building.lv skaitļos

Lietotāji online37
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
VÄRNAMO gumijas membrāna : building.lv - par būvniecību Latvijā

VÄRNAMO gumijas membrāna

VÄRNAMO gumijas membrāna
Foto: VÄRNAMO gumijas membrāna

Bija laiks, kad dīķi, lielāku vai mazāku dārza baseiniņu vai strūklaku ierīkošanai izmantoja PVC plēvi.


src=
gumijas membrāna
14.03.2008., www.building.lv



src=Bija laiks, kad dīķi, lielāku vai mazāku dārza baseiniņu vai strūklaku ierīkošanai izmantoja PVC plēvi. Zinātājiem noteikti nav sveša Värnamo gumijas membrāna - EPDM gumijas membrānas, kura šim nolūkam piemērota ne tikai siltajā periodā, bet arī labi "pārziemo" - salā tā nebojājas un nesasalst. EPDM un butila gumija nesatur plastifikatorus, kas gadu gaitā varētu iztvaikot vai izskaloties. Membrānas izturība un elastība paliek nemainīga gadu desmitiem ilgi, tā nesarūk, nekļūst trausla, nekūst un neplaisā. Gumijas membrāna ir elastīga un ķīmiski noturīga un, neatkarīgi no gaisa temperatūras, tā vienmēr ieņem savu sākotnējo stāvokli. Membrānas īpašības nespēj ietekmēt ne ūdens, ne sals, ne karstums, ne deformācija. Tas pats attiecas arī uz UV starojumu un ķīmiskajiem atkritumiem.

Jautāsiet, kādas ir priekšrocības? Gumijas membrānas biezums ir no 0.75 mm - 2.00 mm un tā tiek ražota ne tikai standarta ruļļu izmēros, bet arī vulkanizēta pēc klienta norādītajiem izmēriem. EPDM membrānu var ieklāt tieši uz visām pamatnēm, un ieklāšanu neietekmē laika apstākļi.

EPDM gumijas membrānas pielietojums neaprobežojas tikai ar ūdenstilpņu pamatnes ieklāšanu. Kā hidroizolāciju jumtiem, terasēm un pārsegumu konstrukcijās izmanto Elastoseal un Superseal gumijas membrānas. Elastoseal membrānu izmanto arī dīķu, ūdenstilpņu ierīkošanai.



src= SUPERSEAL EPDM – jumta seguma membrāna ar flīsa apakšējo slāni. Segums jumtiem, kas pakļauti saules, lietus un vēja iedarbībai, mehāniski stiprinātiem jumtiem vai jumtiem, kas ieklāti, izmantojot karstu bitumenu vai auksto līmi.

src= ELASTOSEAL EPDM – jumta seguma membrāna. Paredzēta jumtiem ar rupjas grants uzbērumu (balastu), lēzeniem jumtiem, terasēm un pārsegumu konstrukcijām. Iespējamas membrānas atbilstoši jumta izmēriem, standarta membrānas termiski savienojot pārlaiduma šuvju
vietās.


src=Superseal ar flīsa oderējumu vai Elastoseal izmanto kā jumta seguma membrānas plakaniem jumtiem, automašīnu stāvvietu klājumiem un terasēm. EPDM membrāna klājumu konstrukcijās ir ilgtermiņa, praktiska alternatīva, kura dod daudzas priekšrocības. Tā ir vulkanizētas gumijas membrāna, kas laminēta ar TPE, kas nozīmē, ka membrānas pārlaidsavienojumus pa visu virsmu var veidot, izmantojot karstu gaisu. To izmanto nestiprināta ieklājuma kārtai zem balasta, piemēram, grants kārtas, augu stādījumiem, betona vai flīzēm.
Elastoseal jumta pārseguma sistēma, kura ietver ne tikai gumijas membrānu, bet arī visus jumta seguma uzstādīšanai nepieciešamos piederumus. Tā aptver visu klāstu no rūpnieciski ražotiem stūru ieklājumiem, cauruļu teknes, uzmavas, un laminētas metāla loksnes. Visus piederumus var ‘sametināt’, izmantojot sakarsētu gaisu.


EPDM gumijas membrāna – dabai un videi draudzīga izvēle. Membrānas sastāvā nav dabai bīstamu vielu, un tās kalpošanas laikā nenotiek ķīmisku vielu izskalošana vai emisija. Gumijas membrānu var dedzināt (enerģijas ražošana), izmest atkritumu izgāztuvē vai otrreizēji izmantot.

Papildu informāciju varat atrast MABA Technologies SIA mājas lapā www.mabatech.lv - Produkti/ Gumijas membrānas.

MABA Technologies SIA
Mūkusalas iela 72b, Rīga, LV-1004
Tālrunis: 67622765
Fakss: 67860099
E-pasts: mabatech@mabatech.lv
www.mabatech.lv


Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.