building.lv skaitļos

Lietotāji online9
Aktīvie uzņēmumi1696
Nozares raksti32878
2013.gadā pašvaldības budžetā energoefektivitātes pasākumiem paredzēti 20 tūkstoši latu : building.lv - par būvniecību Latvijā

2013.gadā pašvaldības budžetā energoefektivitātes pasākumiem paredzēti 20 tūkstoši latu

2013.gadā pašvaldības budžetā energoefektivitātes pasākumiem paredzēti 20 tūkstoši latu
Foto: 2013.gadā pašvaldības budžetā energoefektivitātes pasākumiem paredzēti 20 tūkstoši latu

Pamatojoties uz 2008.gada 9.jūnijā Ventspils pilsētas domes apstiprinātajiem Ventspils pilsētas saistošajiem noteikumiem Nr.12 "Ventspils pilsētas pašvaldības palīdzības piešķiršanas kārtība energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamās mājās", dzīvojamo māju apsaimniekotāji ir tiesīgi iesniegt iesniegumus Ventspils pilsētas domē pašvaldības palīdzības saņemšanai dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumu veikšanai.


Laika periodā no 2008.gada jūlija līdz 2012.gada decembrim ieskaitot Ventspils pilsētas dome atbalstīja 169 iesniegumus palīdzības saņemšanai energoaudita darbu veikšanai un renovācijas darbiem energoefektivitātes paaugstināšanai, līdzfinansējuma apmērs šiem projektiem ir 58,3 tūkstoši latu.

2013.gada pašvaldības budžetā energoefektivitātes pasākumiem paredzēti 20 000 latu.

Energoefektivitātes pasākums ir ēkas pilnveidošanas projekts, saskaņā ar energoauditu, ar mērķi samazināt enerģijas patēriņu, kā rezultātā tiek nodrošināta enerģijas lietderīgāka izmantošana, paaugstināts komforta līmenis telpās.

Samazinās izmaksas par enerģiju, tādējādi energoefektivitātes pasākumos ieguldītie līdzekļi atmaksājas. Pateicoties daudzdzīvokļu mājas renovācijai, veicot energoefektivitātes pasākumus, ir iespēja panākt siltumenerģijas ietaupījumu 20-30% apmērā, kā rezultātā iedzīvotājiem samazinās arī maksājumi par apkuri.

Ventspils pilsētas domes saistošie noteikumi Nr.12 "Ventspils pilsētas pašvaldības palīdzības piešķiršanas kārtība energoefektivitātes pasākumu veikšanai daudzdzīvokļu dzīvojamās mājās" paredz, ka pašvaldības palīdzību energoefektivitātes pasākumiem piešķir šādiem projektiem:

dzīvojamās mājas energoauditam – 50% no sagatavošanas izmaksām, bet ne vairāk kā 250 latu apmērā, indeksējot šo summu ik gadu ar būvniecības izmaksu indeksu iepriekšējā gadā;
dzīvojamās mājas renovācijai – 10% no renovācijas projekta kopējām atbalstāmajām izmaksām, bet ne vairāk kā 7 lati uz vienu dzīvojamās mājas kopējās platības kvadrātmetru, indeksējot minēto summu ik gadu ar būvniecības izmaksu indeksu iepriekšējā gadā.

www.ventspils.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.