building.lv skaitļos

Lietotāji online31
Aktīvie uzņēmumi1696
Nozares raksti32879
2015. gadā Daugavpilī tika izremontēti 292 pašvaldības dzīvokļi : building.lv - par būvniecību Latvijā

2015. gadā Daugavpilī tika izremontēti 292 pašvaldības dzīvokļi

2015. gadā Daugavpilī tika izremontēti 292 pašvaldības dzīvokļi
Foto: 2015. gadā Daugavpilī tika izremontēti 292 pašvaldības dzīvokļi

Šobrīd Daugavpils Dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma apsaimniekošanā ir 848 mājas, kurās ir vairāk nekā 30 tūkstoši dzīvokļu, no kuriem vairāk nekā 4 tūkstoši ir pašvaldības dzīvokļi.

 

Šis skaitlis mainās atkarībā no īrnieka vēlmes izpirkt dzīvokli no pašvaldības. Tādas tiesības tiek piešķirtas tiem, kuri saņēma pašvaldības dzīvokli līdz 2002. gada 1. janvārim. Uz doto brīdi brīvie dzīvokļi tiek piešķirti rindas kārtībā ar pilsētas domes Mājokļu komitejas lēmumu. Pašvaldībai piederošie dzīvokļi tiek atbrīvoti sakarā ar dzīvojamās telpas īres līguma pārtraukšanu vai līguma darbības termiņa beigām, īrnieka nāvi vai izlikšanu no dzīvokļa ar tiesas lēmumu par parādiem. Pēdējā gadījumā pilsētnieki var pretendēt uz sociālo dzīvokli. Pirms jauno īrnieku izmitināšanas, dzīvokli pārbauda DzKSU un pašvaldības speciālisti, tiek sastādīts defektu akts un veikts remonts.

Pagājušajā gadā remonts izmaksāja aptuveni 290 tūkstošus eiro. Saskaņā ar īres līgumu īrniekam ir jāuztur dzīvoklis pienācīgā kārtībā un jāveic kosmētiskais remonts reizi 3-5 gados. Tomēr ne visi ievēro  saistības. Daži jau atbrīvoti dzīvokļi ir bēdīgā stāvoklī. Šķiet, ka ir taču tik vienkārši nokrāsot nolupušu loga rāmi vai palodzi, taču pat tas netiek darīts. Nolaidīgiem īrniekiem ir jāatceras, ka viņus var izlikt no dzīvokļa ar tiesas lēmumu ne tikai par parādiem, bet arī par dzīvokļa neuzturēšanu pienācīgā kārtībā. Remonta veikšanā piedalās DzKSU celtnieki, santehniķi un elektriķi. Viņu galvenais uzdevums ir panākt, lai dzīvoklis būtu derīgs dzīvošanai.

Banner 280x280

Nepieciešamības gadījumā tiek nomainītas arī durvis, savukārt kosmētiskais remonts īrniekiem ir jāveic pašiem. Pirms ievākšanās dzīvoklī, jaunie īrnieki paraksta pieņemšanas aktu. Lai izvairītos no iespējamiem pārpratumiem, šogad uzņēmums ir ieviesis objektīvu dzīvojamo telpu stāvokļa kontroles sistēmu: pēc remonta dzīvoklis tiek nofotografēts. Municipālo dzīvokļu remonts turpināsies arī šogad. Šiem mērķiem no pilsētas budžeta līdzekļiem ir piešķirti 240 tūkstoši eiro.

daugavpils.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.