building.lv skaitļos

Lietotāji online22
Aktīvie uzņēmumi1676
Nozares raksti32874
"Tapeks noma"- būvtehnikas un instrumentu noma, tirdzniecība un serviss : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Tapeks noma"- būvtehnikas un instrumentu noma, tirdzniecība un serviss

"Tapeks noma"- būvtehnikas un instrumentu noma, tirdzniecība un serviss

Latvijā būvtehnikas un būvinstrumentu nomu piedāvā vairāki pazīstami un ne tik zināmi uzņēmumi. Konkurence ir pietiekama. Tāpēc jābūt īpašiem, lai tiktu pamanīti.

autors: "Tapeks noma"- būvtehnikas un instrumentu noma, tirdzniecība un serviss
Foto: "Tapeks noma"- būvtehnikas un instrumentu noma, tirdzniecība un serviss; autors: "Tapeks noma"- būvtehnikas un instrumentu noma, tirdzniecība un serviss
Latvijā būvtehnikas un būvinstrumentu nomu piedāvā vairāki pazīstami un ne tik zināmi uzņēmumi. Konkurence ir pietiekama. Tāpēc jābūt īpašiem, lai tiktu pamanīti. "Tapeks noma" tirgū darbojas vairāk kā 3 gadus, pa šo laiku uzņēmumam izveidojies plašs un stabils klientu loks, nodibināti vairāki būvtehnikas nomas punkti visā Latvijā un kompānija kļuvusi par pārstāvi vairākiem pasaulē zināmiem būvtehnikas un instrumentu ražošanas uzņēmumiem. Šķiet pat, ka būvnieku iepazīstināšana ar šo uzņēmumu vairs pat nav īsti aktuāla. Tāpēc atļaujamies tikai atgādināt.

Par "Tapeks noma"
Uzņēmums specializējas celtniecības instrumentu un būvtehnikas iekārtu tirdzniecībā, nomā, kā arī veic to pilnu apkopi un remontu. Šī brīža situācija valstī klientiem prasa ātru un kvalitatīvu darbu izpildi, tādēļ uzņēmums piedāvā iekārtas un instrumentus, kas ļauj izmantot modernākos celtniecības materiālus un tehnoloģijas. SIA "Tapeks noma" augot un attīstoties, izveidojusi filiāļu tīklu visā Latvijas teritorijā, kas joprojām paplašinās. 2006. gadu pašā nogalē atvērās jaunākā filiāle Ventspilī, vēl filiāles atrodas Valmierā, Siguldā, Jelgavā, Kuldīgā, Liepājā, un divas filiāles Rīgā – Ganību dambī 25e un Mellužu ielā 1. Piedāvātais instrumentu un būvtehnikas sortiments veidojies atbilstoši klientu vēlmēm. Uzņēmuma koncepcija turēties kopā ar būvmateriālu tirdzniecības tīklu "Tapro" ir ļoti ērta klientiem- būvmateriālu tirdzniecība un tehnikas noma ir cieši saistīti.

"Tapeks noma" saviem klientiem piedāvā, ne tikai profesionālas un kvalitatīvas būvtehnikas un instrumentu nomu, bet arī atbalstu veiksmīgam biznesam - ekonomējot būvnieku laiku, naudas līdzekļus un noņemot rūpes par tehnikas uzglabāšanu un apkopi. Tapeks noma sniedz atbalstu būvniekiem, lai būvniecība būtu profesionāla, precīza, tiktu pieņemti nekļūdīgi lēmumi radot kvalitatīvu un drošu produktu – sabiedriskās, industriālās un privātā sektora ēkas.

Plašu informāciju par uzņēmumu, piedāvāto instrumentu un būvtehnikas katalogu var atrast uzņēmuma interneta mājas lapā www.tapeksnoma.lv .

"Tapeks noma" piedāvājums
Pašlaik uzņēmums piedāvā 47 instrumentu grupas, piemēram, santehnikas instrumenti, apmetuma mašīnas, instrumenti slīpēšanai, fasādes sastatnes, pacēlāji u.tml. Cenša nemitīgi sekot līdzi klientu vēlmēm - ja rodas kādas jaunas vajadzības, tiek izskatīta iespēja piedāvāt nomā arvien jaunus produktus. Šogad preču sortiments ir vairāk nostabilizējies un pārstāvēta lielākā daļa būvniecībā nepieciešamo instrumentu un būvtehnikas grupu.

