building.lv skaitļos

Lietotāji online33
Aktīvie uzņēmumi1717
Nozares raksti32889
"STATS Projekts" spāru svētkos Priekulē : building.lv - par būvniecību Latvijā

"STATS Projekts" spāru svētkos Priekulē

Rīt, 11. augustā notiks Priekules vidusskolas daudzfunkcionālās sporta halles spāru svētki. Spāru svētkos pulcēsies projekta pasūtītāji Priekules pilsētas dome, skolas vadība, arhitektu biroja "STATS Projekts" autori un objekta būvnieki – A/S "UPB".

Rīt, 11. augustā notiks Priekules vidusskolas daudzfunkcionālās sporta halles spāru svētki. Spāru svētkos pulcēsies projekta pasūtītāji Priekules pilsētas dome, skolas vadība, arhitektu biroja "STATS Projekts" autori un objekta būvnieki – A/S "UPB".

Kā pastāstīja Priekules novada domes priekšsēdētāja Vija Jablonska, līdz šim vidusskolai nebija sava sporta zāle, sporta stundas notika ārā, skolas gaiteņos un aktu zālē. "Jaunā sporta halle ir nozīmīga skolai, pilsētai un reģionam kopumā. Halle dos iespēju attīstīt bērnu un jauniešu talantus sportā, uzlabos iedzīvotāju dzīves kvalitāti un iespējas pavadīt brīvo laiku veselīgi. Šajā hallē notiks nodarbības arī sociālā riska jauniešiem un bērniem ar īpašām vajadzībām no Purmsātu speciālās skolas. Un, protams, visiem prieks arī par halles veiksmīgo projektu, kas tik labi iekļaujas ainavā," pastāstīja V. Jablonska.

Priekules vidusskolas daudzfunkcionālās sporta halles autors Vladimirs Krivovs darbu pie projekta sāka 2006. gada janvārī un beidza jūnijā. Rīt, mazliet vairāk kā gadu vēlāk, tiks svinēti trijstāvu ēkas spāru svētki. Halles apbūves laukums ir 2580 m2, kopējā platība 3369, 7 m2. Ēkas apkure ierīkota no esošās skola siltummezgla, ūdensapgāde un kanalizācija no pilsētas tīkla, ieviesta piespiedu ventilācijas sistēma. Elektroapgādei tiks projektēts transformators no 50m attālumā esošās elektropārvades līnijas. Ēkas nesošās konstrukcijas un pārsegumi celti no dzelzsbetona kolonnām un metāla kopnēm. Sienu konstrukcijas veidotas no betona blokiem ar daļēju profilēta skārda apdari. Galvenā vestibila telpa tiks veidota no stiklotām sienām.

Priekules vidusskolas daudzfunkcionālās sporta halles projekta autors V. Krivovs ir viens no pieredzes bagātākajiem "STATS Projekts" arhitektiem. Viņa izstrādātais Salaspils Sauso celtniecības maisījumu rūpnīcas projekts šogad Latvijas Arhitektu savienības 2006. gada labāko darbu konkursa ražošanas ēku kategorijā nonāca līdz fināla kārtai 3 objektu konkurencē.

Par SIA "STATS Projekts"

Arhitektu birojs "STATS Projekts" dibināts 2001.gadā, un ir viens no STATS grupas uzņēmumiem. Uzņēmumā strādā Latvijā zināmi, profesionāli arhitekti, ar kuru dalību izstrādāti daudzi sabiedriski nozīmīgi projekti – sporta būves reģionos, Rīgas seno namu rekonstrukcijas un dzīvojamo ēku jaunbūvju projekti. "STATS Projekts" galvenie darbības virzieni ir industriālo būvju, daudzdzīvokļu namu, biroju ēku, sporta un atpūtas objektu projektēšana. Kopējais STATS grupas uzņēmumu apgrozījums 2006.gadā pārsniedza 21,8 miljonus latu.

Informāciju sagatavoja Ilze Ivanova, SIA "STATS Invest" komunikācijas projektu vadītāja.

Plašākai informācijai: SIA "STATS Invest" mārketinga direktore Guna Ozoliņa, tālr.: 7032500, 29103747. www.stats.lv

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.