building.lv skaitļos

Lietotāji online82
Aktīvie uzņēmumi1693
Nozares raksti32878
"Eksporta un inovācijas balva 2009" otrajā kārtā arī būvnieki : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Eksporta un inovācijas balva 2009" otrajā kārtā arī būvnieki

"Eksporta un inovācijas balva 2009"  otrajā kārtā arī būvnieki

Noslēgusies konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2009" pieteikumu un pirmās kārtas rezultātu apkopošana un izvērtēšana.

autors: "Eksporta un inovācijas balva 2009"  otrajā kārtā arī būvnieki
Foto: "Eksporta un inovācijas balva 2009"  otrajā kārtā arī būvnieki; autors: "Eksporta un inovācijas balva 2009"  otrajā kārtā arī būvnieki
Noslēgusies konkursa "Eksporta un inovācijas balva 2009" pieteikumu un pirmās kārtas rezultātu apkopošana un izvērtēšana. Kopumā konkursam ir iesniegti 68 pieteikumi no uzņēmumiem visā Latvijā, pārstāvot galvenās eksporta nozares – kokapstrādi un mēbeļu ražošanu, metālapstrādi un mašīnbūvi, elektroniku un elektrotehniku, vieglo rūpniecību, būvmateriālu ražošanu, pārtikas pārstrādi, tekstilrūpniecību, ķīmisko un farmaceitisko ražošanu, kā arī transporta un loģistikas, klīnisko pētījumu veikšanas, IT, tulkošanas u.c. pakalpojumus.

Saskaņā ar konkursa nolikumu, iesniegto pieteikumu izvērtēšana notiek divās kārtās. Otrajā kārtā ietilpst uzņēmumu apmeklējumi un konkursam pieteikto produktu vai pakalpojumu prezentācijas, intervijas ar uzņēmējiem.

Konkursa kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" lielo/vidējo komercsabiedrību grupā saņemti 22 pieteikumi. Izvērtējot iegūto punktu skaitu, 2. kārtā ir izvirzīti sekojoši uzņēmumi:

* Baltic candles Ltd, SIA
* Bruker Baltic, SIA
* Cemex, SIA
* Grindex, AS
* Kolumbija Ltd, LSEZ SIA
* Lauma fabrics, AS
* Livonia Print, SIA
* Severstallat, AS
* Stendera ziepju fabrika, SIA
* Sungate, SIA

Konkursa kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" mazo komercsabiedrību grupā saņemti 14 pieteikumi. Izvērtējot iegūto punktu skaitu, 2. kārtā ir izvirzīti sekojoši uzņēmumi:

* AmberCRO, SIA
* Automatizācija, SIA
* Dīlers, SIA
* DME, SIA
* M.A.R.I.D.I., SIA
* Nordtext, SIA
* Volburg, SIA

Konkursa kategorijā "Importa aizstājējprodukts" saņemti 15 pieteikumi. Izvērtējot iegūto punktu skaitu, 2. kārtā ir izvirzīti sekojoši uzņēmumi:

* Computer Hardware Design, SIA
* Dzintars, SIA
* Fonons, SIA
* Grandeg, SIA
* Limbažu piens, SIA
* Sakret, SIA
* Valmieras stikla šķiedra, AS

Konkursa kategorijā "Inovatīvākais produkts" saņemti 17 pieteikumi. Izvērtējot iegūto punktu skaitu, 2. kārtā ir izvirzīti sekojoši uzņēmumi:

* Autonams, SIA
* B-phone, SIA
* Dores Fabrika, SIA
* Kolumbija Ltd, LSEZ SIA
* Metrum, SIA
* Primekss, SIA
* Sakret, SIA

Konkursa "Eksporta un inovācijas balva" mērķis ir paust atzinību un apbalvot sekmīgākos Latvijas komersantus, kas veicina Latvijā ražotu produktu nostiprināšanos vietējā tirgū, to eksporta un kvalitātes pieaugumu un stimulē produktu ar augstu pievienoto vērtību un inovāciju ieviešanu ražošanā. Konkurss notiek jau piekto gadu un tā patrons ir Latvijas Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Konkursa laureātiem būs iespēja bez maksas piedalīties komersantu delegācijas sastāvā augstāko amatpersonu ārvalstu vizītēs un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) organizētajās tirdzniecības misijās un individuālos darījuma braucienos, izmantot speciāli šim konkursam izveidoto zīmi (kvalitātes standarta) uz produktiem un informatīvajiem materiāliem, kā arī citas veltes, kas lieti noderēs, domājot par sava biznesa paplašināšanu. Konkursa noslēgums un laureātu paziņošana - 2009.gada 15.decembrī, Rīgā.

Konkursu "Eksporta un inovācijas balva" organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar LIAA.

Informācija medijiem!

No šī gada 4.novembra līdz 26.novembrim "Eksporta un inovācijas balvas 2009" žūrijas komisija veiks otrajai kārtai izvirzīto uzņēmu apmeklējumu, kur laipni tiek aicināti arī mediju pārstāvji. Sīkāku informācija par uzņēmumu apmeklējumu laikiem var saņemt LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļā, tālrunis: 67039422, e-pasts: vineta.vilistere@liaa.gov.lv


Papildu informācija:

LIAA Sabiedrisko attiecību nodaļa,

Tālrunis: 67039422

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.