Būtībā "Tapeks noma" sastāv no 3 lielām nodaļām- noma, tirdzniecība un serviss. Kā atzīst uzņēmuma pārdošanas direktors Gundars Zariņš: "Sadarbībā ar daudziem pasaulē zināmiem ražotājiem, kuru instrumentus piedāvājam nomā un tirdzniecībā, atbilstoši viņu ieteikumiem, pieredzei, jaunākajiem atklājumiem un tehnoloģijām, veidojas arī mūsu jaunumu klāsts." Jau vairāku gadu sadarbības partneris ir alumīnija torņu un sastatņu ražotājs Tubesca Francijā, kuru produkts – fasādes sastatnes pagājušajā sezonā bija jaunums nomas sortimentā. Uzticami partneri atrodas arī ASV, Japānā, daudzās Eiropas valstīs – sekojot līdzi klientu vēlmēm, paplašinās arī partneru loks.

"Tapeks noma" komanda
Uzņēmumā šobrīd strādā gandrīz 70 darbinieki, taču darbinieku skaits, līdz ar jaunu filiāļu atvēršanu, ir nemitīgi pieaugošs. Tā kā tiešā veidā jaunus speciālistus mācību iestādes nesagatavo, noma ir specifiska un īpatnēja nozare, speciālisti galvenās zināšanas un iemaņas iegūst praksē, būtiskākā prasība potenciālajiem jaunajiem darbiniekiem ir izpratne par pamatlietām un atbildība, specifisko var iemācīties darba procesā. Skaidrs, ka labs kolektīvs izveidojas ne tikai darba laikā un darba vietā, tāpēc uzņēmumā notiek dažādi atpūtas pasākumi, izveidojušās kopīgas tradīcijas, kas saliedē.

"Tapeks noma" unikalitāte
Nevienam nav noslēpums, ka konkurence tirgū ir pietiekami liela, tāpēc uzņēmumam, kas grib būt pamanāms, ar kaut ko jāizceļas. "Tapeks noma" atsevišķiem instrumentiem ir vienīgie iznomātāji, tirgotāji un servisa veicēji Latvijā, piemēram, PFT apmetuma mašīnām. Tāpat unikāls instruments ir Sheetrock reģipša špaktelēšanas iekārta. Klientu ērtības un nepieciešamību labad uzņēmums ir gatavs riskēt, piedāvājot jaunus produktus. Protams, pozitīvi, ka uzņēmums ir stabils, darbojas plaši pazīstamā un uzticamā uzņēmumu grupā "Tapeks", kas klientam nav mazsvarīgi un nozīmē uzticamu servisu un garantijas.

Nomas noteikumi
Nomas kompānijām visērtāk ir strādāt ar juridiskām personām. "Tapeks noma" darbinieki tad noskaidros, vai juridiskā persona nav parādnieku sarakstos, vai veiksmīgi pierādījusi sevi tirgū, ja tā, tiks slēgts sadarbības līgums, un var sākties sadarbības process. Jāpievieno pilnvara, kurā norādīts, kuri uzņēmuma darbinieki var saņemt nomas instrumentus, tāpat nepieciešams pievienot uzņēmuma reģistrācijas apliecības un PVN maksātāja kopijas.

Diemžēl negodīgu cilvēku dēļ ievērojami sarežģītāk veidojas sadarbība ar privātpersonām. Lai izvairītos no krāpnieciskiem nolūkiem, privātpersonai tiek pieprasīta instrumenta vērtībai atbilstoša ķīlas nauda vai darbavietas galvojums.

Instrumentu un tehnikas nomas cenas nosaka daudzi nozīmīgi faktori. Klasiski pareizi būtu noteikt nomas cenu atkarībā no piedāvājamā instrumenta sākotnējās cenas un kalpošanas laika, tā cenu sadalot uz kalpošanas laiku, ņemot vērā, ka ne visu laiku instruments atradīsies nomā. Standarta gadījumā šādi tiek noteikta nomas cena. Tomēr sava loma ir arī konkurencei.

Tirgus situācija
Pašlaik tirgū pastāv vairākas zināmas un jau nostabilizējušās kompānijas, taču paralēli ik pa laikam tiek dibināta kāda jauna. Tas, protams, atstāj sekas, kā rezultātā uzņēmumiem ir jādomā pie cenu samazināšanas, kā dēļ parasti cieš piedāvātais serviss. Pašlaik gan vēl konkurence pie šādām sekām (nepamatotas cenu samazināšanas) nav nonākusi un kompānijas spēj piedāvāt kvalitatīvus nomas priekšmetus un servisu. Kopumā pasaulē šis ir veiksmīgs un izdevīgs bizness- ļaujot jebkurai celtniecības firmai strādāt ar modernām tehnoloģijām un palielināt darbu kvalitāti. Princips palīdzēt celtniecības firmām nenoslogot sevi ar kredītiem neinvestēt pārāk lielus līdzekļus tehnikā un instrumentos ir populārs visā pasaulē. Tiesa, šajā biznesā pastāv arī salīdzinoši liels risks.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.