāte dzīvojamo māju renovācijā.  

 

SEB bankas izsniegto renovācijas kredītu apjoms 2010. gadā, salīdzinājumā ar 2009. gadu, palielinājies gandrīz 3 reizes un sasniedzis 2,2 miljonu latu. Piešķirtais finansējums devis iespēju 33 māju iedzīvotājiem visā Latvijā iegūt siltāku un sakoptāku dzīvesvietu. Visaktīvākās pilsētas māju renovācijā ir Liepāja, Ventspils, Aizkraukle un Limbaži, savukārt, Rīgā pieprasījums mājokļu renovēšanas finansēšanai pagaidām ir salīdzinoši neliels.


Daudzdzīvokļu māju biedrības pārsvarā veic šādus siltināšanas darbus: fasāžu, gala sienu siltināšanu, jumta, durvju un logu nomaiņu, bēniņu, pagraba siltināšanu, siltumapgādes sistēmas renovāciju/nomaiņu u.c. Siltināšanas rezultātā siltumenerģijas ietaupījums pārsniedz vidēji 30%. Svarīgi, ka visas mājas, kas izmantoja arī ES struktūrfondu līdzfinansējumu, pēc renovācijas, iekļaujot arī kredīta maksājumu, maksā mazāk par siltumapgādi nekā pirms renovācijas.

2010. gadā programmai pievienojās arī Rēzekne un Madona, kas aizvadītajā gadā atklāja pirmās renovētās mājas. Mājas Rēzeknē un Siguldā neapstājas pie sasniegtiem rezultātiem un turpinās projektu, uz mājas jumta izvietojot arī saules baterijas.

Avots: www.seb.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.