building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi19067
Nozares raksti32977
Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(38) numurs : building.lv - par būvniecību Latvijā

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(38) numurs

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(38) numurs
autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(38) numurs
Foto: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(38) numurs; autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(38) numurs
GRIBI BŪVĒT, LASI «BŪVĒT»!

Žurnāla «būvēt» lasītāji var iegūt informāciju par guļbūvju priekšrocībām, daudzdzīvokļu ēku būvniecību, apsaimniekošanu, skaņu izolāciju, koka logiem, ārsienu siltināšanu, ūdens attīrīšanu un citām aktuālām tēmām.
Šajā izdevumā ir iespēja iepazīties ar daudzpusīgiem profesionāļu komentāriem par būvniecības procesu un tendencēm; jaunām tehnoloģijām un materiāliem; nozares aktualitātēm.

Žurnāla «būvēt» 4.numurā lasiet:
*Guļbūve Ieriķos - ekoloģiski sakārtota vide
Guļbūves aizvien vairāk iezīmē Latvijas ainavu. Šādai būvniecībai priekšroku dod tie, kuri vēlas dzīvot ekoloģiski sakārtotā vidē ar patīkamu mikroklimatu.

*Turpinās daudzdzīvokļu ēku pārveide
90. gados celtajos, bet nepabeigtajos tipveida daudzstāvu namos pēdējos gados notikušas straujas pārvērtības. Vairāki celtniecības uzņēmumi ķērušies pie šo namu pabeigšanas un pārveides. Top arī jaunbūves, kuras strauji papildina galvenokārt galvaspilsētas dzīvojamo fondu.

*Korekts māju apsaimniekošanas piemērs
Daudzdzīvokļu māju apsaimniekošanu likumdošana ļauj veikt ļoti dažādi. Viens no veidiem ir bezpeļņas organizācija kā ēku apsaimniekotājs.

*Skaņas izolācija: normatīvi un īstenība
Pēdējo gadu intensīvā būvniecība, kas raksturīga ar pasūtītāju arvien augošajām prasībām pēc komforta, uzrāda bīstamu tendenci nepietiekamas skaņas izolācijas virzienā. Šajā rakstā mēģināts rast skaidrību par šā procesa cēloņiem un norisēm.

*Kādi ir jaunās paaudzes koka logi?
Visplašākā iespēja izgatavot nestandarta formas logus ir no koka. Speciālisti ir aprēķinājuši, ka patlaban Latvijas tirgū aptuveni 12% pircēju izvēlas koka logus.

*Ārsienu siltināšana: komfortablāk, siltāk, klusāk
Siltinot namu ārsienas, ir vairāki ieguvumi Pirmkārt, samazinās mājokļa sildīšanas izmaksas aukstajos gadalaikos, otrkārt, tiek nodrošināta telpas nepaskaršana vasarā, un līdz ar to arī vispārējā dzīves komforta uzlabošana.

*Greideri - universāla celtniecības mašīna
Greiderus izmanto ceļu zemes seguma profilēšanai un planēšanai, uzbērumu veidošanai, grunts vai šķeldas pārvietošanai un līdzināšanai ceļu būvē vai remontā, grunts sajaukšanai ar piedevām un citu darbu veikšanā.

*Ūdens attīrīšanas un ekonomijas risinājumi
Pastāv dažādas filtrēšanas sistēmas, kas ļauj aizturēt visus nevēlamos piemaisījumus vai samazināt to daudzumu līdz pieļaujamai koncentrācijai. Palielinoties ūdens patēriņam, ne mazāk svarīgi ir šo attīrīto, labas kvalitātes ūdeni izmantot pēc iespējas taupīgāk un neizšķiest velti.

*Kā nepārslogot ēkas elektrosistēmu
Attīstoties tehnoloģijām, mūsdienās cilvēku dzīvē parādās aizvien vairāk jaunu un jaudīgu elektroierīču. Taču daudzās padomju laikā un vēl senāk būvētajās mājās iekšējās elektrosistēmas tika projektētas un montētas, rēķinoties ar daudz mazākām jaudām, nekā šobrīd iespējams patērēt.

*Kā sakārtot vidi, izmantojot bruģi
Katrs īpašnieks vēlas sakārtot celiņus, takas, atpūtas terases un iebraucamos ceļus ap ēkām tā, lai tie būtu ērti, funkcionāli. Tāpēc jāsāk ar projektu, rūpīgi izsverot, kur, kad un cik bieži tiks staigāts vai braukts.

*Mākslīga ūdens tilpne: plānošana, materiāli, apkope
Latvijā dīķi izrakt gan ir viegli, taču ūdeni tajā noturēt ir praktiski neiespējami, tāpēc visbiežāk nākas veidot mākslīgos dīķus. Te nu iespējas ir ļoti plašas, tomēr jārēķinās, ka šādā dīķī vienmēr būs jāiegulda gan darbs, gan līdzekļi.

*Atkritumu šķirošana - solis pretim tīrākai videi
Mūsdienās strauji pieaug dažādu preču patēriņš, līdz ar to strauji uzkrājas arī izlietotais iepakojums. To nepārstrādājot un ražojot no jauna, atkritumi savācas ļoti strauji, un tas rada daudz dažādu problēmu.

*Ko nosaka direktīvas par ēku energoefektivitāti?
Cik mūsu nams ir energoefektīvs, uzzinām visai vienkāršā veidā - kad salīdzinām ikmēneša rēķinus par apkuri, patērēto karsto ūdeni un elektroenerģiju ar kaimiņmājas iedzīvotāju maksājumiem. Lai nami kļūtu energoefektīvāki, Eiropas Savienība pieņēmusi īpašas direktīvas, kuru ieviešana uzsākta arī Latvijā.

*Top jaunais Valsts būvinspekcijas nolikums
Valsts Būvinspekcijas darbības pamatprincipi, kas izteikti šobrīd spēkā esošajā Valsts būvinspekcijas nolikumā, vairs neatbilst šodienas situācijai, atzīst šīs institūcijas priekšnieks un galvenais valsts būvinspektors Leonīds Jākobsons. Tāpēc sākās darbs pie jauna nolikuma izstrādes.

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.