building.lv skaitļos

Lietotāji online43
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
"RBS SKALS" pabeidzis ēkas "Bulvāru rezidence" rekonstrukciju : building.lv - par būvniecību Latvijā

"RBS SKALS" pabeidzis ēkas "Bulvāru rezidence" rekonstrukciju

"RBS SKALS" pabeidzis ēkas "Bulvāru rezidence" rekonstrukciju

Pabeigta dzīvojamās ēkas "Bulvāru rezidence" būvniecība jeb pusotra gada laikā veiktā rekonstrukcija – bijušajā tipogrāfijas "Rota" ēkā ierīkojot ekskluzīvus dzīvokļus. Objekta galvenais būvuzņēmējs bija būvsabiedrība "RBS SKALS".

autors: "RBS SKALS" pabeidzis ēkas "Bulvāru rezidence" rekonstrukciju
Foto: "RBS SKALS" pabeidzis ēkas "Bulvāru rezidence" rekonstrukciju; autors: "RBS SKALS" pabeidzis ēkas "Bulvāru rezidence" rekonstrukciju
Pabeigta dzīvojamās ēkas "Bulvāru rezidence" būvniecība jeb pusotra gada laikā veiktā rekonstrukcija – bijušajā tipogrāfijas "Rota" ēkā ierīkojot ekskluzīvus dzīvokļus. Objekta galvenais būvuzņēmējs bija būvsabiedrība "RBS SKALS".

Brīvības ielā 139, kur 1920.gadā tika uzcelta ēka tipogrāfijas vajadzībām tagad tapusi pievilcīga divu kāpņu telpu dzīvojamā māja ar 21 ekskluzīvu dzīvokli un trim veikaliem pirmajā stāvā.

Būvniecības gaitu un tās rezultātā tapušo ēku komentē "RBS SKALS" projekta vadītājs Jānis Ozoliņš: "Uzsākot būvniecību, tika demontētas visas grīdas, atstājot tikai nesošās sijas, uz kurām tika veidota jauna grīdas konstrukcija un starpsienas. Papildus nācās izbūvēt arī spiediena paaugstināšanas iekārtu, turklāt būvdarbu laikā tika konstatēts, ka visas logu ailes Brīvības ielas pusē ir ļoti sliktā stāvoklī un nepieciešams veidot jaunas pārsedzes ar metāla profilu, līdz ar ko mazliet aizkavējās fasādes darbi."

Jaunajā iekšpagalma fasādē tika iestrādāts stikls, bet vietās, kur tika saglabāta vecā ķieģeļu siena, tie apstrādi ar smilšu strūklu, lai notīrītu laika gaitā uzkrājušos apsūbējumu, un to krāsa no melnīgsnēji pelēcīgas tagad pārvērtusies gaiši oranžā okera tonī.

"Lai uzlabotu skatu no logiem, kas atrodas iekšpagalmā, atjaunojām arī pretējās ēkas fasādi un restaurējām tornīti, kas kādreiz tika izmantots kā ūdenstornis ūdens spiediena paaugstināšanai. Tajā atradās milzīga ūdens tvertne, kuru demontēja, un tā vietā izveidotas divas ar vītņu kāpnēm savienotas papildus telpas, tās pievienojot vienam dzīvoklim", stāsta būvlaukuma vadītājs Gustavs Poga.

Arhitekti katram dzīvoklim ir izstrādājuši atšķirīgu plānojumu un dizaina projektu. Vannas istabās un dušu telpās iekšējā apdare un flīzes veidotas pēc atšķirīga dizaina, tāpēc visā ēkā nav divu vienādu dzīvokļu. Tajos ieklāts parkets un daļai dzīvokļu ir kamīni un terases. 21 dzīvoklis izvietots divos korpusos, no kuriem viens tika restaurēts, bet otrā saskaņā ar noteikumiem Rīgas pilsētas apbūvē bija iespējams piebūvēt vēl vienu papildus stāvu. Atjaunota vecā kāpņu telpa, restaurējot laika gaitā nodilušos pakāpienus.

Būvsabiedrības "RBS SKALS" valdes priekšsēdētājs Māris Saukāns: "No citām daudzdzīvokļu ēkām šī atšķiras ar to, ka tie ir ekskluzīvi dzīvokļi ar pilnībā pabeigtu iekšējo apdari. Šajā objekta augstas kvalitātes iekšdarbus varējām veikt pateicoties atbilstoša līmeņa meistariem mūsu Ražošanas daļas Sausās būves un Apdares darbu nodaļās. Ar pasūtītāju "Pilsētas torņi" sadarbojamies jau ilgāku laika. Pēc viņu pasūtījuma veicām arī rekonstrukciju ēkai Audēju ielā 8."
"Šodien atklātais nams sevī veiksmīgi apvieno vēsturisko un mūsdienīgo, jo ne velti Bulvāra rezidences moto ir dizains un kvalitāte. Mūsu mērķis, uzsākot ēkas renovāciju, bija dot 1920. gadā celtajam namam otru elpu, saglabājot tā sākotnējo fasādi, kuru raksturo eleganti atturīgas formas," pasākumā sacīja SIA Pilsētas torņi valdes priekšsēdētājs Ainārs Škapars.
Projekta attīstītājs ir SIA "Pilsētas torņi", bet projektētāja un interjera dizainera funkcijas pildīja SIA "Lauku dzīve".

Būvsabiedrība "RBS SKALS" patlaban ir viena no vadošajām celtniecības kompānijām Latvijā, kuras apgrozījums 2005. gadā bija 17,6 milj. latu. Būvsabiedrība darbojas projektu vadības, būvniecības, elektromontāžas darbu, nekustamo īpašumu darījumu un apsaimniekošanas jomā. Šobrīd uzņēmumā strādā 400 cilvēki, tai skaitā 40 sertificēti speciālisti.
Preses ziņojumu sagatavoja:
Antra Viļuma
RBS SKALS sabiedrisko attiecību speciāliste
tel.7225520 vai 9464411, e-pasts: viluma@rbsskals.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.