building.lv skaitļos

Lietotāji online0
Aktīvie uzņēmumi1705
Nozares raksti32881
Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 2.(26)numurs. : building.lv - par būvniecību Latvijā

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 2.(26)numurs.

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 2.(26)numurs.
autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 2.(26)numurs.
Foto: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 2.(26)numurs.; autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 2.(26)numurs.
GRIBI BŪVĒT, LASI «BŪVĒT»!

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 2.(26) numurs.
Šā žurnāla galvenā tēma - kosmētiskais remonts un apdares darbi.
Žurnāla «būvēt» lasītāji var iegūt informāciju par būvprocesu, restaurāciju, būvmateriāliem - tapetēm, flīzēm, akmeņiem, grīdām, krāsām; kā arī apgaismojuma projektēšanu, skaņas izolāciju, instrumentiem. Žurnāls iepazīstina ar daudzpusīgiem profesionāļu komentāriem par būvniecības procesu un tendencēm; jaunām tehnoloģijām un materiāliem; nozares aktualitātēm.

Žurnāla «būvēt» 2 .numurā lasiet:
*Apdares materiālu spēles - pretstats minimālismam

Aizvien lielāku piekrišanu gūst radīts stilu sajaukums. Šādu piemēru atradām arī kādā Rīgas privātmājā. Šis piemērs patiesi apliecina, ka raibums, liektas plūdlīnijas mēbeļu aprisēs, pārdroša sienu apdare un citi risinājumi, tiek panākti, izmantojot daudzveidīgus apdares materiālus.

*Koka logu un durvju jaunā dzīve
Ja jūsu rīcībā ir nonākusi telpa, kurā ir veci logi, durvis, sijas, sienu paneļi vai citi galdniecības izstrādājumi, vispirms jātiek skaidrībā, vai jums tie patīk, vai vēlaties tos saglabāt un restaurēt. Ja atbilde ir pozitīva, nākamais solis būtu šo izstrādājumu tehniskā stāvokļa novērtējums.

*Telpas iekšējo elementu krāsošana
Telpas iekšējo elementu ? durvju, grīdu, mēbeļu, grīdlīstu, dekoratīvo siju, palodžu un logu utt., kā arī nelielu mēbeļu laukumu apdarei speciālisti iesaka izmantot tradicionālās iekšdarbiem paredzētās krāsas un lakas.

*Kā atklāt tapešu jauno kvalitāti
Kaut arī mūsdienās izmanto plašu apdares materiālu klāstu, tās tomēr daudzi, domājot par mājokļa interjera atjaunināšanu, neapšaubāmi izvēlas tapetes. Viens no pieejamākajiem un vienkāršākajiem sienas seguma veidiem, ar kuru telpās radīt mājīgu un siltu gaisotni, ir tieši tapetes.

*Universālā flīze - neaizvietojams materiāls
Flīzes nav lēts iekštelpu apdares materiāls, bet kalpo ilgi un ir viegli kopjamas, tāpēc kļūst aizvien populārākas. Ražotāji steidz izgudrot aizvien jaunus un jaunus flīžu veidus, lai ieinteresētu klientus tās izmantot ne tikai ierastajos sanitārajos mezglos.

*Akmens apdares dabiskais skaistums
Akmens ir neatkārtojams dabas veidojums. Lai arī mūsdienās daudzu, pārsvarā finansiālu, apsvērumu dēļ bieži priekšroka tiek dota dažādām imitācijām un citiem materiāliem, dabiskā akmens vienkāršību un reizē neatkārtojamību nav iespējams atdarināt.

*Kāpēc jāizvēlas mīkstie grīdas segumi?
Mīksto grīdas segumu izvēli telpā nosaka galvenokārt funkcionalitāte, komforts un estētiskās prasības. Šādi segumi efektīvāk izolē skaņas un trokšņus. Kvalitatīvi mīkstie grīdas segumi ir antistatiski un antialerģiski, kas ir būtiski visiem, kuri rūpējas par veselīgu vidi.

*«būvēt» izvēle
Žurnāls izvēlas būvmateriālus.

*Telpu iekšējais apgaismojums - veselībai un labsajūtai
Apgaismojuma projektēšanas speciālisti uzsver trīs pareiza apgaismojuma pamatpostulātus. Pirmām kārtām patīkams apgaismojums ļauj labi risināt sarunas un strādāt, arī likumdošana prasa striktu apgaismojuma normatīvu ievērošanu sabiedriskā sektora būvēs. Trešais iemesls, kāpēc arī privātfirmu īpašniekiem ir svarīgi pareizi izgaismot telpas - darba devējs ir atbildīgs par darbinieku veselību, arī redzi.

*Skaņas izolēšanas konstruktīvie risinājumi
Cilvēku pieaugošā vēlme pēc ērtībām ir likumsakarīga un izriet no straujā dzīves tempa, no sabiedrības prasībām pēc mūsdienīgiem darba un sadzīves apstākļiem. Ne mazāk svarīgas ir arī rūpes par veselību. Kā birojā, tā mājās gribam būt pasargāti no vides un kaimiņu radītajiem sadzīves trokšņiem.

*Mehanizācija darbā ar stiklu
Stiklinieka darbi būvniecībā nozīmē stikla sagatavošanu, tā izstrādājumu nostiprināšanu konstrukcijās. Pirms izvēlas piemērotākos mehanizācijas līdzekļus, jāņem vērā ražošanas apjomi, darbu izpildes termiņi un, protams, materiāla specifika.

*Problēma
Kā izvēlamies kvalitatīvus apdares materiālus
Apdares materiālu izvēle ir gandrīz neierobežota. Tas daudzos patērētājos rada apjukumu un neziņu, kuras firmas produkciju izvēlēties. Vai ir iespējams objektīvi orientēties milzīgajā apdares materiālu piedāvājumā, un kādi ir vērtējuma kritērijiģ






Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.