building.lv skaitļos

Lietotāji online26
Aktīvie uzņēmumi1680
Nozares raksti32877
"Merks" uzbūvējis divas labākās 2006.gada jaunbūves : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Merks" uzbūvējis divas labākās 2006.gada jaunbūves

Latvijas Būvnieku asociācijas rīkotajā konkursā "Gada labākā būve" 2006.gada labākās jaunbūves statuss piešķirts uzreiz diviem būvfirmas "Merks" projektiem. Pirmo vietu eksperti piešķīruši dzīvojamo ēku kompleksam "Viesturdārza mājas", otro vietu – daudzfunkcionālajai būvei "Arēna Rīga".

Latvijas Būvnieku asociācijas rīkotajā konkursā "Gada labākā būve" 2006.gada labākās jaunbūves statuss piešķirts uzreiz diviem būvfirmas "Merks" projektiem. Pirmo vietu eksperti piešķīruši dzīvojamo ēku kompleksam "Viesturdārza mājas", otro vietu – daudzfunkcionālajai būvei "Arēna Rīga".

"Kā būvfirmas "Merks" vadītājs esmu ļoti priecīgs un pateicīgs par atzinību, ar kādu mūsu projektus vērtē ne tikai paši dzīvojamo māju iemītnieki un "Arēnas Rīga" apmeklētāji, bet arī autoritatīvi eksperti," saka "Merka" valdes priekšsēdētājs Ivars Geidāns. "Merka" mērķis ir būvēt kvalitatīvus, modernus un mūsdienu sabiedrības prasībām atbilstošus objektus, un mēs turpināsim šos mērķus piepildīt," norāda Ivars Geidāns.

"Viesturdārza mājas" atrodas Rīgas klusajā centrā, Rūpniecības ielā 21. Četru māju komplekss ar pazemes autostāvvietu izvietots tieši blakus Viesturdārzam un tenisa kortiem, kas ļauj šo māju iedzīvotājiem dabas tuvumu izbaudīt pašā pilsētas centrā.

Septiņus stāvus augstās "Viesturdārza mājas" ekspluatācijā tika nodotas 2006.gada vasarā. Pircējiem dzīvokļi tika pārdoti ar pilnu iekšējo apdari, ļaujot pircējiem pašiem izvēlēties savai gaumei atbilstošāko no vairākiem iekšējās apdares variantiem. Interjera piedāvājumā bija iekļautas gan ozolkoka grīdas un apses koka pirts apdare, gan modernākā un ekskluzīvākā santehnika un apdares materiālu kolekcijas.

Otro vietu ieguvusī "Arēna Rīga" sevi jau apliecinājusi, kļūstot par vienu no populārākajām sporta un izklaides pasākumu rīkošanas vietām galvaspilsētā un visā valstī.

"Arēna Rīga" ir gandrīz 23 000 m2 plaša, šajā projektā kopumā tika ieguldīti 20 miljoni latu. Aizvadītā gada laikā "Arēnu Rīga" apmeklējuši vairāk nekā 600 tūkstoši viesu. Pēdējā gada laikā "Arēnā Rīga" norisinājušies daudzi nozīmīgi pasaules mākslinieku koncerti un uzvedumi, taču nozīmīgākais pārbaudījums bija Pasaules hokeja čempionāts, kas Rīgā notika 2006.gada maijā.

Godalagas par gada labāko jaunbūvi SIA "Merks" ir ieguvusi jau vairākas reizes – 2004.gadā par labāko jaunbūvi tika atzīta a/s "Hansabanka "centrālā ēka Balasta dambī 1a, 2005. gadā - "Mitsubishi" un "Hyundai" automašīnu tirdzniecības centrs Lielirbes ielā 32.

Papildu informācija:
Arnis Lapiņš
mob. tel. 29 25 57 13

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.