building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
2012. gadā 80% Latvijā patērēto energoresursu jābūt saražotiem uz vietas : building.lv - par būvniecību Latvijā

2012. gadā 80% Latvijā patērēto energoresursu jābūt saražotiem uz vietas

2012. gadā 80% Latvijā patērēto energoresursu jābūt saražotiem uz vietas
Foto: 2012. gadā 80% Latvijā patērēto energoresursu jābūt saražotiem uz vietas

Latvijā ražoto energoresursu īpatsvaram 2012.gadā būtu jāsasniedz vismaz 80%, paredz šodien Saeimas Tautsaimniecības komisijas atbalstītais priekšlikums grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā izskatīšanai galīgajā lasījumā, ziņo LETA.

Ekonomikas ministrs Kaspars Gerhards komisijas sēdē skaidroja, ka 2012.gadā varētu izveidoties kritiska situācija ar jaudu pietiekamību, tādēļ ministrija ir sagatavojusi priekšlikumu, kas ļautu rezervēt jaudas.

Likumā plānots noteikt, ka valsts elektroapgādes drošuma garantēšanai Latvijas teritorijā jebkurā brīdī pieejamo elektroenerģijas ražošanas jaudu summai jābūt tādai, lai nodrošinātu elektroenerģijas ražošanas apjomu, kas nav mazāks par 80% no gada kopējā patēriņa 2012.gadā.

Komisijas deputāti šodien vēl nepaguva izskatīt visus likuma grozījumus. Deputāti sēdes lielāko daļu diskutēja par Ekonomikas ministrijas (EM) ierosinājumu par konkursa rīkošanu jaudu rezervēšanai.

EM rosina gadījumos, kad valsts elektroapgādes drošumu apdraud ražošanas jaudu nepietiekamība un nav izdevies kompensēt jaudu trūkumu, izsludināt konkursu par jaunu ražošanas jaudu ieviešanu vai esošo iekārtu rekonstrukciju, lai palielinātu to jaudu.


Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.