building.lv skaitļos

Lietotāji online20
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
"Staro Rīga" apskatei izveidoti trīs pastaigu maršruti : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Staro Rīga" apskatei izveidoti trīs pastaigu maršruti

Gaismas festivāla "Staro Rīga" apskatei izstrādāti trīs pastaigu maršruti, kas rīdziniekiem un pilsētas viesiem palīdzēs orientēties plašajā piedāvājumā un secīgi apskatīt visus Rīgā redzamos gaismas mākslas objektus.

Gaismas festivāla "Staro Rīga" apskatei izstrādāti trīs pastaigu maršruti, kas rīdziniekiem un pilsētas viesiem palīdzēs orientēties plašajā piedāvājumā un secīgi apskatīt visus Rīgā redzamos gaismas mākslas objektus.

Tie būs aplūkojami piecus vakarus no 14. līdz 18.novembrim laikā no plkst.18 līdz 23.
Pastaigu maršruts, kas iezīmēts sarkanā krāsā, sāksies uz AB dambja un noslēgsies Brīvības bulvārī, ļaujot apskatīt 14 izgaismotus objektus pilsētas centrā un Vecrīgā. Zilais maršruts sāksies 11.novembra krastmalā un, metot līkumu caur Kronvalda parku, staigātājus aizvedīs uz Vērmanes dārzu, iekļaujot 12 gaismas objektus, savukārt Zaļais maršruts ļaus apskatīt desmit izgaismotus objektus no Centrāltirgus Spīķeriem līdz Alberta ielai.
Četrus vakarus no 14. līdz 17.novembrim piemērotos laika apstākļos izgaismoto Rīgu būs iespējams apskatīt no kuģīša "Maria", kas dosies braucienos pa Daugavu no pulksten 16 līdz 23.
"Staro Rīga" organizatori iesaka gaismas festivāla objektu apskati sākt ar informācijas centru apmeklējumu, kur varēs saņemt kartes ar iezīmētajiem objektiem un maršrutiem. Centri darbosies Rātslaukumā un Vērmanes dārzā. Informācijas centros būs pieejama ne tikai visa informācija par gaismas festivālu "Staro Rīga", bet arī par pārējiem valsts 90 gadu jubilejas pasākumiem, iespēja iegādāties suvenīrus un siltus dzērienus. Jau laicīgi ar objektu izvietojumu var iepazīties un karti izdrukāt festivāla interneta vietnē www.staroriga.com .
Piecās dienās būs apskatāmi unikāli mākslas objekti ielās un parkos, ko papildinās īpaši izgaismotas namu fasādes, laukumi un tilti. Festivāla atklāšanu un galveno objektu iedegšanu 14.novembrī pulksten 18.30 varēs vērot arī Latvijas Televīzijas tiešraidē. 18.novembrī pulksten 21.00 festivālu noslēgs Latvijas 90 gadu jubilejai veltīts multimediāls gaismas priekšnesums Daugavmalā.

Informāciju sagatavoja:
Gaismas festivāla STARO RĪGA birojs
tālr. 67821690, 26151344
press@staroriga.com
www.staroriga.com

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.