building.lv skaitļos

Lietotāji online76
Aktīvie uzņēmumi1878
Nozares raksti32911
"SAKRET" kaļ plānus Polijas tirgus iekarošanai : building.lv - par būvniecību Latvijā

"SAKRET" kaļ plānus Polijas tirgus iekarošanai

Pagājušās nedēļas nogalē Baltijā vadošā sauso būvmaisījumu ražotāja SIA "SAKRET" rūpnīcu Stopiņu pagastā apciemoja zīmola Eiropas licences īpašnieka "SAKRET Europa" Gmbh valdes priekšsēdētājs Gerhards Tausendpfunds, lai iepazītos ar ražotni un pārrunātu ekspansijas plānus Austrumeiropas tirgū.

Pagājušās nedēļas nogalē Baltijā vadošā sauso būvmaisījumu ražotāja SIA "SAKRET" rūpnīcu Stopiņu pagastā apciemoja zīmola Eiropas licences īpašnieka "SAKRET Europa" Gmbh valdes priekšsēdētājs Gerhards Tausendpfunds, lai iepazītos ar ražotni un pārrunātu ekspansijas plānus Austrumeiropas tirgū.

Paralēli SAKRET Eiropas grupas valdes priekšsēdētāja amata pienākumu pildīšanai, G. Tausendpfunds ir arī ietekmīgs uzņēmējs – viņam piederošais uzņēmums "BUECHL Handels und Beteiligungs KG" viens no lielākajiem SAKRET licences īpašniekiem Vācijā un Austrumeiropā. Tiekoties Stopiņos, Latvijas SIA "SAKRET" direktors Andris Vanags ar Vācijas pārstāvi apsprieda iespējamos sadarbības plānus, nākotnē veidojot kopuzņēmumu Polijas tirgus iekarošanai.

G. Tausendpfunds ir optimistisks par Latvijas un Baltijas būvmateriālu tirgus attīstību – viņš uzskata, ka darbaspēka un atsevišķu materiālu deficīts norāda uz strauju tirgus izaugsmi, un nav šaubu, ka uzņēmēji spēs piemērot ražošanas kapacitāti un izpildīt tirgus pieprasījumu. Piemērs tam ir SIA "SAKRET" plānotās investīcijas rūpnīcas celtniecībā Igaunijā un Lietuvā.

Lielu tirgus izaugsmes potenciālu G. Tausendpfunds saskata visā Austrumeiropā – Polijā, Ungārijā, Slovākijā, Čehijā, Rumānijā, kur ir liels pieprasījums un piesaistot investīcijas, paredzama attīstība. Savukārt viņa dzimtenē Vācijā pēdējos gados notiek pretēji procesi - tirgus sarūk par 3-10% ik gadu un saražotā produkcija nereti ieguļ noliktavas plauktos tā arī neatrodot pieprasījumu. Bijušajā Vācijas Demokrātiskās republikas teritorijā tirgus sarukšana notiek pat līdz pat 20 % gadā, ko G.Tausendpfunds skaidro ar savulaik lielajām Rietumvācijas investīcijām, kam sekoja eksplozīva tirgus izaugsme, un pēc tam – būvniecības apjomu kritums un daudzu būvmateriālu rūpnīcu slēgšana. Pēc G.Tausendpfunda vārdiem, mums šāda tirgus pārkarsēšana nedraud, jo Baltijā investīciju apjoms ir samērīgs.

G.Tausendpfunds uzskata, ka Latvijas ģeogrāfiskais stāvoklis pie Baltijas jūras, ērtas produkcijas transportēšanas iespējas un prasmīga darba organizācija paver mums labas izredzes Austrumeiropas tirgu iekarošanā, piedāvājot kvalitatīvus produktus par labām cenām.

G. Tausendpfunds minēja vairākus iemeslus, kādēļ viņš uzskata SIA "SAKRET" par interesantu partneri Polijas tirgus apgūšanai – Latvijas uzņēmēju ekspansīvā darbība jaunu tirgu apgūšanā, sava produktu izstrādes laboratorija un pieredzējuši tehnologi, poļu mentalitātes izpratne un izdevīga ģeogrāfiskā atrašanās tuvu Polijas ziemeļu daļai. Apvienojot spēkus ar vāciešu ilggadējo pieredzi sauso maisījumu ražošanā un mārketingā, uzņēmumi varētu veiksmīgi konkurēt Polijas tirgū.
Savukārt Andris Vanags uzskata: "Jādibina kopuzņēmums ar vāciešiem ieiešanai Polijas tirgū, lai izmantotu vācu lielo pieredzi rūpnīcu loģistikā (vācu puse jau šobrīd pārvalda 6 sauso maisījumu rūpnīcas - 3 rūpnīcas Vācijā, 1 Čehijā un 1 Ungārijā) un izejvielu piegādes no Vācijas uz izdevīgiem nosacījumiem. Latvijas puse nodrošinātu menedžmentu - rūpnīcu pārvaldību un mūsu pieredzi realizācijas tīkla veidošanā."

Tausendpfunds bija apmierināts ar Stopiņos SIA "SAKRET" rūpnīcā redzēto un pozitīvi pārsteigts par uzņēmuma straujo izaugsmi, kas tikai ar vietējo kapitālu nepiesaistot ārvalstu investīcijas, spējis pusotra gada laikā attīstīt vērienīgu ražošanas kapacitāti un uzstādīt jaunu rekordu visu Eiropas SAKRET uzņēmumu vidū, sasniedzot neticamo 340% apgrozījuma pieaugumu 2005. gadā.

G.Tausendfunts atzina: "Neskatoties uz to, ka SIA "Sakret" ir jaunākais zīmola licences īpašnieks Eiropā, uzņēmums ir viens no aktīvākajiem un tas strādā ar inovatīvām metodēm gan produktu izstrādē, gan mārketingā. Mēs esam lepni par Austrumeiropas partnera "Sakret" panākumiem Baltijas un eksporta tirgu iekarošanā, jo uzņēmums gada laikā ir spējis izstrādāt un ieviest tirgū visus galvenos SAKRET speciālos produktus, kas citu Eiropas valstu uzņēmējiem ir prasījis daudzus gadus. Eiropā ir maz tādu "Sakret" licences ņēmēju, kas tik strauji iekaro tirgu," sacīja G. Tausendpfunds.


Kontaktpersonas:
Mudrīte Grundule
Prospero sabiedriskās attiecības
Tālr.: 7039769, mob. tālr.: 6523052
E-pasts: mudrite.grundule@prospero.lv

Andris Vanags
SIA "Sakret" direktors
Tālr. 2 9279875

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.