building.lv skaitļos

Lietotāji online77
Aktīvie uzņēmumi1878
Nozares raksti32911
Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(28) numurs : building.lv - par būvniecību Latvijā

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(28) numurs

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(28) numurs
autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(28) numurs
Foto: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(28) numurs; autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(28) numurs
Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 4.(28)
numurs.
Šā žurnāla galvenā tēma - komforts un drošība.
Žurnāla «būvēt»
lasītāji var iegūt informāciju par privātmājas teritorijas labiekārtošanu - ārēja apgaismojuma projektēšanu, logu montāžu, stikla konstruktīvajām iespējām, ventilācijas risinājumiem, ugunsaizsardzības materiāliem, dažādiem bruģu veidiem, mansarda izbūvi, metāla aizsardzības metodēm, darba drošību un hipotekārajiem kredītiem, kā arī iepazīties ar daudzpusīgiem profesionāļu komentāriem par būvniecības procesu un tendencēm; jaunām tehnoloģijām un materiāliem; nozares aktualitātēm.

*Apgaismojums - privātmājas teritorijas labiekārtošanā

Gaiša mājas apkārtne ir viena no svarīgākajām ērtībām: kvalitatīvs apgaismojums padara piemājas teritoriju pārskatāmu un pastiprina drošības izjūtu. Īpaši pārdomāti apgaismojuma risinājumi nepieciešami privātmājām, kas atrodas nomaļus no apgaismotām ielām.

*Logu montāža - tradīcijas un jaunās prasības

Arī kvalitatīvi izgatavoti logi nekalpos, ja nebūs pareizi samontēti.
Kā pareizi montēt logus, lai nodrošinātu to nevainojamu ekspluatācijuģ

*Logu norasošana, kā to novērst

Pakešu logiem apkures periodā ir tendence norasot (virsmas kondensāts). Logu norasošanu nevajadzētu jaukt ar logu svīšanu, kondensāta veidošanos stikla paketes iekšpusē, kas rodas paketes malu nepietiekamas hermetizācijas dēļ.

*Stikla konstruktīvās iespējas

Stiklu ir izmanto aizvien biežāk, it īpaši sabiedrisko ēku noformējumā. Speciālisti zina, ka ir dažādi stikli, kas būtiski atšķiras - kas der vienam, nepavisam neder citam būvtehniskam vai dizainiskam uzdevumam.


*Ko darīt ar mitruma skartu mūri?

Ja esat iecerējuši veikt iekštelpu kosmētisko remontu, uzmanība jāpievērš sienu stāvoklim. Rakstā atradīsiet dažus padomus, ko darīt, ja uz sienām parādījušies mitruma traipi.


*Iekšdarbos izmantojamie ugunsaizsardzības materiāli un iespējas

Ugunsaizsardzības uzdevums ir izolēt nesošo konstrukciju no uguns un karstā gaisa iedarbības, aizturēt konstrukcijas sasilšanu līdz kritiskajai temperatūrai, kad tā zaudē stiprību un var sabrukt (tērauda konstrukcijas) vai uzliesmot un pārogļoties (koka konstrukcijas).


*Dekoratīvo celiņu un laukumu labiekārtošana

Ļoti nozīmīgs elements dārzu un pagalmu labiekārtošanā ir bruģēti ceļi, laukumi, celiņi līdz dārzam, dīķim, ugunskuram, baseinam, atpūtas vietai, strūklakai vai sporta laukumam.

*Svaigs gaiss un komforts telpās

Svaigs gaiss un patīkama temperatūra ir viens no komforta priekšnoteikumiem dzīvojamās telpās. Vislabāk svaigu gaisu dzīvoklī vai mājā var nodrošināt ar vēdināšanas un gaisa kondicionēšanas iekārtām.

*Mansarda izbūve un sausās būves sistēma

Ņemot vērā mansarda īpatnības un atrašanās vietu, tā izbūvē svarīgi izmantot vieglus būvmateriālus, kuru transportēšana nesagādā problēmas un ar kuriem ir ērti strādāt.

*Metāla aizsardzība pret koroziju un nodilumu
Metāla konstrukcijām un izstrādājumiem ir svarīga pastāvīga aizsardzība pret koroziju, eroziju un nodilumu, kas var rasties visās metāla izstrādājumu izgatavošanas un ekspluatācijas stadijās. Korozija pazemina metāla konstrukciju izturību un bojā to izskatu.

*Būvniecība: drošība bez draudiem veselībai un dzīvībai

Kādi faktori ietekmē darba traumu rašanos, kā no tām izvairīties? Statistika liecina, ka cietušo skaita ziņā nelaimes gadījumos, kad cilvēks gājis bojā vai ieguvis traumu, būvniecības nozare, ieņem trešo vietu aiz kokapstrādes un transporta.

*Dzīve uz kredīta

Speciālisti atzīst, ka ekonomikai attīstoties, cilvēki vēlēsies uzlabot dzīves apstākļus, cels mājas, iegādāsies dzīvokļus - līdz ar to pieaugs pieprasījums pēc hipotekārā kredīta. Kaut gan aizdevumu pret nekustamā īpašuma ķīlu vēlas saņemt arvien vairāk iedzīvotāju, tomēr šo kredītu lietošanas koeficients Latvijā nav augsts.

*Kvalitātes vadības sistēmas izplatība būvniecības uzņēmumos

Latvijas uzņēmumos lielu popularitāti ieguvusi kvalitātes vadības sistēmas ieviešana atbilstoši starptautiskā standarta LVS ISO 9001 «Kvalitātes vadības sistēmas» prasībām. Izņēmums nav arī būvniecības uzņēmumi.

Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.