building.lv skaitļos

Lietotāji online41
Aktīvie uzņēmumi18957
Nozares raksti32969
"Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu

"Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu

Š.g. 9.oktobrī Rīgā, Martas ielā 7 norisinājās simboliska kapsulas iemūrēšana uzņēmuma "Modern City" attīstītās dzīvojamās mājas pamatos.

autors: "Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu
Foto: "Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu; autors: "Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu
Ar jauno dzīvojamo ēku Martas 7 šī iela būs "pabeigta"

Š.g. 9.oktobrī Rīgā, Martas ielā 7 norisinājās simboliska kapsulas iemūrēšana uzņēmuma "Modern City" attīstītās dzīvojamās mājas pamatos. Par godu šim notikumam tika rīkota svinīga ceremonija, kurā piedalījās SIA "Modern City Properties" valdes priekšsēdētājs Pēteris Antonovs, projekta arhitekts Gatis Legzdiņš, būvuzņēmuma "Re&Re" valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš un goda viešņa Lilita Ozoliņa.
L. Ozoliņas aktiermeistarības pērli filmā "Ilgais ceļš kāpās" Martas lomā atceras daudzi. Aktrises klātesamība ceremonijā ir liels pagodinājums visiem pasākuma dalībniekiem un potenciālajiem nama iedzīvotājiem.

Projektu "Martas 7" attīsta Modern City uzņēmumu grupa. Uzņēmuma misija ir īstenot elegantus, mūsdienīgus un paliekošus nekustamā īpašuma projektus Latvijas galvaspilsētas vēsturiskajā centrā. Tādēļ vienmēr tiek rīkots atklāts arhitektu konkurss par ēkas projekta izstrādi, lai rastu videi, ēkas iecerei un nākamo nama iedzīvotāju ērtībām piemērotāko risinājumu.

Pēteris Antonovs, Modern City valdes priekšsēdētājs uzsver: "Mēs mīlam Rīgas centru un šīs pilsētas daļas unikālo vēsturisko auru. Martas ielā vēsturiski ir izveidojies ļoti sarežģīts apbūves ansamblis, tāpēc bija jāiegulda daudz darba, lai rastu arhitektonisko risinājumu, kas būtu pietiekami elegants, esošo apbūvi respektējošs un tajā pat laikā moderns. Esam pārliecināti, ka jaunuzceltais Martas 7 nams pārsniegs visas šī brīža gaidas un būs vēl īpašāks nekā esošās vizualizācijās."

Martas 7

Martas ielas 7 jaunbūves projekts ir izvēlēts atklātā konkursā, par kura uzvarētāju tika atzīts arhitektu biroja "Legzdiņš un partneri" risinājums, jo tas piedāvāja veiksmīgi apvienot Modern City ieceres, ēkas arhitektūras dabisko iekļaušanos apkārtējā vidē, gan arī funkcionāli pārdomātus un ērtus dzīvokļu risinājumus.

Arhitekts Gatis Legzdiņš saka: "Pozitīvi vērtēju mūsu ilgstošo sadarbību ar Modern City, īpaši tāpēc, ka uzņēmums pastiprinātu uzmanību pievērš kvalitatīvam risinājumam, netaupot līdzekļus radošam darbam un izdomai. Pati Martas ielas 7 ēka no arhitektoniskā viedokļa būs ļoti dinamiska – no trijiem stāviem ielas pusē izaugot līdz pat septiņiem pagalmā. Šāds risinājums respektē apkārtējo mērogu un blakus esošo koka apbūvi, tādējādi apvienojot vēsturisko kontekstu un mūsdienīgo domāšanas veidu."


autors: "Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu
Foto: "Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu; autors: "Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu
Dzīvojamās ēkas celtniecība uzsākta 2007.gada maijā un tiks pabeigta 2008.gada beigās. Mājā paredzēti tikai 35 dzīvokļi, kuru platība būs no 45 līdz 180 m2, cenas sākot no 3650 EUR/m2 (ieskaitot pievienotās vērtības nodokli). Dzīvokļos tiks nodrošināta pastiprināta skaņas izolācija, svaiga gaisa piegāde, dzelzi filtrējošas ūdens sistēmas un baltā apdare. Iedzīvotājiem tiks nodrošināta iespēja piesaistīt ēkas būvniekus, lai nodrošinātu dzīvokļu pilno apdari. Pašlaik pārdoti vairāk nekā 50% tirdzniecībā pieejamās dzīvojamās platības.

