building.lv skaitļos

Lietotāji online17
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
"Eiropas MVU nedēļas 2010" ietvaros Latvijas uzņēmēji tiks informēti par pieejamo atbalstu : building.lv - par būvniecību Latvijā

"Eiropas MVU nedēļas 2010" ietvaros Latvijas uzņēmēji tiks informēti par pieejamo atbalstu

"Eiropas MVU nedēļas 2010" ietvaros Latvijas uzņēmēji tiks informēti par pieejamo atbalstu

Eiropas Komisija 2009.gadā aizsāka jaunu iniciatīvu – "Eiropas mazo un vidējo uzņēmumu nedēļas" organizēšanu ar mērķi sniegt esošajiem un topošajiem uzņēmējiem informāciju un līdzekļus, kas ir nepieciešami pastāvīgiem panākumiem un konkurētspējas nodrošināšanai Eiropas dinamiskajā ekonomikas vidē.

autors: "Eiropas MVU nedēļas 2010" ietvaros Latvijas uzņēmēji tiks informēti par pieejamo atbalstu
Foto: "Eiropas MVU nedēļas 2010" ietvaros Latvijas uzņēmēji tiks informēti par pieejamo atbalstu; autors: "Eiropas MVU nedēļas 2010" ietvaros Latvijas uzņēmēji tiks informēti par pieejamo atbalstu
Eiropas Komisija 2009.gadā aizsāka jaunu iniciatīvu – "Eiropas mazo un vidējo uzņēmumu nedēļas" organizēšanu ar mērķi sniegt esošajiem un topošajiem uzņēmējiem informāciju un līdzekļus, kas ir nepieciešami pastāvīgiem panākumiem un konkurētspējas nodrošināšanai Eiropas dinamiskajā ekonomikas vidē.


"Eiropas MVU nedēļa 2010" notiks no 25.maija līdz 1.jūnijam, kad 37 Eiropas valstīs tiks organizētas dažādas konferences, semināri, apmācības, diskusiju forumi un apbalvošanas ceremonijas ar mērķi sniegt sabiedrībai informāciju par Eiropas Savienības (ES), dalībvalstu, reģionālo un pašvaldību institūciju aktivitātēm uzņēmējdarbības sakārtošanā, popularizēt uzņēmējdarbību un izrādīt atzinību uzņēmējiem par veikto ieguldījumu Eiropas labklājībā, darbavietu radīšanā, inovācijās un konkurētspējā.



Eiropas Komisija, lai stiprinātu uzņēmējdarbības lomu visā Eiropā, stimulētu radošu, videi draudzīgu un uz uzņēmējdarbību vērstu domāšanu sabiedrībā, jau otro gadu pēc kārtas ir izvēlējusies 37 "Eiropas MVU nedēļas 2010" vēstniekus – uzņēmumus, kas īsā laika periodā ir pierādījuši sevi kā pilntiesīgus tirgus dalībniekus, attīstījuši inovatīvas idejas un turpina veiksmīgu biznesa realizāciju arī starptautiskajā arēnā. Latvijā kā "Eiropas MVU nedēļas 2010" vēstnieku Eiopas Komisija ir izvēlējusies SIA "Madara Cosmetics".

Lai potenciāliem un esošiem uzņēmumiem nodrošinātu pieredzes apmaiņu un jaunas zināšanas tālākai biznesa attīstībai, "Eiropas MVU nedēļas 2010" pasākumus Latvijā organizēs Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Darba devēju konfederāciju un Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru, pašvaldībām, kā arī citām valsts, reģionālās un vietējās pārvaldes institūcijām.

" MVU nedēļas 2010 Latvijā" ietvaros Ekonomikas ministrija organizēs 4 reģionālos seminārus:

* seminārs "MVU nedēļa 2010 Latvgalē" notiks 14.maijā Daugavpilī;
* seminārs "MVU nedēļa 2010 Vidzemē" notiks 21. maijā Cēsīs;
* seminārs "MVU nedēļa 2010 Zemgalē" notiks 9.jūnijā Dobelē;
* seminārs "MVU nedēļa 2010 Kurzemē" notiks 11.jūnijā Ventspilī.

Minētajos semināros esošajiem un potenciālajiem uzņēmējiem tiks sniegta informācija par pieejamo valsts, LDDK un LTRK atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai un paplašināšanai, kā arī par citiem uzņēmējdarbības veikšanai aktuāliem jautājumiem.

Detalizēta semināra dienas kārība un pieteikuma veidlapa publicēta Ekonomikas ministrijas mājas lapā internetā www.em.gov.lv. Dalībai semināros uzņēmējus un žurnālistus aicinām pieteikties Ekonomikas ministrijā pa tālr. 67013099 vai 67013157, vai aizpildot pieteikuma veidlapu un nosūtot to uz e-pasta adresi: MVUnedela@em.gov.lv.

Vienlaikus Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) organizēs dažādus tematiskos seminārus:

* 19.maijā seminārs "Pakalpojumu sniegšana ES valstīs (Pakalpojumu direktīva)" Rīgā;
* 25.maijā seminārs "Eksportēšanas juridiskie jautājumi (eksporta līgumi)" Rīgā;
* 26.maijā seminārs "Loģistika, piegādes ķēdes, SCOR modelis" Rīgā;
* 9.jūnijā seminārs "Publiskais iepirkums Eiropas Savienībā" Rīgā;
* 16.jūnijā seminārs "Klientu attiecību vadības sistēmas ieviešana uzņēmumā" Liepājā.

Sīkā informācija par LIAA pasākumu darba kārtībām un pieteikšanos atrodama: www.em.gov.lv vai www.liaa.gov.lv .

"Eiropas MVU nedēļa 2010" tiks oficiāli atklāta Briselē 2010.gada 25.maijā, kad tiks paziņots arī 2010.gada Eiropas Uzņēmējdarbības video balvas ieguvējs.

Savukārt "Eiropas MVU nedēļa 2010" noslēgsies 31.maijā un 1.jūnijā Madridē ar augsta līmeņa konferenci "Jaunas iespējas MVU - Mazās Uzņēmējdarbības Akts & Eiropas Uzņēmējdarbības Veicināšanas Balvas 2010: labās prakses apmaiņa". Šajā konferencē tiks paziņoti arī 2010.gada Eiropas Uzņēmējdarbības veicināšanas balvu ieguvēji.

"Eiropas MVU nedēļa 2010" ir veltīta Eiropas Mazās uzņēmējdarbības akta mērķu realizācijai. Akts atspoguļo Eiropas Komisijas politisko gribu atbalstīt MVU kā ES ekonomikas pamatu un nosaka vispusīgu MVU politikas ietvaru ES un tās dalībvalstīs.

Papildus informācijai:

Ekonomikas ministrijas mājas lapa: http:/www.em.gov.lv
Eiropas MVU nedēļa: http://ec.europa.eu/sme-week
Eiropas mazās uzņēmējdarbības portāls: http://ec.europa.eu/small-business

Evita Urpena
Ekonomikas ministrijas
Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja
67013193

Avots: www.em.gov.lv

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.