building.lv skaitļos

Lietotāji online9
Aktīvie uzņēmumi1705
Nozares raksti32881
Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 5.(29) numurs : building.lv - par būvniecību Latvijā

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 5.(29) numurs

Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 5.(29) numurs
autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 5.(29) numurs
Foto: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 5.(29) numurs; autors: Ir iznācis specializētais būvniecības izdevums - žurnāla «būvēt» 5.(29) numurs
GRIBI BŪVĒT, LASI «BŪVĒT»!

Šā žurnāla galvenā tēma - pārbūve un modernizācija.

Žurnāla «būvēt» lasītāji var iegūt informāciju par bēniņu, privātmājas otrā stāva izbūvi, ekoloģisko būvniecību, jumta materiāliem, betona veidiem, grīdas segumiem, koka grīdas atjaunošanu, mehanizācijas līdzekļiem grīdu mehanizācijā un apdarē, ugunsdrošības un apsardzes sistēmām privātmājām, kā arī iepazīties ar daudzpusīgiem profesionāļu komentāriem par būvniecības procesu un tendencēm; jaunām tehnoloģijām un materiāliem; nozares aktualitātēm.

Žurnāla «būvēt» 4.numurā lasiet:
*Bēniņi - neapgūta platība ar iespēju daudzveidību

Bēniņu izbūves priekšrocība ir to neapgūtā platība - plānojumu ierobežo tikai ārsienas un iespēja radīt dzīvojamo telpu pēc saviem dzīves principiem, negraujot sienas, nelaužot ailas.

*Izpratne par ekoloģisko būvniecību
Jēdziens «ekoloģiskā būvniecība» ietver arī ekonomisku saimniekošanu, enerģijas un resursu patēriņa maksimālu samazināšanu, kā arī veselīgas dzīves un darba vides nodrošināšanu.

*Privātmājas otrs stāvs - ekonomisks risinājums
Aprakstītais piemērs varētu būt rosinošs tiem privātmāju īpašniekiem, kuri vēlas papaplašināt dzīvojamās telpas kvadratūru, piebūvējot ēkai jaunu stāvu, izmantojot optimālos risinājumus. Piecdesmito gadu beigās celtā namiņa konstrukcija un izmantotie materiāli (silikātķieģeļi) ļāva izveidot jumta dzīvokli.


Šajā rakstā tiks apskatīti sen pazīstami materiāli, kas arī mūsdienās ir iecienīti un izplatīti. Īpaši to var teikt par dakstiņu jumtiem. Pēdējos gados daudzi māju īpašnieki interesējas arī par niedru, lubiņu un zaļajiem jumtiem.

*Sintētisku jumta materiālu priekšrocības
Horizontālo jumtu īpašniekiem izvēle nav visai liela - šādiem jumtiem der tikai bitumena vai PVC (polivinilhlorīds) mīkstie jumta klājumi ruļļos. Izplatīti ir arī bitumena dakstiņi. Tie pieder sintētisko materiāli grupai, kurai var pieskaitīt arī eternītu (bezazbesta šīferi).

*Betons ? izdevīgākais no konstruktīvajiem būvmateriāliem
Betons ir ekoloģiskākais un ekonomiskākais slodzi nesošais materiāls, taču ne visi būvnieki to pietiekami novērtē, uzskata betona tehnoloģijas eksperts konsultants, Latvijas Betona savienības valdes priekšsēdētājs, Rīgas Tehniskās universitātes Būvniecības fakultātes vadošais pētnieks Videvuds Lapsa.

*Kas jāzina, izvēloties grīdas segumu?
Ja ģimene nolemj sākt remontu, nopietni jāpārdomā finanšu sadalījums. Žurnāls «būvēt» apskata dažādus grīdas segumus. Šī plakne pakļauta lielai slodzei, piedāvājums veikalos ir milzīgs, un izvēli jānosaka telpas funkcijai, saimnieka vēlmei un finansiālajām iespējām.

*Koka grīdu otrā dzīve
Ja mājā vai dzīvoklī ir koka grīda (dēļu vai parketa), kas neizskatās tik labi, kā gribētos, tas vēl nebūt nenozīmē, ka jānomaina visa grīda. To var restaurēt. Restaurācijas pamatā ir grīdas virskārtas pareiza atjaunošana - vecās lakas, krāsas vai eļļas noņemšana un jaunas uzklāšana.

*Grīdu ierīkošanas un apdares mehanizācija
Ļoti svarīgi, lai grīdas būtu izturīgas, līdzenas, sausas un estētiskas. Mehanizācijas līdzekļu izvēli nosaka grīdas veids (betona, mozaīkas, parketa, dēļu vai cita), lietotā tehnoloģija, izgatavošanas termiņi un ekspluatācijas apstākļi.

*Ugunsdrošības sistēmas privātmājās - samazināt risku līdz minimumam
Izmantojot modernas ugunsdrošības sistēmas, bieži var likvidēt problēmu tās rašanās stadijā vai līdz minimumam samazināt iespējamā ugunsgrēka radītos postījumus.

*Ērtas un drošas privātmāju apsardzes sistēmas
Lai paaugstinātu drošību un radītu pārliecību, ka īpašumā ceļš nevēlamiem viesiem būs slēgts, aizvien vairāk privātmāju un dzīvokļu īpašnieku izvēlas modernas apsardzes un signalizācijas sistēmas, kuras nekavējoties ziņo īpašniekam vai apsardzes firmai par draudiem.

*Pārbūvētājam svarīgi zināt un ievērot likumdošanu!
Ja vēlaties pārplānot dzīvojamo vai darba teritoriju bez nepatīkamām sekām, vispirms jātiek skaidrībā par likumiem un noteikumiem, kas reglamentē attiecīgo darbības jomu, tāpēc jāielūkojas Latvijas Republikas normatīvajos aktos par būvniecību.









Banner 280x280

Dalies ar šo rakstu

Komentāri

=

* Lūdzu aizpildi summu vārdiski latviešu valodā ar visām garumzīmēm!

SIA "Latvijas Tālrunis" aicina interneta lietotājus - portāla lasītājus, rakstot komentārus par publicētajiem rakstiem un ziņām, ievērot morāles, ētikas un pieklājības normas, nekūdīt uz vardarbību, naidu vai diskrimināciju, neizplatīt personas cieņu un godu aizskarošu informāciju, neslēpties aiz citas personas vārda, neveikt ar portāla redakciju nesaskaņotu reklamēšanu. Gadījumā, ja komentāra sniedzējs neievēro iepriekšminētos noteikumus, viņa komentārs var tikt izdzēsts un SIA "Latvijas Tālrunis" ir tiesības informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem.