building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1704
Nozares raksti32880
"Tallink Hotel" iekšdarbi tiek veikti ar "Sadolin" krāsām : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Tallink Hotel" iekšdarbi tiek veikti ar "Sadolin" krāsām

"Tallink Hotel" iekšdarbi tiek veikti ar "Sadolin" krāsām

2010. gada aprīļa pirmajās dienās Rīgā, Elizabetes ielā 24 plānots atvērt viesnīcu "Tallink Hotel Rīga". Tā būs pirmā "Tallink Hotel" viesnīca Latvijā. Viesnīcas pasūtītājs ir Igaunijas lielākā pasažieru kuģniecības kompānija - A/s "Tallink Grupp", kas jau vairākus gadus nodrošina jūras satiksmi starp Rīgu un Stokholmu. Viesnīcas galvenā būvuzņēmēja pienākumus Latvijā veic SIA "Merks".

autors: "Tallink Hotel" iekšdarbi tiek veikti ar "Sadolin" krāsām
Foto: "Tallink Hotel" iekšdarbi tiek veikti ar "Sadolin" krāsām; autors: "Tallink Hotel" iekšdarbi tiek veikti ar "Sadolin" krāsām
2010. gada aprīļa pirmajās dienās Rīgā, Elizabetes ielā 24 plānots atvērt viesnīcu "Tallink Hotel Rīga". Tā būs pirmā "Tallink Hotel" viesnīca Latvijā. Viesnīcas pasūtītājs ir Igaunijas lielākā pasažieru kuģniecības kompānija - A/s "Tallink Grupp", kas jau vairākus gadus nodrošina jūras satiksmi starp Rīgu un Stokholmu. Viesnīcas galvenā būvuzņēmēja pienākumus Latvijā veic SIA "Merks".

"Tallink Hotel Rīga" būs 4-zvaigžnu viesnīca. Tajā būs 256 viesu istabas, restorāns, kafejnīca, konferenču centrs, skaistumkopšanas salons, sauna un sporta zāle. Viesnīcai būs 7 stāvi un sava pazemes autostāvvieta.

Viesnīcas pārvaldītājs – A/s "Tallink Grupp" meitas uzņēmums "TLG Hotels" viesnīcas izveidē plāno ieguldīt apmēram 30 miljonus eiro (21,06 miljonus latu). Igaunijā uzņēmumam "TLG Hotels" ir 4 viesnīcas, kopumā ar 1020 istabām viesiem.
Viesnīcas ieksštelpu apdare un krāsošana tiek veikta ar "Sadolin" špaktelēm un krāsām.

Griestu izlīdzināšanai tiek izmantota "Sadolin" izsmidzināmā špaktele – "Sprutspackel" un špakteles - "Maxi Pro" un "Maxi Pro Light". Gruntēšanai – gruntskrāsa – "Stopgrund" un krāsošanai - krāsa – "Innetak 2". Sienu izlīdzināšanai - izsmidzināmā špaktele – "Sprutspackel" un špakteles - "Maxi Pro" un "Maxi Pro Light", bet krāsošanai – "Bindo 7". Sanitārajām telpām un virtuvēm - gruntskrāsa – "Bindo Base" un krāsa - "Bindo 20 WO".

Kā informēja uzņēmuma "LA Sadolin" tirdzniecības pārstāvis Agris Ramats, "Sprutspackel" ir izsmidzināma tepe. "Maxi Pro" - universāla špaktelēšanas tepe nelielu virsmas nelīdzenumu, plaisu un šuvju piepildīšanai. Tā viegli klājas, veido gludu slīpējamo virsmu un vēlāk uz virsmas ļauj vieglāk veidot dažādas tekstūras. "Maxi Pro" špaktelēšanas tepe ir ērti lietojama arī ar izsmidzināmo aparātu palīdzību. "Maxi Pro Light" ir par 1/3 daļu vieglāka špaktele iekšējo apdares darbu veikšanai nekā universālā "Maxi Pro" špaktele.

"Stopgrund" ir ūdenī škīstoša akrila kopolimēra lateksa bāzes gruntskrāsa ar labu aizpildīšanas un adhēzijas spēju. To var izmantot porainu virsmu apdarei.

"Innetak 2" ir īpaši balta griestu krāsa ar paildzinātu žūšanas laiku, kas nodrošina krāsas kvalitatīvu izlīdzināšanos. "Bindo 7" ir ūdenī škīstoša kopolimēra dispersijas krāsa sienām un griestiem. Tās viskozais sastāvs neļauj krāsai notecēt un veido mitrumizturīgu un nodilumizturīgu pārklājumu, kas atbilst SS 184164.

