building.lv skaitļos

Lietotāji online38
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
"YIT Celtniecība" paraksta pirmo darbinieku tiesību aizsardzības koplīgumu Baltijas valstīs : building.lv - par būvniecību Latvijā

"YIT Celtniecība" paraksta pirmo darbinieku tiesību aizsardzības koplīgumu Baltijas valstīs

SIA "YIT Celtniecība" noslēgusi koplīgumu ar Latvijas Celtnieku arodbiedrību (LCA), vēl vairāk uzsverot atbildīga uzņēmuma nozīmīgumu, akcentējot darbību, kas balstīta uz ieinteresēto pušu - darbinieku, klientu, akcionāru un investoru labklājību un tiesībām.

SIA "YIT Celtniecība" noslēgusi koplīgumu ar Latvijas Celtnieku arodbiedrību (LCA), vēl vairāk uzsverot atbildīga uzņēmuma nozīmīgumu, akcentējot darbību, kas balstīta uz ieinteresēto pušu - darbinieku, klientu, akcionāru un investoru labklājību un tiesībām.
Skandināvu uzņēmums "YIT Celtniecība", noslēdzot koplīgumu ar LCA, saredz papildus garantu saviem darbiniekiem, kas atrunāts koplīguma astoņās sadaļās ietverot – darba attiecības un nodarbinātības garantiju, atpūtas laiku, samaksu, aizsardzību un drošību, veselības aizsardzību, kvalifikācijas celšanu un sociālos jautājumus un citus vienojošos faktorus, plus vēl papildus arodbiedrības darbības garantijas. Visa pamatā ir - solidāra rīcība, tādejādi YIT parakstot koplīgumu vēl papildus izstrādātajiem principiem rūpēsies par darba devēja pienākumiem, savstarpēji un aktīvi sadarbojoties ar arodbiedrību.
Kā uzsver kompānijas valdes priekšsēdētājs Ahto Aders: "Lai gan noslēgtajā koplīgumā daudzus ietvertos punktus YIT Celtniecība savā darbībā jau sen īsteno- tās mītnes zemē Skandināvijā, kā arī visās trīs Baltijas valstīs, parakstot koplīgumu ar LCA, mēs vēl vairāk vēlamies akcentēt atbildīga uzņēmuma darbību un likt sajust mūsu darbiniekiem un ne tika viņiem, ka par viņiem tiek domāts gan vietējā, gan valstiskā mērogā."

Latvijas Celtnieku arodbiedrības priekšsēdētāja Māra Tomsone pauda viedokli, ka šis koplīgums ir norāde uz to, ka arodbiedrība un darba devējs sadarbojas radoši un savstarpēji ieinteresēti, jo koplīgums ir nopietni un strukturēti izstrādāts un balstās uz darbinieku interešu aizstāvību.

SIA "YIT Celtniecība" viena no korporatīvās atbildības stratēģijām tiek balstīta uz sociālā dialoga veidošanu: akcentējot vienu no saviem mērķiem - iecienītākais darba devējs savā darbības jomā. Lai uzņēmuma atbildīgās darbības būtu ilgtermiņa, tiek veidota sadarbība ar LCA - tādejādi akcentējot devīzi "Kopā mēs to varam!".

YIT ļauj saviem darbiniekiem pilnveidot savas profesionālās prasmes, piedalīties amatu rotācijā un veidot karjeru. Kā arī netiek taupīta nauda darba drošībai, veselībai un apstākļiem. YIT uzņemas atbildību par saviem pakalpojumiem un produktiem ar nolūku radīt labāku dzīves vidi un pievienoto vērtību klientiem. Pastāvīgi tiek pilnveidota produktu un pakalpojumu kvalitāte, funkcionalitāte un izturība, vienmēr ievērojot klienta vajadzības.

Par uzņēmumu
SIA "YIT Celtniecība" ir Somijas lielākā nekustamo īpašumu attīstības un būvniecības uzņēmuma YIT augošs meitas uzņēmums, kas Latvijā darbojas no 1998. gada 30.janvāra. Darbības virzieni:
vispārējo celtniecības darbu veikšana un vadīšana, 
 vispārējo celtniecības darbu būvuzraudzība;
restaurācijas darbu veikšana un vadīšana;
ēku un būvju arhitektūras un konstrukciju projektēšana;
nekustamo īpašumu projektu attīstīšana
Piecu darbības gadu laikā SIA YIT Celtniecība kļuvusi par vērienīgu projektu ģenerāluzņēmēju, lielākie projekti: Juglas centrs, Barona centrs, Amserv motors, Launkalne Sawmill, Olympic Casino, Muitas kontroles punkts "Rīgas brīvosta", Jūrmala SPA Hotel, Daudzdzīvokļu māja Nometņu ielā 32, Ūdens apgādes un kanalizācijas pakalpojumu attīstība Jelgavā, Ūdensapgādes pakalpojumu attīstība Ventspilī.

Par Latvijas Celtnieku arodbiedrību
Latvijas Celtnieku arodbiedrība (LCA) ir nevalstiska organizācija, kas pauž, pārstāv un aizstāv savu biedru darba, sociālās un ekonomiskās intereses būvniecības, būvmateriālu ražošanas, būvniecības projektēšanas sektoros un arodskolās. LCA dibināta 1990.gada 23. maijā un apvieno ap 20% nozarē strādājošo. LCA veicina sociālo dialogu, slēdz darba koplīgumus ar darba devējiem uzņēmumos un ģenerālvienošanās ar darba devēju apvienībām. Līdzdarbojas normatīvo aktu izstrādāšanā un izsaka savus priekšlikumus tajos. Nodarbojas ar darba samaksas, darba aizsardzības, sociālo garantiju un profesionālās izglītības jautājumiem. Sniedz saviem biedriem bezmaksas juridiskās konsultācijas. LCA ir pārstāvēta Nacionālajā trīspusējās sadarbības padomē (NTSP) un Latvijas Būvniecības padomē. Ir Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) un Starptautiskās Celtnieku un Kokapstrādātāju Arodbiedrību Federācijas dalīborganizācija.

Papildus informācija:
Ilva Bērziņa
YIT Celtniecība
Personāla direktore
7606960, 26544271

Sanita Lorence,
Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības
Sabiedrisko attiecību menedžere
7035917, 29383038

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.