Martas 7 celtniecība tika uzticēta vienam no kvalitatīvākajiem un lielākajiem Latvijas būvuzņēmumiem "Re&Re", kuru sauklis "Labākie izvēlas labākos" - atbilst arī Modern City korporatīvajām vērtībām.

autors: "Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu
Foto: "Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu; autors: "Modern City" kopā ar Lilitu Ozoliņu svinīgi iemūrē kapsulu
Valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš: "Ir vienmēr patīkami sadarboties ar partneriem, kam ir līdzvērtīga sapratne par kvalitāti un šis ir viens no tiem RE&RE projektiem, kas mums kā būvniekiem ir tiešām interesants – gan arhitektūras, gan tehnoloģisko risinājumu ziņā. Labas kvalitātes uzstādījums pilnībā atbilst RE&RE pamatvērtībām. Ir patiess gandarījums, ka laikā, kad Rīgā gandrīz katrā kvartālā ir pa jaunbūvei, atrodas arī šādi īpaši projekti kā Martas iela 7, kuru ar godu varēsim ierindot mūsu veikto darbu sarakstā."

Lai turpinātu rūpēties par klientu ērtībām un nodrošinātu augstas kvalitātes pēcservisu, kad jaunā Martas ielas 7 ēka būs nodota iedzīvotāju rīcībā, atbildību par apsaimniekošanu uzņemsies projekta attīstītājs Modern City.
Projekta finansētājs ir SEB Unibanka. SEB Unibankas Lielo uzņēmumu apkalpošanas pārvaldes Nekustamo īpašumu finansēšanas nodaļas vadītāja Marina Agafončikova: "Atbalstām uzņēmuma Modern City projektu Martas ielā 7 no paša celtniecības sākuma. Uzskatījām, ka projekts apvieno trīs mājokļu projektu veiksmes faktorus: izdevīga atrašanās vieta, veiksmīgs projekta koncepts, kā arī projekta attīstītāja profesionalitāte. Tas bija būtisks priekšnoteikums atbalsta sniegšanai finansējuma piešķiršanā. Noteikti sadarbību turpināsim, savukārt projekta dzīvokļu pircējiem piedāvāsim izdevīgus kreditēšanas nosacījumus."
Arhitektoniskie risinājumi harmoniski iekļausies esošajā ielas apbūvē

Izvērtējot esošo apbūvi un respektējot Rīgas centra kultūrvēsturisko vidi, Martas 7 fasādes apjoms būs vērsts pret ielu, bet galvenā ieeja ēkā būs no atvērta un gaiša iekšpagalma, kurā paredzēta vieta arī atpūtas zonai, dekoratīvajiem augiem, košumkrūmiem. Lai jaunceltne iekļautos kopējā ielas apbūvē un nepārsniegtu kaimiņos esošo māju augstumu, fasādes daļā būs no trīs līdz pieciem stāviem, bet dziļāk pagalmā – septiņi stāvi. Fasādes galvenais elements būs vertikāli akcentēts erkers, ar kuru savienotas divas fasādes daļas, tādējādi respektējot blakusesošo ēku arhitektoniskos risinājumus.

Mājas projektā paredzēta apsildāma pazemes autostāvvieta, divi lifti, ratiņu un velosipēdu telpas, plašas terases, franču balkoni un kamīni.

Fasādes apdarē tiks izmantots koks, dekoratīvais apmetums, dolomīta plāksnes pirmā stāva līmenī, kā arī koka – alumīnija logu fasādes konstrukcijas.

Pašlaik norisinās konkurss, kurā tiek izvērtēti interjera risinājumu piedāvājumi Martas 7 vestibilam, lai tas harmoniski iekļautos kopējā ēkas būtībā, tādējādi padarot projektu vēl īpašāku un atbilstošāku ēkas iedzīvotāju vēlmēm.

Modern City uzņēmumu grupa ir elitāru nekustamo īpašumu attīstītājs Rīgas centrā. Pašlaik dažādās attīstības stadijās atrodas vairāki projekti:

Biroju ēka Ģertrūdes ielā 66, kur atradīsies arī jaunais Modern City birojs, nodota ekspluatācijā 2007.gada pavasarī.
Daudzstāvu dzīvojamā ēka Miera ielā 59/61, ekspluatācijā tiks nodota 2008.gada vidū.
Daudzstāvu dzīvojamā ēka Ģertrūdes ielā 65, ekspluatācijā tiks nodota 2008.gada beigās. Šīs ēkas projekts konkursā "Labākais Jaunais projekts 2006" tika atzīts par "Labāko elitāro projektu".

Būvfirma RE&RE dibināta 1993.gadā ir viena no vadošajām Latvijas būvfirmām, kas realizējusi tādus projektus kā, viesnīca Benjamiņa namā, viesnīcas Reval Hotel Latvija rekonstrukcija, SAS pilotu akadēmija, t/c Galerija CENTRS, t/c Galerija Azur, rūpnīca JELD WEN Aizkrauklē un daudzus citus valsts mēroga objektus.



Papildu informācijai:
Kristīne Tjarve
Sabiedrisko attiecību konsultante
Tālr. 67504732
e-pasts: kristine@eurorscgpr

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.