building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1879
Nozares raksti32912
"Purvciema mājas" un "Baltic Credit" izveido jaunu ciematu pašā Gaujas krastā : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Purvciema mājas" un "Baltic Credit" izveido jaunu ciematu pašā Gaujas krastā

SIA "Purvciema mājas" pēc vairāku nekustamā īpašuma projektu īstenošanas Rīgā, sadarbībā ar SIA "Baltic Credit", beigusi priekšdarbus jauna ciemata "Medneši" izveidei Ādažos, pašā Gaujas krastā, 10-15 minūšu brauciena attālumā no galvaspilsētas.

SIA "Purvciema mājas" pēc vairāku nekustamā īpašuma projektu īstenošanas Rīgā, sadarbībā ar SIA "Baltic Credit", beigusi priekšdarbus jauna ciemata "Medneši" izveidei Ādažos, pašā Gaujas krastā, 10-15 minūšu brauciena attālumā no galvaspilsētas.

"Apbūves projekts gandrīz realizēts divos gados. Ciemata būvniecība sākās ar dambja izveidi, kas aizsargās mājas no iespējamiem plūdiem. Ceļu nobēršana un pirmreizējā asfaltēšana, kā arī visu komunikāciju ievilkšana tiks pabeigta šā gada rudenī. Visiem zemesgabaliem jau ir piešķirtas adreses un ir atsevišķi robežplāni. Ciematā paredzama centralizēta ūdensapgādes sistēma, kā arī kanalizācijas un lietusūdens novades ierīkošana," stāsta SIA "Purvciema mājas" lielākais kapitāldaļu īpašnieks un valdes priekšsēdētājs Jānis Naglis.

Ciemats atrodas Gaujas upes ielokā, daļai zemes gabalu atrodoties tieši upes krastā. "Mednešos" paredzēta plaša sabiedriskās nozīmes teritorija, kurā ciemata iedzīvotāju ērtībai un labsajūtai atradīsies sporta laukumi, bērnu spēļlaukumi, atpūtas un pastaigu teritorijas ar pieeju Gaujai, kā arī savs dīķis, kuru ziemā iedzīvotāji varēs izmantot slidošanai.

Upi iespējams izmantot arī braucieniem ar laivu vai kuteri, pa to nokļūstot Rīgas jūras līcī vai Baltezerā. Vēl viens pašvaldības noteikts būtisks ciemata pluss - sabiedriskās pludmales un atpūtas laukumu iekārtošana. Upes un kanāla krasti kļūs par parku.

Zemesgabali plānoti plašiem īpašumiem ar privātu mežu un  personīgo pieeju upei – tā arī ir viena no nozīmīgākajām "Mednešu" iezīmēm: pašlaik lielākā daļa jauno ciematu atrodas pie ezeriem, vēl daži ir pie mazām upītēm, taču ciematu, kuri lielai daļai to iedzīvotāju nodrošinās personīgo pieeju lielai, pamatīgai upei, faktiski nav.

"Ādažu pagasts apzināti vēlas kļūt pievilcīgāks tieši individuālajiem būvniekiem. Šī iemesla dēļ jaunie ciematu projekti tiek rūpīgi apspriesti un no kompānijām, kas ķeras pie to īstenošanas, prasa stingru noteikumu ievērošanu. Savukārt vietējā vara nodrošina transporta satiksmi, komunikāciju ievilkšanu, labus sadzīves apstākļus – Ādažos ir skola, bērnudārzi, daudz veikalu un sabiedriskās ēdināšanas vietu," saka J. Naglis.

Minimālā zemesgabala platība "Mednešos" ir 2500 m2, maksimālā - 5200 m2, ar iespēju uz viena zemesgabala uzcelt māju divām ģimenēm. Zemesgabalu rezervēšana un iegāde šobrīd sākta par cenu no 60 eiro/m2 līdz 100 eiro/m2 atkarībā no tuvuma Gaujas krastam.


Ciemats "Medneši"
Kā nokļūt? Rīgas-Tallinas, Rīgas-Pleskavas šoseja, 11.km. Sabiedriskais transports: autobuss, maršruta taksometri.
Ciemata platība: 33 ha, sadalīti 55 individuālās apbūves gabali,
Ierobežojumi māju arhitektūrā: pēc stila - nav, ne augstākas par 12 m. Būvniecības laika ierobežojums: 5 gadi.
Sabiedriskā apbūve: sava pludmale, minimārkets (veikals-kafejnīca), fitnesa centrs, kafejnīca-restorāns (bārs), sporta laukums un viesu autostāvvieta. Tirdzniecības un sabiedriskās apbūves laukums plānots 44720 m2 platībā.
Komunikācijas: asfaltēti ceļi, elektroapgāde, gāzesvads, ūdensvads un kanalizācija, internets.
Ciemata apsaimniekošana: koplietošanas vietu uzturēšana pienācīgā kārtībā, sabiedriskās teritorijas, tai skaitā ceļu, uzkopšana, atkritumu izvešana, ciemata un atsevišķu namīpašumu inženierkomunikāciju apkalpošana, ciemata teritorijas apsardze.


Papildu informācija:

Jau pārdoti 48% apbūves gabalu.

Tālr. 29373993, 28391197, www.mednesi.com



Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.