building.lv skaitļos

Lietotāji online16
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
"Staro Rīga" laikā noteiks skaistāk izgaismotās namu fasādes : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Staro Rīga" laikā noteiks skaistāk izgaismotās namu fasādes

Gaismas festivāla "Staro Rīga" ietvaros, no 14. līdz 18.novembrim, iedzīvotājiem sadarbībā ar interneta portālu "draugiem.lv" būs iespēja noteikt visskaistāk izgaismotās namu fasādes Rīgā.

Gaismas festivāla "Staro Rīga" ietvaros, no 14. līdz 18.novembrim, iedzīvotājiem sadarbībā ar interneta portālu "draugiem.lv" būs iespēja noteikt visskaistāk izgaismotās namu fasādes Rīgā.

Konkursā varēs pieteikt ikvienu Rīgas namu, kas "Staro Rīga" norises laikā būs īpaši izgaismots, izņemot pašus festivāla objektus. Daudziem namiem Rīgā ir izveidots fasādes apgaismojums, kas dažādu iemeslu dēļ ne vienmēr tiek iedegts.

Laikā, kad mūsu valsts ar saukli "Iededzies par Latviju!" svinēs 90 gadu jubileju, festivāla organizatori aicina namīpašniekus izgaismot sev piederošos namus un padomāt par fasāžu noformējumu ar gaismas palīdzību, tādējādi piedaloties svētku noformējuma radīšanā.

"Gaišas un noformētas fasādes ne vien veidos priecīgu svētku sajūtu Latvijas 90 gadu svinībās, bet arī sniegs māksliniecisku baudījumu un jaunus iespaidus," uzsver Rīgas domes Kultūras departamenta direktore un gaismas festivāla "Staro Rīga" idejas autore Diāna Čivle.

Lai pieteiktu namu konkursam, izgaismotā objekta fotogrāfijas jāievieto interneta portālā "draugiem.lv" sadaļā "Staro Rīga" – "Skaistāk izgaismotā nama konkurss", precīzi norādot objekta adresi. Objekta pieteicējs var būt gan īpašnieks, gan iedzīvotājs, kuru piesaistījusi un iepatikusies izgaismotā ēka. Jebkurš vienu reizi var nobalsot par sev tīkamākajām izgaismotajām fasādēm.
Ēku fotogrāfijas var iesniegt jau no 1.novembra. Balsošana par visskaistāk izgaismoto namu notiks no 14. līdz 18.novembrim. Balsojuma uzvarētājus paziņos divas nedēļas pēc svētkiem.

Festivāla piecās dienās būs apskatāmi unikāli gaismas mākslas objekti ielās un parkos, ko papildinās īpaši izgaismotas namu fasādes, laukumi un tilti – kopumā teju 40 pilsētvides objekti. "Staro Rīga" ietvaros ar īpašu gaismojumu, māksliniecisku instalāciju un videomateriālu demonstrējumiem tiks pārvērstas valstiski nozīmīgas ēkas (Latvijas Nacionālais teātris, Latvijas Nacionālais Mākslas muzejs, Dailes teātris, Zemkopības ministrijas ēka, Brīvības bulvāra aleja), arī arhitektūras pieminekļi un zīmīgas vietas pilsētā (Melngalvju Nams, Rīgas tilti, Operas skvērs, Gaismas pils būvlaukums u.c.), kā arī radīti vairāki gaismas objekti, kuri bagātinās naksnīgo Rīgu un radīs iedzīvotājiem valsts dzimšanas dienai atbilstošo svētku sajūtu.

Gaismas festivāla apmeklētājiem tiks piedāvāti pastaigu maršruti pa kanālmalu un tai piegulošajiem parkiem, Rātslaukumu, Līvu laukumu, Doma laukumu un Vērmanes dārzu. Festivālu noslēgs Latvijas 90 gadu jubilejai veltīts gaismas priekšnesums Daugavmalā.

Informāciju sagatavoja:
Gaismas festivāla STARO RĪGA preses dienests
tālr. 67821690, 26151344
press@staroriga.com
www.staroriga.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.