building.lv skaitļos

Lietotāji online30
Aktīvie uzņēmumi18957
Nozares raksti32969
"STATS Projekts" izstrādājis rekonstrukcijas projektu dzīvojamai ēkai Elizabetes ielā 3 : building.lv - par būvniecību Latvijā

"STATS Projekts" izstrādājis rekonstrukcijas projektu dzīvojamai ēkai Elizabetes ielā 3

Maija sākumā arhitektu birojs SIA "STATS Projekts" beidzis darbu pie ēkas rekonstrukcijas projekta namam Rīgā, Elizabetes ielā 3. Projekts paredz atjaunot namu kā dzīvojamo ēku, pirmo stāvu un cokolstāvu ielas pusē atvēlot birojiem.

Maija sākumā arhitektu birojs SIA "STATS Projekts" beidzis darbu pie ēkas rekonstrukcijas projekta namam Rīgā, Elizabetes ielā 3. Projekts paredz atjaunot namu kā dzīvojamo ēku, pirmo stāvu un cokolstāvu ielas pusē atvēlot birojiem.
Vēsturiskais nams uzcelts 1899.gadā pēc arhitekta K. Felsko projekta un sākotnēji bija paredzēts kā dzīvojamā ēka. 1940. – 1941.gadā tā pārbūvēta par viesnīcu un šādi kalpoja līdz 1987. gadam. Pēdējos 19 gadus ēka nebija apdzīvota. Jaunais ēkas rekonstrukcijas projekts izstrādāts pēc A/S "Prudentia" pasūtījuma.
"Ēka ir izcils vēlā eklektisma arhitektūras paraugs ar ļoti bagātīgu ārējo apdari un krāšņiem interjeriem, tās sākotnējais plānojums piedāvāja tam laikam ļoti komfortablus dzīves apstākļus. Diemžēl pamestības gados ēkas iekštelpas ir pārcietušas gan vandāļu postījumus, gan saimnieku nevērības sekas, un šobrīd glābt ir iespējams tikai daļu no sākotnējās telpu greznības. Restaurētas tiks ēkas fasādes un koplietošanas telpas, savukārt jaunais dzīvokļu plānojums tiks veidots papildinot sākotnējo telpu struktūru ar mūsdienīgām virtuvēm un sanmezgliem, kā arī liftiem. Par dzīvokļiem tiks pārbūvēti arī pagalma korpusu augstie bēniņi. Ēkas priekšā paredzēts ierīkot Elizabetes ielai raksturīgo priekšdārzu ar apstādījumiem. Mūsu atbildība par šo projektu nebeidzas līdz ar projekta izstrādi – šovasar ir paredzēts uzsākt būvdarbu autoruzraudzību, kuras gaitā būs jāatbild uz daudziem iepriekš neparedzētiem jautājumiem, ko parasti sagādā šādu vēsturisku namu rekonstrukcija," pastāstīja projekta autors, arhitekts Mārtiņš Batrags.
Saskaņā ar projektu ēka atgūs sākotnējo fasādes izskatu, jaunu iekštelpu plānojumu un pārsegumu konstrukcijas. Katrā ēkas stāvā būs izveidoti pieci dzīvokļi - kādreizējo triju dzīvokļu iedalījumu papildinot ar lielo dzīvokļu pagalma spārnos izveidotiem diviem mazākiem dzīvokļiem. Telpu plānojums ielas fasādē tiks saglabāts tuvs sākotnējam, tikai pagalma pusē to papildinot ar virtuves un sanmezgla bloku. Jaunajā projektā būs saglabātas visas trīs kāpņu telpas, bet abas pagalmā esošās kāpņu telpas papildinātas ar mūsdienīgu liftu. Arī ielas fasāde tiks restaurēta bez būtiskām izmaiņām, vienīgi atjaunojot aizmūrētos cokolstāva logus un veikala ieejas durvis. Tiks restaurēta arī fasāžu plastika – skulptūras, dzegas, vinjetes un metāla detaļas – balkonu margas un torņu "krabji".

SIA "STATS Projekts" iepriekš izstrādājis rekonstrukcijas projektus namiem Rīgā, Eksporta ielā 12, Ausekļa ielā 11 un Alberta ielā 1. Projektu autors – Mārtiņš Batrags, vidējais projekta izstrādes laiks – 6 līdz 8 mēneši.



Par SIA "STATS Projekts"
Arhitektu birojs "STATS Projekts" dibināts 2001.gadā un ir viens no STATS grupas uzņēmumiem. Uzņēmumā strādā Latvijā zināmi, profesionāli arhitekti, ar kuru dalību izstrādāti daudzi sabiedriski nozīmīgi projekti – sporta būves reģionos, Rīgas seno namu rekonstrukcijas un dzīvojamo ēku jaunbūvju projekti. "STATS Projekts" galvenie darbības virzieni ir industriālo būvju, daudzdzīvokļu namu, biroju ēku, sporta un atpūtas objektu projektēšana.


Informāciju sagatavoja Ilze Ivanova, SIA "STATS Invest" komunikācijas projektu vadītāja.

Plašākai informācijai: SIA "STATS Invest" mārketinga direktore Guna Ozoliņa, tālr.: 7032500, 29103747. www.stats.lv



Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.