building.lv skaitļos

Lietotāji online29
Aktīvie uzņēmumi19094
Nozares raksti32979
Inteliģenta enerģija Eiropā : building.lv - par būvniecību Latvijā

Inteliģenta enerģija Eiropā

Inteliģenta enerģija Eiropā

Lai paaugstinātu dzīves kvalitāti Ogrē, novada dome sadarbībā ar pašvaldības aģentūru "Mālkalne", RTU un virkni ārvalstu partneru ir iesaistījusies starptautiskā projektā "ECOLISH", kas saņēmis finansiālu atbalstu no EK programmas "Inteliģenta enerģija Eiropā".

autors: Inteliģenta enerģija Eiropā
Foto: Inteliģenta enerģija Eiropā; autors: Inteliģenta enerģija Eiropā
Attēls no ogre.lv
Nolūkā risināt mājokļu problēmas daudzdzīvokļu ēkās un paaugstināt dzīves kvalitāti Ogres pilsētā, Ogres novada dome sadarbībā ar pašvaldības aģentūru "Mālkalne", Rīgas Tehnisko Universitāti un virkni ārvalstu partneru ir iesaistījusies starptautiskā projektā "ECOLISH", kas saņēmis finansiālu atbalstu no Eiropas Komisijas programmas "Inteliģenta enerģija Eiropā".

Projekta ietvaros paredzēts īstenot Eiropas līmeņa pilotprojektu 4 valstīs – Nīderlandē, Latvijā, Grieķijā un Ungārijā.

Pagājušā gada sākumā projekta ietvaros tika veikta iedzīvotāju anketēšana vairākās Ogres pilsētas daudzdzīvokļu ēkās Turkalnes, Sūnu un Zaķu ielas rajonā, lai izzinātu esošās problēmas, kā arī noskaidrotu, kā varētu samazināt enerģijas patēriņu un tādejādi arī ar to saistītos izdevumus.

Turpinot aizsākto sadarbību ar iedzīvotājiem, š.g. 2.martā plkst. 17.00 Ogres novada domes zālē (Brīvības ielā 48, 1.stāvā) tiek organizēta informatīvā sanāksme minētā rajona iedzīvotājiem, kurā stāstīsim par energoefektivitātes uzlabošanas iespējām daudzdzīvokļu mājās un pieejamajiem finansējuma avotiem energoefektivitātes pasākumu īstenošanai, kā arī sniegsim noderīgu informāciju mājokļu apsaimniekošanas jomā.

Aicinām sanāksmē piedalīties arī citu Ogres daudzdzīvokļu māju vecākos!

Sanāksmes darba kārtība:

* informācija par projektu "ECOLISH" (Sanda Pavelkopa, Ogres novada domes ārējo sakaru koordinētāja);
* mājas energoefektivitātes pasākumu kopums, nepieciešamās investīcijas, ieguvumi, izmaksas (Ronalds Liepiņš, SIA "PAROC");
* energoefektivitātes uzlabošana daudzdzīvokļu ēkās (Krišjānis Zaķis, SIA "VEK"); finansējuma piesaistes iespējas energoefektivitātes pasākumu īstenošanai daudzdzīvokļu mājās: Ogres novada domes un VA/S "Latvijas Hipotēku un zemes banka" projektu konkurss "Veidojam vidi ap mums" un Ogres novada pašvaldības līdzfinansējums daudzdzīvokļu ēku siltināšanai (Sanda Pavelkopa), darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" papildinājuma 3.4.4.1. aktivitāte "Daudzdzīvokļu māju siltumnoturības uzlabošanas pasākumi" un Daudzdzīvokļu dzīvojamo māju renovācijas veicināšanas valsts atbalsta programma (Jana Briede, Ogres novada domes Perspektīvās attīstības nodaļas vadītāja);
* aizdevuma saņemšanas iespējas ēku renovācijas projektu realizācijai un Hipotēku bankas pieredze (Mārcis Eglītis, VA/S "Latvijas Hipotēku un zemes banka" Mārketinga departamenta klientu vadības daļas segmentu vadītājs);
* informācija par Ministru kabineta noteikumiem Nr. 1014, kuri nosaka jaunu kārtību, kādā aprēķināma maksa par dzīvojamās mājas pārvaldīšanu un apsaimniekošanu (Gundega Deģe, p/a "Mālkalne" sabiedrisko attiecību speciāliste).

Diskusijās piedalīsies arī Dr.sc.ing. Anatolijs Borodiņecs, Rīgas Tehniskās universitātes Siltuma, gāzes un ūdens tehnoloģijas institūta docents.

Tā kā vietu skaits sanāksmē ir ierobežots, lūdzam par savu līdzdalību sanāksmē informēt Gundegu Deģi, zvanot pa tālruni 650 49105.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.