building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi18957
Nozares raksti32969
Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 3.(27) numurs : building.lv - par būvniecību Latvijā

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 3.(27) numurs

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 3.(27) numurs
autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 3.(27) numurs
Foto: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 3.(27) numurs; autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 3.(27) numurs
GRIBI BŪVĒT, LASI «BŪVĒT»!

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 3.(27) numurs.
Šā žurnāla galvenā tēma - būvprocess un tehnika.
Žurnāla «būvēt» lasītāji var iegūt informāciju par būvprocesu, ātrās būvniecības risinājumiem, būvmateriāliem, fasāžu apdari, ķieģeļiem, dekoratīvajiem stikliem, sausajiem apmetumiem; kā arī par industriālās tehnikas finansēšanu, sastatņu izmantošanas iespējām, metālapstrādes instrumentiem. Žurnāls iepazīstina ar daudzpusīgiem profesionāļu komentāriem par būvniecības procesu un datorprogrammu izmatošanu, personālatlasi, darba aizsardzību un citām nozares aktualitātēm.

Žurnāla «būvēt» 3 .numurā lasiet:

*Ātrās būvniecības risinājumi
Privātmāju celtniecība pašlaik piedzīvo neredzētu kāpumu. Tā pamatā ir labklājības pieaugums, izdevīgās kredītlikmes un ātrās būvniecības tehnoloģijas, kas ļauj pasūtītājam ātri piepildīt savas vēlmes.

*Industriālās tehnikas finansēšana
Speciālisti atzīst, ka, būvniecības nozarei attīstoties, palielinās industriālās tehnikas, arī būvtehnikas līzinga apjomi. Banku darbinieki uzsver, ka lieli un augoši celtniecības uzņēmumi interesējas par iespējām industriālo un būvniecībai nepieciešamo tehniku iegādāties par aizņēmuma līdzekļiem.

*Īstās sastatnes konkrētajam risinājumam
Noīrēt autopacēlāju esot lētāk, nav jātērē laiks sastatņu montāžai, arī darbs sokoties ātrāk. Sastatņu aizstāvji apgalvo, ka naudas ietaupījums, tāpat kā operativitāte, esot tikai ilūzija, jo sastatnes ļauj droši strādāt desmitiem cilvēku vienlaikus. Taisnība ir abām pusēm, jo katram konkrētajam darbam nepieciešams savs risinājums.

*Fasādes atjaunošana
Ēkas fasādes remonts ir nopietns darbs, kas prasa gan laiku, gan naudu. Tomēr ieguvumu ir daudz - paaugstinās ēkas energoefektivitāte, uzlabojas mikroklimats ēkā, mazāk tērējot enerģiju, rodas būtiska līdzekļu ekonomija, uzlabojas ēkas izskats, un krietni paaugstinās nekustamā īpašuma vērtība.

*Ķieģelis - sena un pārbaudīta vērtība
Ķieģelis ir viens no senākajiem un tradicionālākajiem celtniecības materiāliem. Tas uzticamību, drošību un tehniskās iespējas ir pierādījis daudzos gadsimtos, tomēr pašlaik, pretēji tendencēm Eiropā, Latvijā māla ķieģeļus dzīvojamo māju celtniecībā izmanto maz.

*Dekoratīvo un liekto stiklu vērtības
Stikla nozīme un vieta mūsdienu arhitektūrā un būvniecībā nav pārvērtējama, tas ir materiāls ar īpašu slodzi. Mūžīgā tieksme pēc gaismas un apjauta, ka arī gaisma ir matērija, ar ko var manipulēt, ir radījusi savrupas, taču pasaulei atvērtas stikla izmantošanas jomas

*Metāla mehāniska apstrāde būvniecībā
Mūsdienu būvniecībā samērā bieži tiek izmatoti dažādi metālapstrādes veidi - griešana, aukstā un karstā deformēšana, stiprināšana, locīšana un citi. Daudzi no šiem procesiem notiek, izmantojot speciālas stacionāras metālgriešanas iekārtas ar griezējiem, urbjiem un frēzēm.

*Būvlaukumu žāvēšanas un apsildes ierīces
Būvēšana ziemā traucē slapjdraņķis, citreiz pēkšņais bargais sals. Šādos gadījumos palīdz būvlaukumu žāvēšanas un apsildes ierīces.

*Programmatūras - jaunās tehnoloģijas, ko apgūst Latvijas arhitekti
Mūsdienu tehnoloģiju izmantošana un īpaši izstrādātas programmatūras dažādu nozaru speciālistiem ļauj strādāt arvien efektīvāk. Šajā rakstā īpaša uzmanība pievērsta Latvijā pieejamām datorprogrammām, kas paredzētas arhitektiem un būvniecības speciālistiem.

*Mājokļu aģentūra uzraudzīs māju apsaimniekošanu
Mājokļu aģentūra darbosies agrākās Centrālās dzīvojamo māju privatizācijas komisijas vietā. Šī institūcija uzraudzīs privatizēto māju apsaimniekošanu, kā arī veiks citas ar mājokļu politiku saistītas funkcijas.

*Veidosim darba aizsardzības sistēmu
2002. gadā, stājoties spēkā jaunajam Darba aizsardzības likumam, Latvijā ir sākušās būtiskas reformas, kas mainījušas nodarbināto un darba devēju attieksmi pret darba pienākumiem un tiesībām darba aizsardzībā.

*«CV-Online» - kompleksa pieeja darbinieku atlasē
«CV-Online» tika radīts kā uzņēmums, kas atlasa darbiniekus ar interneta starpniecību. Tomēr personāla atlases sistēma internetā kļuva par pārāk šauru segmentu, tāpēc tagad uzņēmums piedāvā kompleksu pieeju un sniedz visus pakalpojumus, kas saistīti ar darbinieku atlasi.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.