"Bindo Base" ir ūdenī škīstoša akrila lateksa gruntskrāsa. Tā labi pielīp pamatvirsmai, palielina krāsotās virsmas nodilumizturību, līdzsvaro pamatvirsmas iesūkšanās spēju, uzlabo virsmas segtspēju, ātri žūst. "Bindo 20" ir pusmatēta, nepiloša lateksa krāsa, ar labu segtspēju un izturīgumu pret mazgāšanu.

Visas "Bindo" krāsas ir akceptētas Zviedrijas un citu Eiropas valstu astmas un alerģijas savienībās kā dabiski un nealerģiski krāsošanas līdzekļi, ko savu mājokļu remontā var izmantot arī alerģiski cilvēki.
Latvijā "Bindo" sērija ir saņēmusi Valsts aģentūras Sabiedrības veselības aģentūras Higiēnas novērtējumu produktu pielietošanai profesionālai lietošanai, pārtikas aprites uzņēmumos, publisko ēku: skolu, veselības aprūpes iestāžu u.c telpu apdarei, ievērojot lietošanas norādījumu prasības.
"Uzvarēt konkursā nebija viegli" - piebilst uzņēmuma "LA Sadolin" tirdzniecības pārstāvis Agris Ramats. Sīvas konkurences apstākļos bija jāplāno produktu piedāvājums un cenas, un vēlāk tās jāprezentē objekta galvenajam būvuzņēmējam – SIA "Merks".

"Uzņēmuma "Merks" vēlme bija piedāvājumā redzēt produktus ar augstu nodilumizturību un toņu noturību. Ne mazāk svarīga, protams, bija arī piedāvājuma cena, ko objekta galvenajam būvuzņēmējam arī centāmies nodrošināt".

"Pirms izvēles izdarīšanas par labu vienai vai otrai kompānijai produkti tika testēti… "Sadolin" piedāvājums arī šo pārbaudi veiksmīgi izturēja".
"Sadolin" produktu priekšrocība, manuprāt, allaž ir bijusi to augstā kvalitāte. Adekvāta ir arī piedāvāto produktu cena, jo, kā zināms, neviens augstvērtīgs produkts nevar maksāt lētāk par tā pašizmaksu. Sadarbības partneri, kas to novērtē, allaž ir ieguvēji".
"Sadolin" piedāvāto produktu kvalitāti garantē arī koncerns "Akzo Nobel", kas pēc angļu "ICI" grupas pārņemšanas kļuvis par vienu no lielākajiem un ietekmīgākajiem krāsu un laku ražotājiem un izplatītājiem pasaulē".

"Turklāt sadarbības partneriem piedāvājam ne tikai atsevišķus produktus, bet sistēmu kopumā, kas atvieglo viņu ikdienas darbu un dod vislabāko rezultātu".

Kā atzīmēja SIA "Merks" projektēšanas inženieris Sandis Punktiņs, "konkurence uzņēmumam "LA Sadolin" šoreiz tik tiešām bija liela. Latvijas krāsu un laku ražotāji bija sasparojušies. Konkursā piedalījās gandrīz visi Latvijas krāsu un laku ražotāji un izplatītāji. Arī piedāvājumi bija interesanti un pārdomāti".

"Raudzījāmies, lai piedāvājums atbilstu konkrētā objekta tehniskajām prasībām un lai tam būtu pieņemama cena. "Sadolin" piedāvājums to nodrošināja".

"Sadolin" piedāvājumā bija arī restaurācijas sistēma objekta fasādes krāsošanai. Diemžēl, šis piedāvājums netika akceptēts. Rīgas Tehniskās universitātes speciālisti, kas veica speciālu pētījumu par šim objektam izmantojamo krāsojumu, šoreiz izlēma par labu cita krāsu izplatītāja piedāvājumam. "Sadolin" restaurācijas sistēmu labprāt izmantosim citos objektos".

Kā informēja Punkstina kungs, "šodien pie objekta pavisam strādā 54 apakšuzņēmēji. Līdz objekta nodošanai to skaits vēl pieaugs. Darbi notiek pēc grafika, kas nozīmē, ka solītajā laikā (pavasarī!) objekts būs gatavs un varēs priecēt rīdziniekus un Rīgas viesus.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.