building.lv skaitļos

Lietotāji online145
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
"Kalnozols Celtniecība" aicina SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art" : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Kalnozols Celtniecība" aicina SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art"

"Pilsētmāju institūts Urban Art", kas nav norēķinājies par SIA "Kalnozols Celtniecība" padarīto darbu daudzdzīvokļu ēku kompleksa "Dienvidu pakavs" būvniecībā, turpina attīstīt šo projektu un investēt tajā līdzekļus.

"Pilsētmāju institūts Urban Art", kas nav norēķinājies par SIA "Kalnozols Celtniecība" padarīto darbu daudzdzīvokļu ēku kompleksa "Dienvidu pakavs" būvniecībā, turpina attīstīt šo projektu un investēt tajā līdzekļus. Uzskatot, ka šāda rīcība ir pretēja labas uzņēmējdarbības praksei un pirms turpmākām investīcijām "Pilsētmāju institūtam Urban Art" būtu jānorēķinās par saviem parādiem, SIA "Kalnozols Celtniecība" publiski aicina SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art" savstarpējas vienošanās ceļā atrisināt "Dienvidu pakavs" būvniecības procesā radušās domstarpības.

Pastāv pamatotas aizdomas par kompleksa attīstītāju SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art" finansiāli nedrošo stāvokli, ko atzinusi arī tiesa, ierakstot ķīlas tiesības atzīmi faktiski uz visiem projekta attīstītāja piederošajiem nekustamajiem īpašumiem. Ņemot vērā daudzdzīvokļu ēku attīstītāju grūto finansiālo stāvokli, SIA "Kalnozols Celtniecība" izsaka gatavību sarunu procesā finansiāli piekāpties un samazināt savu 1 115 000 latu apjomīgo parāda piedziņu, ja SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art" pārstāvji izbeigs izvairīties no konstruktīva dialoga.

Tas, ka būvkompānijas parāda prasība ir divas reizes lielāka nekā attīstītāja finansiālās pretenzijas, padara absurdu turpmāko tiesvedību par pilnu parāda piedziņu. Būvkompānija SIA "Kalnozols Celtniecība" uzskata, ka celtniecības procesā jebkuru nesaskaņu gadījumā ir jāvelta visas pūles, lai rastu nesaskaņu risinājumu savstarpēju sarunu ietvaros.

Valdis Kalnozols, SIA "Kalnozols Celtniecība" valdes priekšsēdētājs uzskata, ka "savstarpējs izlīgums ir veiksmīgākais domstarpību risināšanas veids biznesā, politikā un privātajā dzīvē. Fakts, ka dzīvojamā māja "Dienvidu pakavs" atbilstoši LR spēkā esošajiem tiesību aktiem ir nodota ekspluatācijā un tajā dzīvo jauno dzīvokļu īpašnieki, liecina, ka būvkompānija savu uzdevumu ir veikusi. Ir laiks projekta attīstītājam tagad izpildīt savu un samaksāt par darbu.

"Ir absurda situācija, ka cilvēki, kas iegādājušies jaunos dzīvokļus, nevar ierakstīt tos zemesgrāmatā, jo tiesa ir apķīlājusi SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art" īpašumus. Savukārt, SIA "Kalnozols Celtniecība" nesaņemtā nauda par padarīto darbu kavē mūsu pienākumu izpildi pret mūsu apakšuzņēmējiem," uzsver Valdis Kalnozols.

SIA "Kalnozols Celtniecība" atzīst, ka sadarbībā ar SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art" ir bijušas pieļautas kļūdas no abām pusēm. Taču ilgstošas un naudietiplīgas tiesvedības un kaujas publiskajā telpā tikai kaitē abu kompāniju darbībai.

Pēc publiskā aicinājuma publicēšanas nākamās nedēļas laikā notikusī pirmā konstruktīvā saruna ar SIA "Pilsētmāju institūts Urban Art" pārstāvjiem būs pierādījums attieksmes maiņai un gribai risināt nesaskaņas ar izsvērtiem argumentiem, nevis emocijām.

Vairāk informācijas:
Oskars Priede, Mārketinga direktors, 29203043, oskars.priede@kalnozols.com
Rolands Puhovs, sabiedrisko attiecību pārstāvis, 26156399, rolands@mooz.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.