building.lv skaitļos

Lietotāji online48
Aktīvie uzņēmumi1878
Nozares raksti32911
"Water Ser" nodod ekspluatācijā dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtas Valkā un notekūdeņu attīrīšanas iekārtas Smiltenē : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Water Ser" nodod ekspluatācijā dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtas Valkā un notekūdeņu attīrīšanas iekārtas Smiltenē

"Water Ser" nodod ekspluatācijā dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtas Valkā un notekūdeņu attīrīšanas iekārtas Smiltenē

Piektdien, 3.jūlijā SIA "Water Ser" nodeva ekspluatācijā ūdenssaimniecību objektus Valkā un Smiltenē, piedaloties Vides ministram R.Vējonim, Smiltenes domes priekšsēdētājam A.Mežulim, SIA "Water Ser" valdes priekšsēdētājam J.Zviedrim, kā arī citiem Valkas un Smiltenes pašvaldību un uzņēmuma pārstāvjiem.

autors: "Water Ser"" nodod ekspluatācijā dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtas Valkā un notekūdeņu attīrīšanas iekārtas Smiltenē
Foto: "Water Ser"" nodod ekspluatācijā dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtas Valkā un notekūdeņu attīrīšanas iekārtas Smiltenē; autors: "Water Ser"" nodod ekspluatācijā dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtas Valkā un notekūdeņu attīrīšanas iekārtas Smiltenē
Piektdien, 3.jūlijā SIA "Water Ser" nodeva ekspluatācijā ūdenssaimniecību objektus Valkā un Smiltenē, piedaloties Vides ministram R.Vējonim, Smiltenes domes priekšsēdētājam A.Mežulim, SIA "Water Ser" valdes priekšsēdētājam J.Zviedrim, kā arī citiem Valkas un Smiltenes pašvaldību un uzņēmuma pārstāvjiem.

Abi projekti ir īstenoti ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējumu, kā daļa no aktivitātes "Ūdenssaimniecības infrastruktūras attīstība aglomerācijās ar cilvēku ekvivalentu lielāku par 2000". Tās mērķis ir ūdensapgādes un notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas kvalitātes uzlabošana un pakalpojumu pieejamības paplašināšana, nodrošinot kvalitatīvu dzīves vidi, samazinot vides piesārņojumu un ūdenstilpju eitrofikāciju, kā arī sekmējot ūdens resursu un energoresursu racionālu izmantošanu.

Valkas dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtas ar jaudu 1250 m3/d ļaus Valkas pilsētas un arī apkārtnes iedzīvotājiem saņemt kvalitatīvu dzeramo ūdeni konstantā spiedienā. Kopumā ir izbūvēti 336 m ūdensapgādes cauruļvadu, veikta 2 jaunu 150 m dziļu artēzisko urbumu izbūve, kā arī renovēta esošā artēziskā aka un izbūvētas visu artēzisko aku drenāžas sistēmas, un tamponētas 6 esošās artēziskās akas. Projekta ietvaros izbūvēta dzeramā ūdens attīrīšanas stacija ar II pacēluma sūkņiem un divi tīrā ūdens rezervuāri – katrs pa 400 m3. Dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtu projektēšanas un būvniecības darbus uzsāka 2007.gada septembrī un projekta kopējais finansējums ir 1 010 598.75 EUR.

"Jaunās dzeramā ūdens sagatavošanas iekārtas ļaus Valkas iedzīvotājiem saņemt dzeramo ūdeni bez dzelzs un kaļķa piemaisījumiem, kā arī novērsīs zemo spiedienu iedzīvotāju dzīvokļu krānos, līdz ar to ceturtā un piektā stāva iedzīvotājiem nebūs problēma ar ūdens trūkumu," paskaidro SIA "Water Ser" valdes priekšsēdētājs Jānis Zviedris. "Būtiski gan ir ņemt vērā, ka iedzīvotājiem ekonomijas nolūkos samazinot ūdens patēriņu var palēnināties arī ūdens cirkulācija, līdz ar to pastāv risks, ka ūdenī ar nelielu plūsmu var veidoties nogulsnes un duļķes. Pašreiz piedaloties ūdenssaimniecību infrastruktūras objektu izbūvē un renovācijā dažādās Latvijas pašvaldībās esam ievērojuši arī citas tendences, kuras ņemot vērā, ūdens kvalitāte un arī projektu efektivitāte ilgtermiņā, var uzlaboties, piemēram, iekārtu un tīklu ikdienas uzturēšana, kuru kā pakalpojumu pašvaldībām varētu sniegt uzņēmēji. Tā ir ārzemēs populāra prakse, bet Latvijā tā vēl netiek izmantota. "

Smiltenes notekūdeņu attīrīšanas iekārtu rekonstrukciju, ietverot projektēšanas un būvniecības darbus, SIA "Water Ser" uzsāka 2007.gada vasarā. Veiktie darbi ietver jauna bioloģiskā notekūdeņu attīrīšanas bloka ar vidējo jaudu 1450 m3/d (maksimālā jauda 200 m3/h), ūdensvada pieslēguma un pieslēguma esošai attīrīto notekūdeņu izlaidei izbūvi, dūņu lauka ar drenāžu 1300 m2 platībā izbūvi, priekšattīrīšanas iekārtu ēkas izbūvi, kā arī lieko dūņu blīvēšanas un atūdeņošanas iekārtu izbūvi un montāžu. Projekta kopējās izmaksas sastādīja 2 216 348.22 EUR.

"Smiltenieši jau sen to bija pelnījuši -- kopš projekta priekšizpētes darbu pabeigšanas līdz būvniecības procesa uzsākšanai bija pagājuši 7 gadi un 2 gadi tika atvēlēti projektēšanas un būvniecības darbiem. Vecās attīrīšanas iekārtas bija tehniski nolietotas un arī morāli novecojušas, ņemot vērā moderno tehnoloģiju straujo attīstību arī šajā jomā. Jaunās attīrīšanas iekārtas ir jaudīgākas, to darbība ir automatizēta un ļaus attīrīt vairāk notekūdeņu perspektīvā, lūkojoties Smiltenes izaugsmes virzienā", saka J.Zviedris. "Tagad atliek tikai pareizi šīs iekārtas ekspluatēt un sekot līdzi notekūdeņu kvalitātes rādītājiem. Tad rezultāts būs garantēts."

Par SIA "Water Ser".

SIA "Water Ser" Latvijā darbību uzsāka 2001.gadā un nodarbojas ar ūdensvadu un kanalizācijas tīklu izbūvi un infrastruktūras būvprojektu vadību, uzņēmuma apgrozījums 2008.gadā bija LVL 4 655 520. Kopš 2006.gada uzņēmumā veiksmīgi darbojas projektu vadības nodaļa, kas nodarbojas ar valsts un pašvaldības projektu apguvi. 2007. gada oktobrī Valmierā izveidoja pastāvīgu struktūrvienību, kas nodrošina uzņēmuma attīstību reģionos. Lai nodrošinātu progresīvu darba metožu pielietošanu cauruļvadu izbūvē, 2008. gada septembrī darbību uzsāka Water Ser celtniecības daļas NO-DIG nodaļa, kas specializējas beztranšeju metožu izmantošanā infrastruktūru izbūvē un esošo cauruļvadu rekonstrukcijā. Plašāka informācija pieejama mājas lapā www.waterser.com .

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.